1. Home
  2. Kookgroepen
  3. sonjabakker

Welkom

Hallo en Welkom bij de kookgroep Sonja Bakker. Dit is een kookgroep om ervaringen en recepten te delen voor mensen die willen afvallen of op gewicht willen blijven, volgens de methode van Sonja Bakker. Natuurlijk is iedereen die gewoon gezond wil eten ook welkom.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Lang is onduidelijk geweest hoe mager vlees moet zijn voordat het `mager` genoemd mag worden. Sinds kort moet mager vlees echt vetarm zijn. Vlees en vleesproducten mogen pas `mager` heten als het vetgehalte niet meer dan 20% is. Voor mager gehakt geldt zelfs dat het niet meer dan 15% vet mag bevatten. Hier vind je een overzicht van het vetgehalte en de calorieën van vlees(waren).  …  Lees verder »

Het aanbod aan tussendoortjes is gigantisch. Voor het schap in de supermarkt zie je door de bomen het bos niet meer. Maar wat zijn nou de gezonde tussendoortjes? Bij de keuze van tussendoortjes is het belangrijk om op de calorieën te letten. Producten met kreten als `verantwoord`, `vezelrijk` en `gezond` kunnen hier best veel van bevatten. Tegenwoordig staat dit op het etiket duidelijk aangegeven.  …  Lees verder »

Top