1. Home
  2. Kookgroepen
  3. pompoen_en_zo

Welkom

Hallo en welkom op Pompoen en Zo. De heerlijkste recepten met die prachtige oranje groente of vrucht. De 1 zegt groente de ander dus vrucht. Dat maakt het al heel bijzonder. De pompoen heeft veel bekendheid gekregen door Halloween, wat een Amerikaans begrip is en wat langzaam aan ook in Nederland zijn weg weet te vinden. maar het belangrijkste is, de pompoen is in vele gerechten te gebruiken.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

‘De liefde van de man gaat door de maag’. Wie kent het spreekwoord niet? En al is het gezegde ondertussen wat achterhaald (een vrouw kan immers ook betoverd worden aan de hand van liefdevolle kookkunsten), de essentie ervan klopt nog steeds. De basis van magie in de keuken wordt dan ook niet gelegd door de hoeveelheid ervaring van de kok, het keukengerei of zelfs de ingrediënten, maar door liefde. …  Lees verder »

Simpele asperges schotel, heerlijk met gekookte krieltjes en zalm …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 sjalotten 2 teentjes knoflook 2 rode peper 100 à 200 g gesneden witte kool of Chinese kool 150 g kip in blokjes 150 g grote garnalen, gepeld 2 el zoute ketjap (ketjap asin) 1 el sambal oelek 2 eieren (geklutst) 600 g gestoomde of gekookte rijst van de vorige dag 1 bosui verse spinazie zout olie …  Lees verder »

De buitenkant van deze feestelijke taart is stevig, het binnenste is mousse-zacht! ! En hij is MMMMMMM!!! Vorige week (februari 2010) heb ik hem weer eens gemaakt en nu kon ik er fotos bij plaatsen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dis is de oorspronkelijk recept uit Frankrijk. De flan, Parijse Flan is een van de lievelingsrecept van de fransen en ik vond het jammer dat ik hier niet bij de bakker kon vinden. Ik ben dus op franse siten op zoek gegaan naar het juist recept. Dit is een hele simpel en vooral lekker toetje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Lekker bij gebakken vis of varkensvlees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

3 x G (Gemaakt, Geproefd, Goed bevonden) …  Lees verder »

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

150 gr kalfsgehakt, versgemalen peper, zout, (vers geraspte) nootmuskaat, 1 el paneermeel, 1 kg geschilde pompoen-pitten en draden verwijderd-in stukken, 2 el olijfolie, 1 ui-gesnipperd, 1/2 tl kaneel, 500 ml groentebouillon, het rasp van 1/2 citroen, 4 el crème fraîche, crema di balsamico. …  Lees verder »

Het vruchtvlees van pompoen is van zichzelf heel licht zoet en daarom erg lekker in een zoet gerecht. De speelse deegrand krijg je door druppelvormige stukjes deeg op de rand te plakken. Maar er ontstaat ook een mooie rand als je de deegrand op regelmatige afstand met duim en wijsvinger samenknijpt. …  Lees verder »

*2 sjalotjes, fijngesneden*2-3 el olijfolie*400 gr pompoenvruchtvlees, in kleine blokjes*2-3 salieblaadjes, fijngesneden*250 gr risottorijst*4 el droge witte wijn*1-1 1,25 L. hete kippenbouillon*50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas*2-3 el mascarpone*zout*peper* …  Lees verder »

Gewoon anders lekker... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Een kruidige cake met walnoten en rozijnen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

*1 pompoen van ca. 1 kg of 4 kleine pompoentjes van 300 gr per stuk* 3 el Japanse sojasaus*2 el mirin (zoete rijstwijn)*zout*16 grote garnalen, gepeld*1 courgette, in dunne reepjes*1 winterpeen, in dunne reepjes*8 shiitakechampignons in vieren, steeltjes verwijderd*50 gr cashewnoten, geroosterd* …  Lees verder »

1 stengel citroengras, 2 tenen knoflook-uit de knijper, 4 sjalotten-fijngehakt, 1/2 tl garnalenpasta, 1 el gedroogde garnalen-10 minuten geweekt in water en afgegoten, 2 verse groene chilipepers-zonder zaad, zout, 6 dl kippenbouillon, 450 gr pompoen-in stukken van 2 cm, 6 dl kokoscreme-gezoet, 2 el Thaise vissaus (nam pla), 1 tl kristalsuiker, 8-12 kleine garnaaltjes-gekookt en gepeld, gemalen zwarte peper, 2 verse rode chilipepers-zonder zaad en in dunne reepjes, 10-12 verse basilicumblaadjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Deze originele ovenschotel kan u vooraf volledig klaar maken. Enkel nog in de oven schuiven en u kan aan tafel. bereidingstijd: 25 min. + 45 min. in de oven; voor 4 pers …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Gember en kerrie zorgen voor een frisse en pittige toets in deze eenvoudig te bereiden soep. Een aanrader waarmee u kleur en exotisme brengt in uw dagelijkse menu! voor 4 pers.; bereidingstijd: 25 min. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Varieteiten : Butternut, Golden Delicious, Hubbards, ?6 personen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top