1. Home
  2. Kookgroepen
  3. streekgerechten

Volgens ons gaan we allemaal een beetje "Back to the beginning", dat zie je ook aan hoe we anders zijn gaan koken en de vraag naar streekrecepten, die steeds toeneemt. Voor iedereen die hier interesse in heeft is deze community: wordt lid en geniet van wat onze streken aan heerlijks en boeiends te bieden hebben. Een smakelijke combinatie van historie en traditie.De Benelux en Duitsland zijn rijk aan streekgebonden specialiteiten. Met deze subgroep proberen wij een representatieve verzameling van receptuur en artikelen te krijgen, waarin deze streekgerechten weer gaan leven.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een streek soep uit de achterhoek die heerlijk hartig is …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit streekgerecht heb ik opgedaan in een verzorgingshuis waar we het regelmatig maken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

2 peren * 2 eetlepels notenolie * 1 eetlepel witte wijnazijn * zout * versgemalen peper * 75 gram rucola * 200 gram in dunne plakken gesneden rookvlees * 50 gram grof gehakte walnoten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 kroppen sla * 2 teentjes knoflook * olie *azijn * peper * zout * 1 wortel * 1 selderijknolletje *- 2 tomaten * 2 eieren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

500 gram groene erwten * zout * reuzel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

- 1 pakket konijnendelen (ca. 1 kilo) - 4 trostomaten - 6 tenen knoflook - 25 g roomboter - 3 eetlepels olijfolie - zout - versgemalen peper - 1 dl medium dry sherry - 1 pot wildfond (380 ml) - 4 takjes tijm …  Lees verder »

Zeekraal wordt evenals de lamsoren op de slikken gevonden, ze behoren dan ook tot dezelfde plantenfamilie \"Salicorna\". Zeekraal dankt zijn naam aan de kraalachtige verdikkingen aan zijn blaadjes. Evenals lamsoor is zeekraal seizoengebonden en maar gedurende korte periode verkrijgbaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

In Zeeland worden lamsoren gevonden op de slikken en overstroomde plaatsen. Door de herkomst hebben ze van nature al een wat een zoutige smaak en bij de bereiding wordt dan ook geen zout gebruikt. Aan het einde van het voorjaar zijn ze - gedurende een korte periode - verkrijgbaar, maar helaas nauwelijks buiten de provincie Zeeland. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Als u geen rommelkruid kunt krijgen, maak dan een eigen mengsel van anijszaad, vergruisde kruidnagel, nootmuskaat en versgemalen zwarte peper. Dat de basis uit varkensvlees en vet spek bestaat, staat echter vast. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Hoewel het recept van deze oude boerensoep en geen gewag van maakt, wint de soep aan kwaliteit als u er op het laatst wat fijngeknipt peterselie aan toevoegt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een oude traditie in Overijssel, die nog steeds in ere gehouden wordt. Humkessoep wordt in de regel als volledige maaltijd of als hoofdgerecht opgediend. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Mosselen met blond bier bijvoorbeeld Leffe Blond …  Lees verder »

Zoete deegbodem gevuld met rijstepap. Een Echte Limburgse vlaaiklassieker. Het land waar de enige echte vlaai vandaan komt. …  Lees verder »

Alweer een goede Limburgse klassieker. Het witte goud oftewel de witte asperge. In dit gerecht met een smeuige botersaus …  Lees verder »

Vroeger werd dit gerecht letterlijk van kalfskop gemaakt zoals de naam zegt. Tegenwoordig van gewoon kalfsvlees. Bij ons wordt dit vooral met de Bronk gemaakt. …  Lees verder »

Stoofschotel van konijnenbouten in zoetzure saus. Een gerecht wat bij veel gezinnen met kerstmis gegarandeerd op tafel staat. Een van de lekkerste Limburgse gerechten !!!!! …  Lees verder »

Een zoetzure runderstoofschotel. Bij ons wordt dit gegeten op een feestelijke dag en bij veel gezinnen is dit iets wat op zondag gemaakt wordt. …  Lees verder »

Tijdens onze tandemtocht door het Brabantse land, kwamen wij terecht in het dorp of gehucht "Effen" onder de rook van Breda. Wij waren wat moe van het tandemen, en zaten rustig op een bankje wat uit te rusten, en werden daar door een boerin uit de omgeving verrast met deze balkenbrijburger. Ik vroeg haar hoe ze deze had gemaakt. Overheerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

600 gram schoongemaakte boerenkool * 1 1/2 kilo aardappelen * 2 uien * 200 gram mager rookspek * 2 speklappen * 4 rundersaucijsjes * 1 eetlepel azijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top