Spaghetti koken kan iedereen, maar dit is een "snel klaar" versie waarbij je je vingers aflikt zo lekker! Een ideale weekendhap voor als je snel klaar wilt zijn en toch lekker wilt smullen! …
Lees verder »
Dit is weer wat lekkers, zeg gerust een varkenshaas rondom vol met verassingen en Italiaanse smaken. Een beetje herfst met nog een vleugje nazomer. Echt heel erg lekker en beslist niet moeilijk te maken. Een geweldig vlees gerecht wat er ook nog eens erg leuk uitziet. …
Lees verder »
Een Chinese kool die op moet. Wat doe je daarmee? Heb deze salade er van gemaakt. Een groot succes met een aparte dressing. Echt het proberen waard. …
Lees verder »
Deze kwam ik tegen en o, la, la dit is een lekker Grieks hapje ! Maak op de barbecue buiten klaar, maar binnen met een grillpan kan ook. Pure Griekse smaken deze borrelhapjes of Griekse tapas. Ook leuk om neer te zetten als amuse als je Grieks wilt gaan tafelen. Niet lastig om te maken en hiermee scoor je geweldig. Je kan er ook een Grieks hapjes-plateau mee maken (Meze). Knoflookgarnalen, calamaris, dolma`s, spinazieflapjes, Griekse salade, Kalamata olijven, Gegrilde courgette in knoflook-tomatensaus en wat je verder lekker vind. …
Lees verder »
Ik liep dinsdag over de markt langs de visboer en ik zag daar nota bene verse Sardines liggen! Mensen kennen ze wel want velen zullen ze wel op vakantie in Zuid-Europa ergens gegeten hebben. Maak een lekkere Mediterrane saus gebaseerd op olijfolie en citroen, steek de barbecue aan en roosteren maar. Dit is echt verschrikkelijk lekker, je waant je in Zuid-Italië of op de Griekse eilanden waar je dit gewoon in een restaurantje kunt bestellen. Het oorspronkelijke recept komt uit een lekker viskookboek uit die contreien en heet "Sardine alle Griglia con Salsa al Salmoriglio". Zo lekker kun je in de zomer dus ook thuis eens vis eten …
Lees verder »
Ik was er al een poos mee bezig, maar in één keer kan het gewoon niet. Eerst alles proeven voordat je het neerzet. Het is zomer, alhoewel als je naar buiten kijkt… Pasta, je kan er eindeloos van eten, maar je kunt er ook eindeloos mee variëren. Hieronder vind je het lekkerste op rij. Pasta betekent “energie” want het zijn pure koolhydraten en je verbrand die zodra je iets doet. Het hoeft geen duursport te wezen, maar toch. De sausjes erover die maken het lekker. Dit zijn pure smaakmakers. Kies er maar eentje uit en proef het. Al deze pasta recepten zijn erg lekker en passen prima bij de zomer. Je kan ze ook buiten in je tuin eten en/of zijn geëigend voor een goede en stevige lunch. …
Lees verder »
Het oorspronkelijke recept zag ik bij de tv zender `24 kitchen`. Daar werd een hele kip gebruikt in de tajine.
Ik heb kippendijen gebruikt, wat meer of minder van het een en ander en ook andere kruiden toegevoegd zoals `Pul Biber` (Rode pepervlokken)
Hier wat informatie van internet;
https://www.receptenbaan.nl/pul-biber
Pul Biber (rode pepervlokken) wordt gebruikt in veel oosterse landen.
Het is pittig maar je tong en keel staan niet in vuur en vlam. Het is te koop in veel buitenlandse supermarkten, niet duur en probeer het eens.
Ik heb dit recept 2x gemaakt voordat ik het op smulweb zette, de 1e keer smakelijk gegeten maar toch `miste ik iets` de 2e keer was het echt naar mijn smaak en wij hebben gesmuld dus staat het nu op smulweb. …
Lees verder »
Spaghetti is altijd lekker, maar deze is vegetarisch met lekkere groente en kruiden, op smaak gebracht met Parmezaan en balsamico. Echt een lekkere lichte lunch of bij warm weer een lekker bordje om in de tuin te eten. Proef de zomer zeg ik dan. Geef er wat frisse salade bij. …
Lees verder »
Pasta met garnalen is altijd lekker en eet het dan ook graag. Deze heb ik ietwat pittig en lekker romig gemaakt. Het romige maakt hem extra lekker. Voor een beetje pit wat druppels tabasco erbij en je hebt een pittig-romig, hemels, bordje. Prima lunch of met warm weer als hoofdgerecht en smullen. Geef er een frisse salade bij. …
Lees verder »
Een poosje geleden waren er meerdere gasten en hebben we gezellig hier getafeld. Niet zomaar eten, nee een heel Grieks menu. Het smaakte net zo goed als in een Grieks restaurant. Iedereen was erg enthousiast. Het is makkelijk zelf na te maken thuis in je eigen keuken. Griekse keuken staat voor Mediterrane smaken, heel veel kruiden worden er gebruikt. De meeste van deze kruiden heeft iedereen wel ergens staan. Wil je een keer scoren bij je gasten of goed voor de dag komen dan staat hier een groot deel van het menu met instructie hoe je dat kan klaarmaken. Het hele menu maken inclusief mise en place kost je ongeveer 2 ½ uur. Mise en place betekent “voorbereiding”. Op de koksschool is dit een examenonderdeel. Sommige dingen zoals groente snijden en vlees snijden en marineren kun je ruim van te voren doen. De bereiding verloopt dan veel sneller en dat is nou precies de bedoeling. …
Lees verder »
Gemakkelijk te maken en snel klaar!
