1. Home
  2. Kookgroepen
  3. moestuintje...

Eten uit je moestuin, volkstuin of balkon/terras

Omdat ik bij mijn nieuwe huis een tuin heb en die als moestuin wil gaan gebruiken en omdat ik merk dat er op SmulWeb veel mensen zijn die het een en ander zelf verbouwen, hetzij op de volkstuin, hetzij op een terras of balkon, leek het mij leuk om een subgroep te beginnen waar tuinlustige Smullers hun tuinervaringen en recepten voor hun zelfverbouwde groenten, fruit en kruiden kunnen delen. De bedoeling is dat we van elkaar leren. Ik denk aan inmaken, invriezen, teeltips en achtergrondinformatie over de verschillende gewassen, maar ook gewoon lekkere direct-uit-de-tuin-recepten van al die verse waar. Klik op het tuinierstertje:href> Vandaaruit kun je op al mijn andere pagina's komen. Klik HIERhref> voor "Zomaar een dag op de volkstuin" NB: als je bij je bijdragen plaatjes in de samenvatting toevoegt, let er dan op dat ze niet te groot zijn!size>size> Op het moestuintje-forum kunnen we tuinervaringen delen!!!align>
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Nu er weer volop spinazie is, heb ik dit recept op mijn pagina gezet. Het is al oud, maar staat nog niet op smul en is favoriet bij ons. Zelfs onze tante vond het erg lekker. …  Lees verder »

Een hartige taart, vegetarisch met een vergeten groente pastinaak. Lekker kruidig en overal in te gebruiken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Biologisch

Veel pruimen uit de tuin, wat doe je ermee? Weer eens een pruimentaart? Maar wel met een scheutje rum voor de smaak! Een frans recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

200 g kabeljauw,1 sjalotte,50 g spinazie,1/4 bosje waterkers,1/4 bosje kervel,1/4 bosje citroenmelisse,1/4 bosje peterselie,enkele takjes dille,1 citroen,1,5 liter visfumet(1 blokje visbouillon kan ook)5 dl droge witte wijn,1 dl room,boter,peper en zout. …  Lees verder »

2 stronkjes broccoli,2 vleestomaten,1 groene paprika,1 uitje,160gr garnalen,2 koffielepels olijfolie,peper en zout. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

2 kg verse spinazie,2 eetl bloem,200 ml halvolle melk,150 gr gemalen kaas,300 gr gekookte hesp,2 eieren,peper en zout,1 eetl boter. …  Lees verder »

Makkelijk te telen....en lekker! …  Lees verder »

De grote hoeveelheid bessen in mijn tuintje... …  Lees verder »

Snijbiet,wel eens geprobeerd?... …  Lees verder »

Een franse rabarbertaart die we heel vaak eten vooral in deze tijd. Iedereen vindt het lekker en het is weer eens wat anders. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Is rabarber nu groente of fruit, lees er meer over in dit artikel …  Lees verder »

2 kg asperges(voor de saus)80 g boter,1 kleine ui of sjalot,1 citroe,2 eet gehakte bieslook,1 eet gehakte kervel,zout en peper, …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

1/2 kg wiitte asperges,1 krop sla,50 g waterkers,1 bakje tuinkers,2 hardgekookte eieren,"voor de saus"1-2 eetl.citroensap,4 eetl neutraal smakende olie(bv sojaolie)peper en zout, …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

1 stronkje witlof,1 tomaat,1 mandarijn(kan ook uit blik)1 grote eetl zoetzure komkommer,1 eetl verse bieslook,1 kl mayonaise,1kl yoghurt,peper en zout. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

1 kleine courgette,1 grote tomaat,4 dl groentebouillon van een blokje,klein teentje look;peper en zout,basilicum(vers of gedroogd)een eetl olijf olie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

2 eieren,100 gr geraspte kaas,4 preiwitten,1 ui,100 gr zelfrijzende bloem,peper en zout, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Laurus Nobilis het laurierblaadje (voor soep en stoofpot)  …  Lees verder »

Zelf tomaten kweken is niet moeilijk en ze zijn veel lekkerder dan de tomaten uit de winkel. Onderstaand artikel komt uit Home and Garden van maart 2003 …  Lees verder »

Als je denkt dat je nu nog even lui achterover kan zitten, heb je het wel mis! Er moet momenteel van alles gebeuren in je moestuin, wil je er deze zomer volop van kunnen genieten! Hierbij even een opsomming...... …  Lees verder »

Top