1. Home
  2. Kookgroepen
  3. varkensvlees

varkensvlees

Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade.500 g hamlappen 3 sjalotjes (fijngesnipperd) snufje zout 1 rode paprika (in reepjes) 1 eetlepel sesamzaad 300 g chinese kool (in dunne reepjes) snufje peper (versgemalen) 3 eetlepels olie 1 groene paprika (in reepjes) 1/2 deciliter ketjap manis 1 teentje knoflook (geperst) 1 eetlepel citroensapVoorbereiden:Meng in een kom de sojasaus, knoflook en citroensap tot een marinade.Snijd elke hamlap in 3 grote dunne plakken (of vraag dit aan uw slager). Schep de hamlappen door de marinade en laat het vlees hierin 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Bereiden: Dep de hamlappen met keukenpapier droog. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes ca. 1 minuut. Voeg de hamlappen toe en roerbak deze ca. 7 minuten mee. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee. Voeg tenslotte de Chinese kool toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel de roerbakschotel over 4 borden en garneer deze met sesamzaad. Lekker met rijst. Eet smakelijk. ___________________________
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

1 rode peper 1 blik tomaatstukjes 1 kruidenbouillontablet 1 Madam Janet pepertje 250 g. kouseband zout peper 3 1/2 el. roerbakolie 250 g. varkensvlees reepjes 1 el. fijngeraspte gemberwortel 1 el. ketjap asin 150 g. belegen kaas in plakken 1 pak mix voor pizzabodem (Honing) 1 1/2 rood pepertje 2 el. fijngeknipte bieslook.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

750 gram haricots verts bieslook 1 potje yoghurt 3 eetlepels slagroom paprikapoeder 150 gram gekookte ham zoutpeper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Hongaars

1 kg boerenkool (diepvries) of 2 kg verse 1 llliter water zoutpimentzwarte peper mespunt suiker 1 eetl havermout 250 gr zuurkoolspek 250 gr katenspek 1 eetl reuzel of boter 1 verse rookworst …  Lees verder »

250 g. witbroodmix (Koopmans) 50 g. zachte boter 200 g. bloemkoolroosjes 200 g. broccoliroosjes zout peper 1 prei 100 g. rauwe ham,in iets dikkere plakken 100 g. gekookte ham, in iets dikkere plakken 150 g. Leidse kaas, aan een stukje 1 blikje tomatenpuree 2 tl. gedroogde tijm. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 kg. Stoofperen, roodkokers 1/2 stokje kaneel 25 gram suiker 1 kg aardappelen zout 250 mager rookspek, uitgesneden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

4 struikjes witlof 4 el. boter 1/2 el. poedersuiker 8 plakjes ontbijtspek 2 dl. melk 1 zakje aardappelpuree garni (128 gr.Maggi) 1 tl. tijm 4 hertenbiefstukjes ca.125 gr. peper keukenpapier  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Circa 1 kilo mager spek met zwoerd voor de marinade: ? eetlepel steranijs ? eetlepel gemalen kaneel ? theelepel gemalen komijn ? theelepel gemalen kruidnagel 2 plakjes grofgehakte gemberwortel 4 teentjes gehalveerde knoflook 1 rode grofgesneden chilipeper ? eetlepel geraspte limoenschil 350 gram in stukjes gesneden tomaten 3 eetlepels Japanse sojasaus 60 gram donkere basterdsuiker …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Lekker eenvoudig,waar iedereen van smult. Voor de barbecue …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 kg varkenslappen (vet of doorregen) ? 50 gram vet 10 gram zout = 1 afgetreken eetl peper. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top