1. Home
  2. Kookgroepen
  3. pikante_gerechten

pikante gerechten

Hoi hoi! Sinds maandag 7 februari 2005 heb ik deze webgroep overgenomen om er weer nieuw leven in te blazen! Hou jij ook van pittig, kruidig eten? Dan is dit de webgroep voor jou!Ik hoop dat je lid wordt! Groetjes, Maria alias, Roxy-floxsy Gebruikt lettertype: ParadeStuur me een WE bericht
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Heerlijke kipdijfilet met pittige Oosterse gekruide linzen. We hebben ervan gesmuld! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Lekkere pittige pasta van allerlei restjes. Viel bijzonder goed uit! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De lekkere pittig-zoete saus maakt van de varkensfiletlapjes à la minuut een bijzonder gerecht. Het was smullen!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

start deze Herfst met heel veel lekkere recepten met Kerrie of Curry …  Lees verder »

Heerlijke pittig gevulde champigons met geroosterde paprika, chorizo, pittige kaas en lekkere kruiden. Heerlijk als voorgerecht, maar ook heerlijke tapas of borrelhapje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Lekker vakantierecept!! Een heerlijke pittige soep die je heel goed als maaltijdsoep kunt eten. Met veel groenten en pittige chorizo. (kan ook met pittige salami!) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een heerlijk pittige soep door de Spaanse peper. De paprika`s vooraf in de oven en ontveld, waardoor de soep lekkerder wordt, beter verdragen wordt en geen velletjes in de soep komen. De gemberwortel geeft een heel lekkere smaak aan de soep. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Pittig zoet door het gebruik van Spaanse peper en chilisaus. Dit geeft de spruitjes een bijzondere smaak. Ook iets voor degenen die geen gewone gekookte spruitjes lusten! Super lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Zo`n lekkere combinatie. De shoarma kruiden door het gehakt geven de witlof een hele lekkere smaak. Weer eens heel iets anders. Je kunt de witlof natuurlijk ook nog pittiger maken door er een Spaanse peper door te doen. Ga ik volgende keer proberen. Ik heb zelf de aardappelen geschild, in schijfjes gesneden en plm. 4 minuten gekookt en af laten koelen. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare aardappelschijfjes gebruiken, maar ik vind de zelf gekookte veel lekkerder en is ook goedkoper! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Lekkere knapperige kippenpootjes, die van binnen sappig blijven door het bakken in de oven. Vielen erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Als je geen ansjovis lust oe vegetarisch eet kun je in plaats van ansjovis ook een stukje geitenkaas of feta op de paprika`s leggen. Ook erg lekker!. Dit gerecht is zo super, super lekker! De paprika`s krijgen een heerlijke pittige smaak door de ansjovis, die niet overheerst. Je kunt de paprika`s lauwwarm of koud eten. En pas op: Je eet bijna je vingers er bij op. Zo lekker om de overgebleven saus na afloop te "soppen" met een stuk stokbrood of ciabatta! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lekker pittig kipgerecht. Heerlijk met Thaise rijst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Werkelijk super lekkere spaghetti. Snel en gemakkelijk te maken. Echt iets voor de zomer. We hebben er van gesmuld. ( 575 kcal. 17 gr eiwit . 32 gr vet . 54 gr koolhydraten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een Ehec- en hysterievrij en OVERHEERLIJK roerbakgerecht met rivierkreeftjes, paprika, taugé en prei. Ik heb in het gerecht de sambal manis gebruikt, maar minder dan is aangegeven in het recept van Onno Kleyn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een lekkere pittige komkommersalade.Heerlijk bij Oosterse gerechten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Deze lekkere perzikensalade maak ik vaak bij een Oosterse maaltijd. Goed voor te bereiden en heerlijk bij pittige gerechten. Ook vorige week bij mijn rijsttafel weer een succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

De knapperig gebakken chorizo smaakt verrukkelijk in de andijvie-stamppot die je op je "gewone" manier maakt. Lekker met knapperige lente-uitjes erdoor. Voor ons een toppertje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heerlijke pittige pasta! Van de ansjovis merk je in de pasta niet veel meer behalve dat de smaak intensiever wordt. De ansjovis smelt in de saus. Echt een aanrader! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top