1. Home
  2. Kookgroepen
  3. wel_gehakt_geen_bal

Aanmelden

Beste bezoeker Leuk dat je je bij deze subgroep wilt aanmelden. De aanmelding geschiedt automatisch en je kunt direct recepten en/of artikelen plaatsen. Moderator: Lidy (Omalidy) Hoe zet je een recept op deze subgroep: Meld je aan als lid Ga naar "Recepten opgeven" Enter Zet op categorie i.p.v. eigen homepage "wel_gehakt_geen_bal" en het recept komt zowel op je homepage als op de subgroep te staan. Je kan een bestaand recept op je pagina overzetten naar "wel_gehakt_geen_bal".Ga naar recept en druk op wijzigen, rest zie boven.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een lekkere ovenschotel van groene kool oftewel savooiekool met rijst, gehakt, spekjes en zure room. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor aardappelpuree, maar ik denk dat rijst lekkerder is. Het recept komt uit Hongarije. Heel erg lekker en goed voor te bereiden. Ooit ergens iets dergelijks gelezen en geprobeerd hier een eigen draai aan te geven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Lekkere rolletjes van pittig gekruid gehakt in groene kool bladeren. Door het plakje ham wat meegerold wordt wordt het geheel nog smakelijker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Een heel simpel, maar errug lekker recept van mijn moeder. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Heerlijke kleine gehaktballetjes in een pittige zoet-zure saus. Lekker bij de borrel, maar ook heerlijk als onderdeel van een buffet, rijsttafel of alleen met rijst en een bak sla als hoofdmaaltijd Je kunt er dus alle kanten mee op. De saus komt uit een Chinees-Indisch kookboekje. Ik heb zelf het recept verzonnen met de gehakballetjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Deze vleeskoekjes die oorspronkelijk uit Sicilie komen zijn bijzonder geschikt als hartige hapjes uit het vuistje voor bij een feestje (dan wel wat kleiner maken ), maar smaken ook heerlijk bij mijn recept van de pikante aardappelsalade. Een recept uit het boek "De Italiaanse keuken" van Claudia Roden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Het recept van deze overheerlijke gehaktballetjes stond een aantal jaren geleden in een Libelle. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Heel simpel en lekker! Weer eens iets anders dan de gewone bal. De ham geeft een lekkere smaak aan het gehakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een lekker"jaren-70" stokbroodje. Lekker als warme lunch of als een flinke hap bij de borrel. Een recept van Hans Belterman. Het brood kun je al enige tijd tevoren voorbereiden en in de koelkast bewaren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Naan is een plat Indiaas brood dat uitstekende geschikt is om te vullen. Verkrijgbaar in de supermarkt. Bron: Libelle …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Pannenkoekjes gevuld met gehakt, prei en champignons. Lekker gekruid. Dan gegratineerd met wat lekkere geraspte kaas. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze ovenschotel at ik voor het eerst bij mijn Poolse schoonzusje. We vonden het verrukkelijk. Nu maak ik deze schotel ook zelf klaar. Weer eens een andere manier om spruitjes met gehakt klaar te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het recept van deze gehaktbol heb ik al veel jaren geleden uitgeknipt uit een oude Tip. Voor ons feestbuffet van september 2009 kwam dit recept weer goed van pas. Ziet er leuk uit en smaakt heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze gevulde paprikas vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden. Echt simpel en erg lekker. De paprikas gaan rauw in de ovenschaal. Heerlijk met de tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat. Snel klaar en erg lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit lekkere rijstgerecht maakte ik lang geleden regelmatig. Toen weer even vergeten tot vorige week. Het smaakte ons weer prima. Komt weer regelmatig op tafel. Ook een heerlijk gerecht als je een restant rijst over hebt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze ovenschotel maak ik al heel wat jaartjes maar kom er nu pas achter dat deze nog niet op Smulweb staat. Mijn nichtjes vragen steeds om deze ovenschotel. Goed voor te bereiden en lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Toen ik dit recept wilde bewerken was mijn "vertel iets leuks"-verhaaltje ineens verdwenen. Kopieren naar dit vak lukt niet, dus ......zie bij "leuke tips". …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijke gehaktrolletjes in een roomsaus. Boerenkost uit Zweden waar ze zich vroeger voor schaamden, maar wat nu weer helemaal in is en in trendy restaurants op de menukaart staan. Een recept uit de Volkskrant van Nanda Troost. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch
Top