1. Home
  2. Kookgroepen
  3. soep_terrine

Welkom bij de soep_terrine

Ik weet het, er zijn meerdere soepsubs. Maar ik kon het gewoon niet laten. Ik ben zo gek op soep. Er dwalen zoveel soepen op het Smulweb rond dat ze misschien wel hier geplaatst wilden worden. Als je je aanmeld word je automatisch lid. Welkom allemaal. En bedankt voor jullie heeeeeeerlijke soeprecepten. Een lid van Soep_Terrine heeft in een kort tijdsbestek heel heerlijke soepreceptjes geplaatst. Daar ben ik heel blij mee natuurlijk. bedankt. Groetjes van José Een zomers soepje met Ananas, heel apart. Ananassoep van Knabbel [color=white] Ingrediënten voor 4 personen 2 el plantaardige olie 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 1 schoongemaakte en in reepjes gesneden rode paprika 1 verse ananas 3 el sojasaus 2 el azijn 1 el suiker 6 dl kippenbouillon (of groentebouillon) 2 el maïzena zout peper Bereidingswijze Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de reepjes paprika ca. 5 minuten. Schil de ananas en snijd hem in plakken. Snijd twee plakken ananas zeer klein en snijd de rest van de ananas in blokjes. Voeg de kleingesneden ananas aan het ui-paprikamengsel toe en fruit het mengsel nog ca. 3 minuten. Voeg de azijn, de sojasaus en de suiker toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken. Maak de maozena aan met wat water en bind hiermee de soep. Voeg de blokjes ananas toe en laat de soep nog ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Maak de soep op smaak met wat zout en peper. Serveer de soep zo warm mogelijk. [/color]
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een smakelijke uien soep net even wat anders …  Lees verder »

1 el zonnebloemolie 1 stuk citroengras 75 g milde Thaise currypasta 2 teentjes knoflook, geperst 750 ml kokosmelk 750 ml kippenbouillon 2 tl vissaus 250 g biologische kipfilet, in dunne reepjes 400 g verse rijstnoedels (of 150g gedroogde) 300 g erwtjes (vers of diepvries) 200 g peultjes verse muntblaadjes …  Lees verder »

Soep is vloeibaar voedsel dat wordt gekookt en van veel ingrediënten kan worden gemaakt.. Bij het koken van soep begin je meestal met het trekken van een bouillon,, die gemaakt kan worden van botten, vlees, kip, vis, schaaldieren en/of groenten. Bouillon kun je zo eten (heldere soep), maar bouillon wordt meestal gebruikt als basis met andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld groenten. Wordt de bouillon met de groenten gepureerd, dan krijg je een “velouté”. Een ontvette bouillon die helder is gemaakt en waaraan een bepaalde garnituur is toegevoegd is een “consommé”. Soep is een van de oudste gerechten. .werd al in de prehistorie gegeten. .wordt over de hele wereld gegeten. .is lekker, voedzaam en veelzijdig. .is troostvoedsel. .is om van te genieten. .om beter te worden (kippensoep!) .die heel snel klaar is. .die tijd kost. .past bij veel gelegenheden. .past op bijna elk moment van de dag. .kun je eten als borrelhapje. .kun je eten als amuse. .kun je eten als voorgerecht. .kun je eten als hoofdgerecht. .kun je eten als dessert. .kun je eten als “opkikkertje”. SOEP is echt voor “Elk wat Wils”. Er bestaan heel veel verschillende soepen. Héél véél meer dan de 125 heerlijke soeprecepten die op mijn pagina staan. Maar het is een begin. Deze soepen zijn allemaal al door mij gemaakt. Alle rerecepten zijn alfabetisch en op soort gerangschikt. …  Lees verder »

