1. Home
  2. Kookgroepen
  3. suikervrij

suikervrij

De behandeling Doel van de behandeling is normaliseren van de stofwisseling. De normale bloedsuikerspiegel varieert tussen de 4 en 7 mmol/l (millimol per liter). Bij iemand met diabetes kan deze spiegel tot zeer hoog, soms wel 30 of 40 mmol/l, oplopen. Door de bloedsuikerspiegel te normaliseren zullen de klachten verdwijnen, en de kans op complicaties op de lange termijn worden verkleind. De basis van de behandeling is een voedingsadvies. Dit geldt voor beide typen diabetes. Het komt in feite neer op het gebruiken van gezonde voeding die meehelpt een evenwichtig bloedsuikergehalte te handhaven. De dietlst zal dit voedingsadvies doorspreken en helpen met de samenstelling van de dagelijkse maaltijden. Ook is het advies voor regelmatige lichaamsbeweging te zorgen. Mensen met type 1 diabetes dienen insuline te spuiten. Het plotselinge tekort aan insuline moet immers opgevangen worden, omdat het lichaam zelf het niet meer maakt. InsulinX!ay
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Wat is er makkelijker dan soep, lekker even tussendoor ,of als diner met een goed stuk brood ernaast .Misschien wel als voor gerecht bij een mooi diner .Soep is zo veelzijdig je kan er alle kanten mee op .Ik heb er 15 uitgezocht , met de kou en regen voor de deur moet een lekkere soep er toch altijd ingaan .Het zijn niet de alledaagse soepen want deze kent iedereen wel ,maar uit alle windstreken een lekkere soep neergezet .Neem er een mee die je lekker lijkt .Alvast eet smakelijk. …  Lees verder »

Simpele asperges schotel, heerlijk met gekookte krieltjes en zalm …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Suikervrij tussendoortje met kiwi en banaan. Ziet er nog leuk uit ook.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 pakjes tortellini kaas (Grand'Italia) 4 ontvelde tomaten, zonder zaadjes, in blokjes 1/2 rode en1/2 groene paprika in blokjes 2 fijngesneden sjalotten 1 theelepel gedroogde oregano 1 theelepel boter versgemalen zwarte peper zout 1 stokbrood olijfolie om in te koken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

een gedicht dat ik op het web heb gevonden …  Lees verder »

Top