Landen.

Falafel is altijd lekker - in een pitabroodje, als burger, als borrelhapje... Het is supersimpel te maken! … Lees verder »
500 gr biefstuk, in flinterdunne reepjes gesneden 2 eetlepels olie 1/2 rood pepertje, pitten verwijderd en zeer fijn gehakt 4 eetlepels lichte sojasaus 1 dl bouillon 2 eetlepels maizena 3 stengels bleekselderij, in de lengte gehalveerd en in stukjes van 2-3 cm gesneden 1 rode paprika, zaad verwijderd en in reepjes gesneden mespunt zout zwarte peper uit de molen of gekneusde versgeroosterde Szechuanpeper … Lees verder »
Heerlijk pittig soepje … Lees verder »
Een heerlijke recept van Sambal-Badjak. Volgens mijn man de lekkertste die ik ooit heb gemaakt. … Lees verder »
Bron: Het Nieuw Indonesich Kookboek … Lees verder »
Te gebruiken bij kip en vlees … Lees verder »
Weer zo'n lekker Indisch/Indonesich recept dat niet heet is, maar wel lekker gekruid! … Lees verder »
Vleesoep van het eiland Madura (Indonesie) … Lees verder »
Koreaans gerecht … Lees verder »
200 gr tauge 1 verkruimelde gedroogde chilipeper 1/2 eetlepel geroosterd sesamzaad 2 theelepels sesamolie 1 eetlepel dunne ringen lente-ui 1/2 theelepel fijngesneden knoflook … Lees verder »
Dit kwam ik ergens op het internet tegen. Omdat het recept er zowel in het Engels als het Maleis stond kwam ik er goed uit! … Lees verder »
- 500 GR AARDAPPELEN - 6 SJALOTTEN GESNIPPERD - 2 TL SAMBAL OELEK - 1 TL KETOEMBAR - KWART TL NOOTMUSKAAT - 2 EL KETJAP … Lees verder »
Dit heerlijk geurige kipgerecht wordt op West-Sumatra geserveerd bij een bruiloft, samen met de gele kleefrijst of nasi lamak. De bruid biedt dit haar a.s. schoonouders aan. … Lees verder »
Indische rijstmeelkoekjes met garnalen … Lees verder »
Indonesisch drankje op mijn eigen wijze … Lees verder »
Pittiger variatie … Lees verder »
Deze versie wordt geroosterd/gegrilld en is ietsje pittig … Lees verder »
Niet heet en eenvoudig te maken! … Lees verder »
Dit is een basisrecept voor het roerbakken van alle vleessoorten en groenten op authentiek Chinese manier. Per seizoen kan de groenten varieren. … Lees verder »
Droogbakken is een echt Szechuanse kookmethode waarbij het hoofdingredient eerst op een op een laag vuur roergebakken wordt tot het droog is. Dan gaat de rest van de ingredienten erdoor en bakt men alles gaar op een hoog vuur. … Lees verder »