1. Home
 2. Kookgroepen
 3. weightwatchersgroep

Wil jij ook je overtollige kilos kwijt op een leuke manier?

Eigenlijk horen we allemaal altijd met mate te eten.Maar zovelen onder ons hebben een rem die niet helemaal werkt zoals het hoort.Dan duurt het niet lang of er komen wat kilos bij.In het begin vind je dat niet zo heel erg, wat zijn een paar kilos? Maar dan komt er een moment dat je niet meer op de weegschaal gaat staan en alleen de maten van je kleding bewijzen dan nog dat het de spuigaten uit begint te lopen."Ik ben wie ik ben en de mensen moeten me zo maar accepteren", is dan een veel gebruikt argument. En in principe ís dat ook zo.Maar op het moment dat je BMI te hoog wordt en je jezelf in een risicogroep plaatst, is het tijd om aan de rem te trekken. Terug naar een gezondere levensstijl.Maar dan wel een waarbij je jezelf niet hoeft uit te hongeren en waarbij het voedsel dat je tot je neemt nog erg smaakvol is.Juli 2009, als ik het bovenstaande verhaal even op mezelf mag betrekken, was ik zover. Na verschillende uithongerdieëten waarbij ik mezelf voorhield dat ik goed opweg was, om niet lang daarna mezelf weerop de junkfood te werpen, ben ik naar de Weight Watchers gestapt.Ik vond het eigenlijk wat genant, stelde me voor dat je publiekelijk gewogen zou worden en dat iedereen dan ook zou horen wat je gewichtsverlies of toename zou zijn. Maar het viel allemaal reuze mee.Inmiddels ben ik heel wat kilos kwijt en wil ik graag vanalles met jullie delen, en jullie hopelijk met mij.Hoeveel ben JIJ afgevallen, wat voor leuke recepten kwam je tegen, bedacht jezelf.Op welke manier ga jij de lekkere trek te lijf, helpt je omgeving je?Ik hoop op een leuke, actieve webgroep op Smulweb want er moeten toch meer smulpapen zijn zoals ik die de overtollige kilos kwijt willen?
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een luchtige SLANKE kipcocktail met ananas en mandarijn. Heerlijk als voorgerecht maar ook leuk op het buffet of als tussengerecht. Kinderen zijn ook dol op deze cocktail. Hij is zoetig, romig en door de bladselderij krijgt hij toch een aparte smaak. …  Lees verder »

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.  …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Marokkaans

De kipgoulash is 3 points per persoon (excl. de points voor de rijst) …  Lees verder »

Uitstekend geschikt voor hartige taartbodems. Aantal points: 3,5 p.p. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Slanke keuken

Zelf een 'slanke' pizza maken is niet zo moeilijk! WW-forum recept van Esther. 6 pts p.p. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Slanke keuken

2 1/2p/pp …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Internationaal

Volgens ww 4 points pp. recept voor 2 pers. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Goedkoop en snel

Heerlijk licht, verrassende smaak. Oosterse kipstukjes met een sesamjasje. (5 points p.p.) …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Aziatisch

Mager, maar superlekker gerecht volgens het WW-principe. Voordeel: de kipfilet blijft lekker sappig. …  Lees verder »

Een recept van Weight Watchers uit mijn afvalperiode (het is dus slank!), maar ik had de rode kool nog nooit zo lekker gegeten …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Frans
Top