1. Home
  2. Kookgroepen
  3. mijn_top_recepten

mijn top recepten

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een TOP-recept in onze familie. Een zelf bedachte variatie op een een recept wat ooit eens in een tijdschrift stond. De pastasaus is overheerlijk en supersnel te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze super lekkere brownies heb ik afgelopen weekend gebakken. Echt een aanrader. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. Je kunt er echt niet van afblijven!!! Het recept stond in de Volkskrant en is afkomstig uit het boek Chocoladefantasie van Linda Collister. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Een verrukkelijk voorgerechtje: de bekende geitenkaas in rauwe ham maar dan geserveerd met de zoete gebakken appel-honingballetjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt. Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Zalige malse runderrolletjes. In Duitsland erg bekend en geliefd en is het vlees voor "Rindsroulade" bij elke slager verkrijgbaar. In Nederland gebruikte ik altijd bieflapjes of entrecote a la minute en sloeg ze nog wat dunner. De originele runderrolletjes worden gemaakt volgens het originele Duitse recept gemaakt zonder de uisnippers. Ook het stoven in de wijn is volgens mijn eigen recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Denk aan de rusttijd van 1 uur! (de kaas moet koud zijn voordat de gehaktballen gebakken worden omdat de kaas er anders uit loopt!)Ik heb de gehaktballen afgelopen week (okt. 2011) weer eens gemaakt(ook voor een foto). Het recept aangepast door mosterd door het gehakt te mengen en de vulling wat pittiger te maken door belegen kaas te gebruiken en de vulling te kruiden met wat zout, tabasco en paprikapoeder. Zo smaakt de gehaktbal nog beter! Een volgende keer heb ik roomkaas met knoflook en kruiden gebruikt. Nog lekkerder! I.p.v. prei zijn kleine stukjes gedroogde tomaat ook erg lekker. Veel variaties denkbaar met deze lekkere bal. Op verzoek van mijn nichtjes maar weer de ballen gemaakt. Weer aan het variëren geslagen. Dit keer (15/11`11) fijngesneden prei met geperst teentje knoflook even in de olie gesmoord. Daarna door de kruidenkaas met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Vulling nog weer lekkerder. Hoe gaat het verder met deze bal? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Geen tijd en geen last van wat extra calorien? Maak dan deze supergemakkelijke en verrukkelijke romige ovenschotel met kipfilet en champignons. De kip gaat rauw plm. 15 minuten in een hete oven, dus je bent zo klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Kipfilet weer eens heel anders. Door de bacon krijgt de kip een pittige smaak. De romige portsaus maakt er iets bijzonders van. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

HOE WORDT KERSTMIS GEVIERD IN DUITSLAND? En natuurlijk mijn recepten van: - echte Duitse Kerststolle - Kerstkoekjes (Plätzchen) - Kerstgebak - Feuerzangenbowle - Kerstmarkten in Münsterland en meer! en nog meer! …  Lees verder »

Heel gemakkelijk en erg lekker. Goed voor te bereiden.Wil je zoals Maaikeb92 de mangopuree wat steviger hebben, gebruik dan 1 blaadje witte gelatine geweekt in koud water, goed uitknijpen en oplossen in de verwarmde sinaasappelsap (niet koken en van het vuur af oplossen!). Roer dit door de mangopuree en laat de mangopuree dan minimaal 1 - 2 uur opstijven voordat je de mascarpone of crème fraîche er op doet). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Het recept van deze echt heerlijke witte kool salade kreeg ik van een Duitse buurvrouw. Toen ik deze proefde tijdens een buurtfeest waar we allemaal een salade moesten maken was ik direct verkocht. Je kunt de salade ruim een week bewaren. De salade is na 2 dagen goed op smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Deze lekkere schnitzels krijgen hun krokante korstje in de oven. Je hoeft ze vooraf niet te bakken. Lekker en gemakkelijk dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Denk aan het braden van het rundvlees of neem een restant gebraden rundvlees. Heerlijke romige zuurkool. Ook al hou je niet van zuurkool. Deze lust je zeker! Lekker nog even in de oven voor een korstje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Mijn lekkerste eendenborst-recept. Ook volgens onze gasten. Het is wat bewerkelijk, maar dan heb je ook wat. Een aanrader! Denk aan de marinadetijd van 24 uur …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

LET OP: Het vlees moet 24 uur voor het braden marineren in de wijn met de groenten Een heerlijk en feestelijk stuk rundvlees. Na het marineren wordt het vlees aangebraden en gaat dan plm. 2 uur in de oven. Het vlees wordt heerlijk mals en zacht. De saus erbij is echt verrukkelijk. Je kunt dit ruim tevoren voorbereiden. Als je gasten krijgt is dit heel gemakkelijk. Dag tevoren maken en voor het eten verwarmen. Ik heb dit afgelopen weekend gemaakt voor vrienden. Iedereen was enthousiast en vond het erg lekker. Ik ga dit zeker vaker maken wanneer ik eters krijg. Barolo is een redelijk dure wijn en de bedoeling is dat je de wijn natuurlijk ook bij het gerecht drinkt. Je kunt hiervoor ook een goedkopere Italiaanse wijn gebruiken, maar gebruik wel een goed wijn, dat komt het gerecht echt ten goede!Dit is een echte feestmaaltijd.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits
Top