1. Home
  2. Kookgroepen
  3. sausjesendipjes

sausjesendipjes

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Deze chutney gemaakt om bij een krokante kipschnitzel te serveren, lekker was het. …  Lees verder »

1 klontje boter 50 gr gerookt spek, in stukjes 1 kleine ui, gesnipperd 6 middelgrote champignons, in plakjes 3 el bloem 50 ml witte wijn 50 ml melk 250 ml groentebouillon 1/2 tl worcestershire sauce 2 el fijngesneden peterselie versgemalen zwarte peper - zout …  Lees verder »

Had al een tijdje granaatappel liggen. Ja, wat doe je daar mee. Dit is het geworden. …  Lees verder »

Lekker en gezond bijgerecht bij rijst en mie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Bijzondere combinatie van fris en zoet. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Zorg ervoor dat je alles vantevoren gesneden hebt, zodat je alles snel kunt wokken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Twee blikjes gesneden tomaten (bio) Twee uien Vier teentjes knoflook Een of twee spaanse rode peper(s) (lombok) 1/4 Madame Jeanette (gele peper langwerpig, een beetje onregelmatig van vorm). Grote hand vol verse korianderblaadjes Anderhalve theelepel zout Halve theelepel komijnpoeder (of iets meer) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Salade: 3 gekookte eieren 2 rode uitjes 2 teentjes knoflook 150 g pennepasta 1 blikje tonijn 4 tl kappertjes 200 g veldsla 100 g zongedroogde tomaatjes 75 g groene of zwarte olijven 75 g pijnboompitten Dressing: 4 el yoghurt 1 el yogonaise(of mayonnaise; doe dan een halve eetlepel) ½ el grove mosterd, mild 1 el witte wijnazijn peper&zout …  Lees verder »

3 el griekse of turkse yoghurt 3% vet 3 el mayonaise 3 tenen knoflook geperst of fijngehakt 1 el gembersiroop scheutje citroensap 1 eetlepel ketjap manis 2 eetlepels gesneden bieslook …  Lees verder »

250 g verse ravioli (kaasvulling) 2 stengels bleekselderij 2 teentjes knoflook 250 g champignons 100 ml rode wijn, Merlot kippebouillonpoeder voor 150 ml 2 el verse peterselie, gehakt 1 tl oregano 1/2 tl rozemarijn 1/2 tl tijm boter water  …  Lees verder »

6 eieren halve theelepel zout of een maggie blokje 2 flinke tomaten 3 rode pepers (zonder zaadlijsten) halve eetlepel bruine suiker 1 ui 3 teentjes knoflook halve theelepel trassie 2 eetlepels tomatenpuree halve mok water prei en soepgroente voor garnering (zelf bepalen) 4 eetlepels olie (zonnebloem) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Heerlijke zoete salsa voor oa bij taco`s en kip …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Heerlijke ribeye op eigenwijze manier …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Iedereen kent kruidenboter, dus waarom niet meteen je gasten verrassen met deze bijzondere paddenstoelenboter. Heerlijk bij een stukje brood en eenvoudig te maken. Zo eenvoudig, dat het ook een heerlijke aanvulling is op je eigen lunch. Genieten mag ook best alleen. Voedingswaarde Kcal 198 Eiwit 1 gram Vet 20 gram Vezels 1 gram …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een basis aardappelsalade binnen een handomdraai gemaakt en lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

1 tomaat 2 eetlepels pijnboompitten 1 grote krop kropsla 1 zakje verse basilicum 12 sprietjes bieslook 4 takjes selderij 4 takjes peterselie 4 eetlepels olie 2 theelepels balsamicoazijn zout, peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekkere pesto in een oogwenk …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Romige kerriesaus voor bij de BBQ, grill of fondue. …  Lees verder »

Top