1. Home
  2. Kookgroepen
  3. nagerechten_smulpage

WELKOM

Deze community ben ik gaan starten met het onderwerp nagerechten.Iedereen die een bijdrage wil of kan leveren met nagerechten uit binnen en buitenland is welkom.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Deze heerlijke gevulde peren waren het nagerecht bij het door ons georganiseerde etentje afgelopen zaterdag. Viel erg in de smaak. Het originele recept stond jaren geleden in het tijdschrift Essen und Trinken. Ik heb er echter zoveel aan veranderd dat ik het een "eigen recept" kan noemen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een parfait is een zachte soort ijs die iedereen kan maken ook zonder ijsmachine. Deze parfait is gemaakt met acaciahoning en verrukkelijk met een bramensaus. Heel goed voor te bereiden als je een etentje geeft. Totaal 342 kcal. Dus niet echt heel zwaar. Een succesrecept! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Werkelijk zalig toetje. Lekker gemakkelijk te maken en heel goed voor te bereiden. Om het geheel niet al te calorierijk te maken heb ik de mascarpone gemengd met een bekertje magere yoghurt. (Vergeten foto te maken dus dan maar uit het boekje, waaruit ik de inspiratie heb opgedaan) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Halve perziken gevuld met een mengsel van bitterkoekjes, boter en eidooier. Een TOPPERTJE. Goed vooraf te maken. Heerlijk met walnotenijs of vanille-ijs. December 2012 de perziken gevuld met amarettini in plaats van bitterkoekjes en gegeten in combinatie met Cappuccinocakejes-14 en het Super-gemakkelijk-koffie-ijs-van-nigella-lawson. Een fantastische combinatie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit dessert bestaat uit een romige amarettoparfait en zachte partjes gepocheerde peer. Samen vormen ze een verrukkelijk nagerecht waarin zoete amandellikeur de hoofdrol speelt. De combinatie is onweerstaanbaar. Een echt succes, dat kan ik garanderen! Een recept uit De Nieuwe Italiaanse keuken, een uitgave van Tip Culinair. Let op: Eén dag tevoren moet je dit maken! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijk fris nagerecht. Heel goed voor te bereiden. Ideaal bij een etentje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Van deze koffie knapt de Goedheiligman zeker op. Maar...laat de Sint hier niet te veel van drinken, want anders blijft hij slapen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Een SUCCES-recept! Deze zabaglione heb ik al diverse keren gemaakt. In dien deze altijd op in mooie kopjes met in het midden een bolletje vanille-ijs en gegarneerd met chocoladesticks. Heerrrrrlijk!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Geïnspireerd door het recept op Smulweb "dessert Garribaldi" van bianca_b kwam ik tot deze heerlijke romige ijscake met abrikozencoulis. Een topper na een dineetje. Niet moeilijk te maken. Kost wel even tijd, maar dan heb je ook wat. Kun je al dagen tevoren voorbereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een overheerlijk en heel gemakkelijk te maken dessert, dat je al dagen tevoren kunt voorbereiden, een aanrader! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Het recept van dit lekkere nagerecht stond in een Allerhande. Ik heb het enigszins aangepast om het wat minder heftig te maken. In plaats van bramen en blauwe bessen kun je ook ander fruit zoals peren, druiven, banaan etc. gebruiken. Blauwe bessen en bramen zijn ook verkrijgbaar in de diepvries. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Krijg je eters en heb je weinig tijd voor een lekker dessert. Dit is heerlijk en heel snel klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Je kunt dit gerecht een dag van te voren maken en het 8-10 min. in een op 180 C verwarmde oven zetten tot het van binnen weer heet is. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Heerlijk en bijzonder van smaak. Taartjes gemaakt van ricotta, witte chocolade en licht gecaramelliseerde pruimen met geroosterde pijnboompitten en een lichte smaak van rozemarijn. Het was het nagerecht bij mijn laatst gehouden dinertje met het rundvlees in Barolo als hoofdgerecht. Iedereen vond het erg lekker. Ook het dessert is heel goed voor te bereiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

11/2 kilo kruimige aardappelen geschild 4 el olijfolie 4 braadworsten 3 grote uien 1 tl gedroogde italiaanse kruiden 2 zakken rucola a 75 gr …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

bruine bonen met, zooooooo lekker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Verrukkelijk deze gepocheerde peren! De peren het beste een dag tevoren pocheren in de port. Rest kan een uurtje voor het eten worden klaargemaakt. N.B. Foto van internet die t.z.t. gewijzigd wordt in een eigen foto. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Roerbakken hoeft niet beperkt te blijven tot traditioneel Aziatische gerechten. Zo kunt u b.v. ook experimenteren met olijven, tomaten en kaas. Zolang de ingredienten vers zijn en snel worden gebakken, krijgt u een heerlijk gerecht. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Dit heerlijke toetje namen wij vaak tijdens onze vakantie in Griekenland. Super eenvoudig maar ook super lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Heel erg lekker, super gezond en nog gemakkelijk te maken ook. De combinatie van aardbeien en perziken is heerlijk. …  Lees verder »

Top