WELKOM

1,5 kilo druiven 1/2 citroen water suiker … Lees verder »
5 uien 50 g boter of margarine 600 g grof hacheevlees zout (versgemalen) zwarte peper 2 volle eetlepels bloem 1 vleesbouillontablet 2 eetlepels azijn 1 theelepel suiker 2 laurierblaadjes 4 kruidnagels … Lees verder »
Stoeien met boerenkool: Met boerenkool kan je ook zo veel gekke dingen doen. Deze boerenkool heb ik vanmorgen gemaakt in grote hoeveelheden voor een feestje ( 6 kilo en vries dit dan in). De smaak is heerlijk door de room, spekjes en de uien die er door zitten. … Lees verder »
Dit is een heel oud recept van mijn vader, iedere vrijdag kwam dit op tafel. Deze saus wordt gebruik bij gekookte witvis. … Lees verder »
… Lees verder »
Zin in zachte handen? … Lees verder »
Wij hebben sinds kort een open haard met een liftdeur. Nu wil het glas van deze deur nog weleens vies worden van het roet; en dit is niet gemakkelijk te verwijderen. … Lees verder »
1 kilo bloem * 1 liter lauwe melk * 80 gram gist * 80 gram (zachte) boter * 50 gram witte basterd suiker * 20 gram citroensap * 10 gram zout * 3 eieren * zonnebloemolie voor het frituren * 75 gram krenten * 100 gram rozijnen * 100 gram bigarreaux (gekonfijt fruit) in stukjes * 200 gram appel (goudrenetten)* 1 bus poedersuiker. … Lees verder »
Een ongelukje zit in een klein hoekje en een vlek heb je zo... Vaak ook nog eens op de lievelingsblouse of de favoriete jurk. Om vlekken met succes te verwijderen is snel handelen het devies. Ga ernstige vlekken dus direct met een vlekkenmiddel te lijf en wacht niet tot het kledingstuk de wasmachine ingaat. Hieronder vindt je nog wat tips om veel voorkomende vlekken te verwijderen. … Lees verder »
Melk … Lees verder »
Een klassieker uit grootmoeders keuken. … Lees verder »
KEUKEN TIP … Lees verder »
Snipverkouden zijn is geen pretje. Misschien dat deze middeltjes uit grootmoeders tijd helpen. … Lees verder »
- 200 gr zelfrijzend bakmeel - 100 gr bruine basterdsuiker - 100 gr koude boter - 1 el speculaaskruiden - 2 el melk - snufje zout … Lees verder »
125 gram zelfrijzend bakmeel * 1 mespunt zout * 50 gram witte basterdsuiker * 1 zakje vanillesuiker * 100 gram boter * 1 eetlepel kristalsuiker. … Lees verder »
200 gram bloem * zout * 80 gram witte basterdsuiker * 1 pakje vanillesuiker * 150 gram boter. … Lees verder »
250 gram bloem * 125 gram witte basterdsuiker * 1/2 theelepel zout * 1 theelepel kaneel * 150 gram boter * 1 ei * 25 gram grof gemalen amandelen * 25 gram kandijsuiker. … Lees verder »
1 deel dubbelkoolzure soda * 1 deel wijnsteenzuur * 1 deel rijstebloem. … Lees verder »
Voor 7 ltr … Lees verder »
- 2 uien - 1 winterpeen (ca. 200 gr) - ? knolselderij (ca. 400 gr) - 2 dunne preien - 2 potten bruine bonen (uitlekgewicht 800 gr) - 400 gr schouderkarbonade - zout - peper - 1 laurierblaadje - 1 rookworst a 250 gr - 5 takjes selderij - donker roggebrood - katenspek … Lees verder »