Pasta is lekker in elk jaargetijde.
Dus…..zoek een lekker recept uit en ga aan de slag!
In dit artikel vind je méér dan 70 pastarecepten met onder meer spaghetti, macaroni, penne, tagliatelle, lasagne, canneloni, ravioli, mie, spätzle, etc. en ook een paar pastasauzen.
De recepten zijn onderverdeeld in pasta’s met vlees, gevogelte, vis en ook de vegetariërs onder ons komen aan hun trekken.
Alle pasta’s zijn door mij zelf gemaakt en uit eigen keuken!
En zoek je er een lekkere salade bij? Kijk dan eens in dit artikel. Daar zit vast wel iets bij wat heerlijk smaakt bij de door jou gekozen pasta.
130-salades-als-voorgerecht-bijgerecht-bij-bbq-lunch-hoofdgerecht-of-nagerecht …
Lees verder »
“Uiteraard heeft de redactie van Smulweb weer eens wat nieuws en wel de kookboekenmaker zoals Fleur het noemde. Meta noemde het hun paradepaardje en ik kreeg weer het verzoek om het te testen. Uiteraard zeg ik dan ja tegen de dames van de redactie en ik heb het getest. Het is een aardig klusje, maar wel heel leuk om te doen. Ik ben maar direct gaan schrijven voordat ik weer belangrijke dingen vergeet. Hieronder kun je een klein beetje lezen wat het is en hoe het werkt, maar, indien je er ooit gebruik van wilt maken, vooral waar je op moet letten want het is monnikenwerk”
…
Lees verder »
Een hele leuke variatie om eens schnitzeltjes te maken en met de saus vreselijk lekker. Ik heb het gedaan met duurder, mals, kalfsvlees, maar varkensschnitzels kunnen ook prima. Het gaat hier om die lekkere pestosaus. …
Lees verder »
Ik had met kerst twee nieuwe kookboeken cadeau gekregen, eentje van Jamie Oliver en eentje van Gordon Ramsey en daar komt dit recept uit voor dit lekkere brood. Ik heb dit brood dus gemaakt en het was echt heerlijk! Het deeg is precies goed. Koop wel dit bloem, gewoon een pak van Koopmans, te koop bij Albert Heijn, want dan gaat het goed. Hier kun je ook eindeloos mee variëren. Wij kozen nu voor deze versie, maar maak hem ook eens met rode uien en kaas of gebruik knoflook, rode uien en gehalveerde Cherry tomaten of kruidenboter met Mozzarella om het deeg mee op te vrolijken. …
Lees verder »
Dit is een recept uit het boek `Le Creuset Stoofpotten`
Onder de titel staat; `Traditioneel maar met een frisse munttoets`
In het boek staat; `serveer met pasta met blaadjes basilicum` ik heb wel de pasta maar geen basilicum gebruikt. Het stond niet bij de ingrediënten en mijn plantje had ik net gebruikt voor pesto.
De pasta stond trouwens ook niet bij de ingrediënten maar pasta heb ik altijd in huis.
Ik heb geen kilo gehakt genomen maar 500 gram gemengd gehakt. Het recept is voor 5 personen en wij zijn met ons twee.
De rest van de ingrediënten heb ik aangehouden omdat de saus mij heel lekker leek en inderdaad de smaak is super!
Van de knoflook heb ik vier teentjes genomen.
Bij het recept stond `zongedroogde tomaten` ik heb zongedroogde tomaten op olie genomen. Voor de geitenkaas heb ik zachte geitenkaas gebruikt.
Een heerlijk recept wat ik beslist meer zal maken maar dan maak ik de balletjes wat kleiner dat `hapt` lekkerder weg. …
Lees verder »