1. Home
  2. Kookgroepen
  3. stoompage_a

Stomers

Er zijn diverse typen stomers. Electrische stomers, stoomovens, bamboemandjes, maar ook gewone pannen met een inzetkorf of stoomvergiet. Wie hier zijn/haar ervaringen over kwijt wil wordt van harte uitgenodigd dit te doen in het forum.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Heerlijke zuurkooltaart! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Gebak voor 10 personen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De topper van mijn zusje in Griekenland, maar het is dan ook een authentiek Grieks recept van haar schoonfamilie uit Kato Garouna. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Lekker hartig/pittig soepie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heerlijk Chinees voorgerecht …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Dim sum met garnalen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Een cake die gestoomd wordt in een bamboestoommandje. Maar je kunt hem ook in de stoomer bereiden …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

4 scholfilets of tongfilets 4 2 minuten geblancheerde bosuitjes 175 gr garnalen 2 eetlepel maizena 1 theelepel sake of droge sherry 2 geklopte eieren 1 mespuntje zout Voor het glazuur: 1 eetlepel witte miso 1 eetlepel mirin of zoete sherry 4 hele steurgarnalen voor de garnering  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

400 gr kipfilet 2 eetlepels zout 2 eetlepels sake of droge sherry 1 eetlepel lichte sojasaus 1 eetlepel donkere sojasaus 4 bladeren Chinese kool 1 stukje daikonwortel 1 kleine rode paprika  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

500 gr 2 minuten geblancheerde Chinese kool 3 geklopte eieren 400 gr varkensgehakt 2 eetlepels bloem 1 eetlepel sojasaus 1 mespuntje zout Voor de saus: 6 dl dashi of kippenbouillon 3 eetlepels sojasaus 1/2 geperste teen knoflook 1 eetlepel maizena  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

4 verse abalones in de schelp zout 4 eetlepels sake of droge sherry Voor de misosaus: 6 eetlepels rode miso 4 eetlepels dashi of kippenbouillon 2 eetlepels suiker 2 eetlepels mirin of zoete sherry Voor de garnering: 4 grote stukken konbu zeewier 60 gr geconfijte gember in plakjes  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Kalkoenterrine met olijven uit de steamer …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Enkele tips voor het stomen van vis …  Lees verder »

12 langoustines 5 dl court-bouillon* 1 tomaat 3 eetlepels mayonaise 1 eetlepel ketchup 10 druppels Worcestershiresaus 1 eetlepel citroensap cayennepeper 0.5 bosje peterselie  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Gestoomde Chinese hapjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Hoofdgerecht voor 2 personen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion
Top