Heerlijke zacht romige soep. Gebruik je in plaats van Goudse kaas een geitenkaas dan krijg je een soep met een heel ander karakter en ook erg lekker. Een soep waarmee je veel kunt variëren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Een heel verfijnd soepje. Heerlijk als voorgerecht bij een feestelijk etentje voor ± 6 personen. De soep moet dan worden opgediend in kleine kopjes anders is de soep te zwaar. Ook lekker als lunchgerecht voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Deze soep is absoluut niet van mijzelf. Ik kwam op het idee door een recept van Edwin Vinke uit het boek Topchefs voor Thuiskoks deel 2. De "soep" is hier een onderdeel van een maaltijd met vis. Omdat de combinatie prei-kervel-kamille me lekker leek, maakte ik er een vegetarische soep van; groot succes! …  Lees verder »

De zoete aardappel is eigenlijk géén aardappel, maar wordt zo genoemd vanwege de uiterlijke overeenkomst. Het vruchtvlees (van de verschillende soorten) is wit of oranjeachtig. Voor deze soep maakt het niet zoveel uit welke soort je gebruikt, hoewel ik zelf de vrucht met het witte vlees (beetje paarsige schil) het meest chique vind. LUXE SOEP - "Smaakt heel duur!, zegt mijn man" - NIET GESCHIKT VOOR DE SLANKE LIJN ! Vervang de kippenbouillon door vega blokjes en je hebt een soep die ook door vegetariërs gegeten kan worden, de smaak blijft fantastisch, ook zonder de garnalen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

"dtom yum goong " is zacht en romig en kan je zo heet maken als je wilt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Sommige mensen zullen dit te veel werk vinden. Ik maak dit soepje graag als lichte entree voor een wat luxere maaltijd. Het is goed voor te bereiden, zodat je, als de gasten er zijn, snel klaar bent. Ook geschikt als amuse-soepje. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Fusion

Dit soepje werd ons aangeboden tijdens een workshop van de Librije, het is erg makkelijk te maken en snel klaar, doet ietwat Oosters aan. Ik heb er ook een vega versie van gemaakt met groentebouillon Als je mijn artikel over de workshop wilt lezen,waarin links staan naar de recepten van de andere door ons gemaakte gerechtjes klik dan hier  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Pho is een typisch Vietnamese miesoep, gemaakt van van pho bo (rundvlees) of pho ga (kip). Ik gebruik, anders dan in het originele recept een restant van het stoofvocht dat ik overhield na het bereiden van de vleesvulling voor bánh tráng. Ik vond het zonde om dit heerlijke stoofvocht weg te gooien en zo ontstond deze soep. Vietnamees of niet, wij vonden deze maaltijdsoep héél lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Mosterdsoepen zijn er in allerhande varianten (ik vind ze nogal eens te zout of te zurig). Dit is een recept van Jonnie Boer waarbij ingrediënten gebruikt worden die eventueel in de (web)winkel van de Librije gekocht kunnen worden. Ik verving deze ingrediënten door meer alledaagse producten. Daar waar een * staat, wijk ik van het originele recept af. …  Lees verder »

Mijn vriendin verraste ons met deze soep, gecombineerd met: Tosti met blauwe kaas en gekarameliseerde ui. Klik hier voor het recept Een heerlijke combinatie, door het zachte van de soep en de pit van de tosti! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Groningse mosterd is grof van structuur en lekker pittig van smaak. Door het pureren met de staafmixer maak je er een fluweelzacht soepje van. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een zacht soepje, geschikt voor vegetariërs, waarin de munt niet te veel overheerst, wilde ik. Dat is gelukt. …  Lees verder »

Een lekker soepje, een goed begin van de maaltijd! …  Lees verder »

Super soepje, gewoon een x anders. Makkelijk, snel en één die iedereen lust! …  Lees verder »

Voor de soep: - 200 g spekreepjes, liefst biologisch - 1 zak grove soepgroente - 1 teentje knoflook, fijngehakt - 1 el bloem - klontje roomboter - 4 el grove (Groninger) mosterd - lL runderbouillon (vers, pot of van blokje) - 1 blaadje laurier - 200 ml kookroom Voor de kaasstengels: - 1 plakje bladerdeeg (hangt ervan af hoeveel je er wilt maken) - 2 el geraspte kaas - Zout/peper - Tijm (gedroogt) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands
Top