1. Home
  2. Kookgroepen
  3. reis-om-de-wereld

Gelukkig weer terug,

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Boorani-ye Badenjan (Iraanse aubergine-yoghurt dip) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Iraans

50 g pijnboompitten, 3 beschuiten, fijn gekruimeld, 2 eieren, 2 knoflooktenen, knoflookpers, 6 el pesto, zout en versgemalen peper, 750 g kalfs- of rundergehakt, 125 ml zure room, 150 ml magere yoghurt, 2 sjalotjes, gesnipperd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

In Rusland worden blini`s meestal als hartig hapje geserveerd. Laat hiervoor de suiker weg uit het beslag. Snijd de blini doormidden, bestrijk deze met wat zure room en beleg met een plakje gerookte zalm. Andere Varianten zijn: Gerookte ham met een ananascremekaas, eiersalade met cherrytomaat en tuinkers en kruidenroomkaas met plakjes tomaat …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Een Spaans visgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een beetje buitenlands in eigen land. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Het vlees van de spareribs is heerlijk mals en de smaak blijft door het stomen zoveel mogelijk behouden. Fantastisch met de smaakvolle saus op basis van knoflook, soja- en oestersaus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Een fris italiaans slaatje met balsamicoazijn recept dat ik kreeg in de cursus italiaans koken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

500 g hamlappen, 200 ml Concha Y Toro Frontera Cabernet Sauvignon/Merlot, 3 cm verse gemberwortel, 1 blik tomatenblokjes (400 g)Voorraad:2 el bloem, 3 el olijfolie, 1 rode ui gesnipperd, 1 teentje knoflook, 250 ml vleesbouillon (van tablet) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

500 g cherrytomaatjes, 2 rode uien, 2 el verse Italiaanse kruiden, 2 el (sherry)azijn, 4-6 el olijfolie extra vierge, kleine mozarellabolletjes, zout en versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mediterraan

Recept uit Kameroen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Varkensribstuk op zijn Reggiaans …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Heerlijke Italiaanse hartige taart …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een lekker alternatief als je geen groenten in huis hebt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Fusion

Voor 16 stuks …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

400 gr biefstukreepjes, 2 teentjes knoflook, 1/2 rode peper, 1 el gehakte gember pikkels, 3 el sojasaus, 2 kroppen andijvie, plantaardige olie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

De speculaaskruiden in dit winterse kipgerecht zorgen voor een heerlijke fusionsmaak, echt heel bijzonder. En wanneer je een zoet accent bij je stoofvlees niet zo lekker vindt, dan kan de ananas ook weggelaten worden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas
Top