vis is lekker

De combinatie van de kort gebakken zalm met de romige zuurkool met crème fraîche, oesterzwammen en katenspek is SUPER. De witte wijnsaus maakt het geheel compleet. Een toppertje! … Lees verder »
Heerlijk slank en gemakkelijk recept … Lees verder »
Hoofd-of lunchgerecht (4-6 personen) … Lees verder »
* 8 pruimedanten, zonder pit * 200 ml madera * 200 ml kalfsfond (pot) * 100 ml crème fraîche * 4 stukken IJslandse kabeljauwhaas* met vel à 150 g * 2 el olie * 6-8 stronkjes witlof * 25 g boter * 1 takje (citroen)tijm, blaadjes geplukt … Lees verder »
Energie: 440 kCal | 1850 kJ … Lees verder »
De moeite waard om te maken, perfect gegaarde vis met knapperige groenten met kappertjes en frisse sinaasappelsmaak. Geef er pasta bij. … Lees verder »
* 100 g geraspte belegen kaas * 2 el citroensap * 2 el olijfolie * zout en peper * 1 courgette * 4 el zure room * 2 tl scherpe mosterd * 2 el fijngeknipte bieslook * 300 g kabeljauwfilet … Lees verder »
Een eigentijdse variatie op het klassieke Belgische visgerecht. Het heerlijk romige gerecht houdt een beetje het midden tussen soep en een stoofÂgerecht. Als lunch- of hoofdgerecht. … Lees verder »
- 1 ui, gesnipperd - 3 eetlepels room - ½ bosje basilicum - 3 eetlepels olijfolie - 2 tomaten, in partjes - 1 courgette, in plakjes - 4 tilapiafilets van 125 g - 2 teentjes knoflook, geperst - 1 rode paprika, in grove stukken - 1 groene paprika, in grove stukken - 100 g gemengde paddenstoelen, in stukken - blikje maiskorrels - 1 pak Heinz Tomato Frito (375 g) … Lees verder »
Energie 445 kcal- Eiwit 29 g- Vet 21 g- Koolhydraten 36 g (per eenpersoonsportie) … Lees verder »
405 kCal … Lees verder »
* 1 el bruine basterdsuiker * 5 el Japanse sojasaus * 4 el droge sherry * 1 el sesamolie * 4 stukken zalmfilet, Ã 125 g * 300 g noedels * 2 el olie * 1 teentje knoflook,in dunne plakjes * 1 stukje gemberwortel, fijngehakt * 1 rode ui, gehalveerd en in halve dunne ringen * 1 gele paprika, in stukken * 150 g peultjes, schoongemaakt * 400 g spitskool, in dunne reepjes * evt. 4 plukjes shiso of waterkers … Lees verder »
Héél lekker en eenvoudig gerecht, snel klaar ook!! … Lees verder »
Typisch Italiaans, deze romige saffraanrijst met vis, knoflook, erwtjes en garnalen. Saffraan geeft gerechten een mooie oranje-gele kleur. Het aroma van verse saffraan is vrij sterk met een iets bittere, aardse smaak. p.p. ± 530 kcal … Lees verder »
* 6 ons kabeljauwhaasje * 2 eetl. kappertjes * blikje tonijn op olie * peper * provençaalse kruiden * 3 tenen knoflook * 2 grote vleestomaten * 2 witte boterhammen (of stuk turks brood in grove brokken) * eventueel een blikje ansjovisfilet * geraspte kaas … Lees verder »
Leuk recept met een Mexicaans tintje! … Lees verder »
Hollandse garnaal De Hollandse garnaal is grijsbruin van kleur en heeft een afgeplat lichaam. De maximale lengte is 8 cm. De Hollandse garnaal wordt ook wel grijze garnaal genoemd. … Lees verder »
* 150 gram krieltjes of nieuwe aardappelen * 1-2 el massaman-currypasta * 1 blik kokosmelk (400 ml) * 1 kaneelstokje, gebroken * 2 kardemompeulen, geplet * 300 gram rauwe, gepelde grote garnalen * 1 tl bruine basterdsuiker * 2 limoenen * 1 el Thaise vissaus * 1 rode peper * verse basilicum Bereiden … Lees verder »
2 kg mosselen 2 el olijfolie 4 sjalotten 1 courgette, in plakjes 100 ml droge witte wijn 50 ml cognac (slijter) 200 ml crème fraîche 2 el verse tijm (zakje a 15 g) … Lees verder »
Ik liep er al een hele tijd mee in gedachten, maar heb het toch gedaan. Of je er nu 4 of 5 beheert maakt ook niet meer uit. Echter deze nieuwe kookgroep op Smulweb is wel heel erg leuk! Hij heet “De Stoverij“.  … Lees verder »