1. Home
  2. Kookgroepen
  3. stevia

koken met stevia

Hier volgt een lijst met recepten zonder suiker maar met steviatoevoeging. Het is gemakkelijk zelf recepten met stevia te maken. De sterkte is sterk afhankelijk van het merk dat je gebruikt. Het is een kwestie van vertrouwen op je eigen smaakzintuig. De voordelen van toepassing van steviazoetstof (steviolglycosiden) zijn: volledig natuurlijk product, geen calorien maar wel tot 300 keer zoeter dan regulier suiker, kan mee worden gekookt en gebakken ( hittestabiel tot een temperatuur van circa 140 C), klinisch getest, niet verslavend. Verder kan stevia ook worden gebruikt om bijvoorbeeld hapjes te maken. Veel plezier bij het koken en het eten natuurlijk! Voor ingredienten zie: http://www.steviahouse.nl/natuurwinkel/zoetstoffen-stevia/
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Chocoladesaus gemaakt met delen van de Steviaplant …  Lees verder »

Limburgse vlaai Basisrecept voor gist deeg (2 vlaaien) bakvorm 28 cm …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Stevialimonade. Ingrediënten voor 10 glazen 2 glazen vers geperst citroensap van onbespoten citroenen 8 glazen (bron)water 2 theelepels vloeibare geconcentreerde stevia ijsklontjes citroenschijfjes voor versiering Bereidingswijze Doe al deze ingrediënten samen in een grote sapkan, en roer net zolang totdat alles goed vermengd is. Serveertip Giet de limonade dan in glazen gevuld met ijsblokjes, en aan de rand van elk glas versier je dit met een citroenschijfje, dan dien je het op. Zeer verfrissend en lekker! …  Lees verder »

Aspergesoep met saffraan. Bereidingstijd: 10-20 minuten Soort gerecht: Voorgerecht Keuken: Fusion keuken Smaak: Zacht en romig Techniek: Koken Ingrediënten voor 4 personen 8 asperges 3 lente uitjes fijngesneden melk zakje saffraandraadjes 1/5 liter volle melk 2 kippebouillonblokjes 1/5 liter water Himalyazout en peper naar smaak evenals een beetje steviafluid Bereidingswijze Fruit het de gesneden lenteuitjes in de olijfolie. Schil ondertussen de asperges en snij ze in stukken. Doe deze ook in de pan. Laat alles even aanfruiten. Voeg de melk, saffraan, water en de bouillonblokjes in de pan en laat alles aan de kook komen. Kook tot de asperges gaar zijn en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met himalyazout, peper en een beetje steviafluid. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Appeltaart met stevia Ingrediënten 1 rol uitgerold bladerdeeg (± 230 g) 4 tot 5 appelen (niet te zuur) 8 g stevia poeder (RepA95%) 50 g roomboter Bereidingswijze Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij in 8 partjes. Smelt de boter met het steviapoeder in de voorverwarmde over in de bakschaal. Verdeel dit mengsel goed over de bodem en beleg in kringvorm met de appelpartjes. Bedek met het bladerdeeg dat je langs de randen naar de binnenkant van de bakvorm duwt. Bak 45 minuten in de oven op 180°. Leg een bord boven op de bakvorm en keer de taart. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Chocopasta zonder suiker Lekker op de boterham (ook voor diabetica) Bereidingstijd: 0-10 minuten Keuken: Belgische keuken Smaak: Zoet Ingrediënten 120g chokolade zonder suiker 4 eetlepels melk 30g margarine 2 eieren 1,2g gedroogde en zeer fijn gemalen blaadjes Stevia Hulpmiddelen Mixrogolfoven of bain-marie Bereidingswijze Klop het eiwit van 2 eieren tot het goed stijf is. Voeg bij de 120g chokolade (zonder suiker!). 4 eetlepels melk. 30g echte boter en 1,2g gedroogde,verpulverde blaadjes. Verwarm gedurende2 min in de microgolfoven(maximum stand) of op een bain-marie. Als de chocolade goed gesmolten is, voegt U onder goed roeren de 2 eierdooiers toe. Het stijfgeklopte eiwit wordt dan toegevoegd onder goed rondroeren. Laat de choco opstijven in de koelkast. …  Lees verder »

Pina Colada Smoothie. Ingrediënten voor 2 personen 1,5 glas vers ananansap 1/3 glas yoghurt of melkkefir 1/2 glas ananasstukjes 1 theelepel cocosaroma, of kokos 1/8 theelepel steviapoeder Bereiding Doe alle ingrediënten in de blender. Zet de blender op de hoogste stand gedurende 30 seconden. Serveertip Meteen serveren. …  Lees verder »

Top