1. Home
  2. Kookgroepen
  3. nigella

nigella

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Salades zijn altijd lekker. En salade-recepten heb je nooit genoeg. Want salades zijn altijd lekker en vallen bijna altijd in de smaak. Salades kun je maken van allerlei ingrediënten. In het maken van een salade kun je echt je creativiteit kwijt. Onderstaande recepten zijn onderverdeeld in salades als voorgerecht, lunch-, bbq of hoofdgerecht, bij de borrel of buffet en een paar nagerechten ! NB. Ik heb zelfeen selectie gemaakt, maar alle salades kun je natuurlijk serveren op jouw eigen moment. Veel salades kun je ook bij meerdere gelegenheden serveren. Gebruik je creativiteit en ga genieten van heel veel heerlijke recepten! Petra. …  Lees verder »

Heerlijke saus bij vis,maar ook over een gekookte aardappel. …  Lees verder »

* 6.5 kg rookte ham met bot * 250 ml rode wijn * 2 teentjes knoflook ongepeld * 2 stuks steranijs * 1 stuks grote ui gehalveerd * 1 bol venkel gehalveerd * 1 eetl korianderzaad * 1 eetl venkelzaad * 1 eetl gemengde peperkorrels * voor het glazuur: * 4 eetl cranberrygelei * 20 hele kruidnagels * 0.5 theel kaneel * 1 theel gerookt paprikapoeder * 0.5 theel rode wijnazijn …  Lees verder »

* 150 ml witte wijn * 3 eetl olijfolie * 1 handjevol verse tijm * 1 kip in 10 stukken (2.5kg) * 1 bol knoflook in teentjes verdeeld niet gepeld * 2 citroenen zonder waslaagje in 8 stukjes …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Al jaren lang maakt dit deel uit van ons grand dessert …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

* 250 gr kristalsuiker * 50 gr boter * 100 ml gecondenseerde melk (ongezoet) * 1 theel vanille extract …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Dit is een recept voor 2 kilo mincemeat …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Een heerlijk nagerecht van Nigella Lawson …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Heel langzaam uit de oven. Heerlijk voor 1 of 6 personen. Een recept van Nigella Lawson maar met een twist van Maigret... …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit is een recept van Nigella Lawson en zo lekker, dat je hem steeds weer maakt; in de zomer, maar ook daarna. (Haar eigen woorden, die ik volledig onderschrijf) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Deze salade heb ik ooit Nigella Lawson zien maken op tv en is sindsdien een zomers toppertje bij ons! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Heerlijk recept van Nigella Lawson. Je kan er zelf mee varieren …  Lees verder »

Een zeer lekkere taart afkomstig van het boek Feest van Nigella Lawson. Extra mooi met de bijtjes als versiering! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Nigella Lawson …  Lees verder »

Persoonlijke noot `Het geven van voorschriften voor een noedelsoep lijkt in te druisen tegen het karakter van wat je wilt maken. Wanneer ik behoefte heb aan noedelsoep ben ik bepaald niet in de stemming om te gaan meten en wegen. Ik warm de een of andere bouillon op en gooi er wat groenten in die nog in de groentela van de koelkast verstopt liggen en verder de gezelligste noedels die ik kan vinden. Je kunt nog andere dingen indoen - wat reepjes kip of, aan het eind, wat flintertjes rauwe tonijn of zalm - maar over het algemeen gaat het mij eigenlijk alleen maar om de bouillon met groenten en de noedels zelf. Hoe dan ook, hier heb je een blauwdruk. Laat je er niet door inperken, houd je er alleen als je je daardoor geholpen voelt.` - Nigella Lawson …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Persoonlijke noot `Er bestaat geen variatie op deze pudding waar ik niet van houd en ik moet er in mijn tijd toch heel wat gemaakt hebben. In deze versie wordt vers gebotteld granaatappelsap gebruikt, dat de aardbeien ertoe aanzet hun zomers geurende sappen los te laten. Als je deze Eton mess buiten het aardbeienseizoen wilt maken, dan heb je de kans om zelf geperst granaatappelsap te gebruiken en in dat geval kun je wat zaden op deze voluptueuze berg meringue, zacht fruit en room strooien. Als je meringues over hebt, doe er dan twee op elkaar met roomijs ertussen. Wikkel ze in plasticfolie en leg ze in de vriezer, dan is één graai voldoende om je verlangen te bevredigen als je door snoeplust overmand wordt. Meringues hoef je nooit te laten ontdooien voor gebruik, want zelfs in de diepvries bevriezen ze niet echt.` - Nigella Lawson …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

Hokey Pokey / (Nigella Lawson ) …  Lees verder »

Dit recept komt uit het kookboek van Nigella Lawson Toffeepudding is een gerecht, waarbij je jezelf afvraagt, wat het in hemelsnaam moet worden, maar het eindresultaat is GENIETEN. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels
Top