1. Home
  2. Kookgroepen
  3. vietnamees

Xinh Chao!

Oftewel Welkom! Welkom in de kookgroep Vietnamees koken. Ik ben benieuwd wat jullie lekker vinden, welke gerechten jullie zelf maken maar ook waar jullie tegenaan lopen met het koken. We kunnen elkaar in deze groep tips & tricks delen zodat iedereen maximaal kan genieten van het vietnamees eten. An ngon! (Eet smakelijk) ;-)
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een heerlijk pittig gehakt aan het stokje. Te gebruiken met vele andere gerechten. Het typische van dit gerecht zijn de bindmiddelen. Dat maakt het gehakt heel bijzonder. Maar betekent wel dat je het gehakt na marineren minimaal 2 uur in de koelkast moet laten inwerken. Het is echt het wachten waard! (of gewoon goed plannen met voorbereiding) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Deze week: Mild pittige kerrie soep met kip en aardappelen. Een heerlijke soep die tot z′n recht komt in deze tijd van het jaar. Je krijgt er lekker veel energie van. De smaak wordt met name eigen gemaakt door toevoeging van halfvolle en kokosmelk. Dit is 1 van de vietnamese soepen waar stokbrood bij geserveerd wordt. Mijn moeder maakte dit vaak als we een energiebommetje nodig hadden tijdens de koude dagen. Hientje. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Dit gerecht is erg makkelijk te maken. Maar het is o zo heerlijk. Origineel komt dit gerecht uit de prachtige keizerstad van Vietnam: Hue. Heerlijk als hoofdgerecht bij de banh cuong (rijstewrap) maar ook als borrelhapje. Mijn moeder maakte dit vaak als er een feestje is. Vandaag maak ik het voor mijn familie omdat ik jarig ben ;-) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch
Top