1. Home
  2. Kookgroepen
  3. mexicaantjes

mexicaantjes

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Wil jij ook wel eens een Tapas avondje geven thuis, maar je weet niet precies welke recepten je ervoor moet gebruiken en of hoe je ze moet moet maken .Onderstaand artikel kan je daar een beetje mee helpen . Dus schroom niet om gezellig met je vrienden een tapas avondje te organiseren Ideeen en recepten te over . …  Lees verder »

Salade Canadese kreeft met krokante parmaham, kwarteleitje en aceto balsamico azijn. Een recept van Paul Verheul, souschef Kurzaal. In 2007 te Uruguay voor de Europese ambassadeurs bereid. …  Lees verder »

Erg pittig, maar superlekker, wij eten het in ieder geval eens per 2 weken! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Ik ben dol op deze zelfverzonnen guacamole. Heerlijk bij taco`s of Mexicaans gevulde tortilla`s, maar ook als dipje bij tortillachips of op brood en het is in no tome klaar. hmmm …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

1 el olie 250 gr rundergehakt 1 kleingesneden ui 1 uitgeperst teentje knoflook mexicaanse chilisaus 1 banaan 6 tortilla's olie voor het bakken cr?me fraiche geraspte belegen kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

300 g yoghurt, 2 kleine uitgeperste knoflooktenen, 4 el fijngeknipte bieslook, 4 el fijngesneden dille, 1 tl gemalen komijn, gedroogde chillepeper, versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

2 eieren, gesplitst, 700 ml karnemelk, 120 g zelfrijzend bakmeel, zout, vers gemalen peper, 30 g boter, gesmolten, 2 bosuien, in dunne ringetjes, 2 blikje maiskorrels (a 150 g), uitgelekt, 16 dunne plakjes bacon, 6 tomaten, in vieren, 50 g rucola, 2-4 el balsamicodressing (flesje) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

100 g spinazie of veldsla, 2 kropjes little gem, 2 avocado, 20 sprietjes bieslook, 2 el pompoenpitten (natuurwinkel), 2-4 el (sherry)-azijn, 4-6 el notenolie, zout en peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

4 Varkenslappen (a 100 gram) 1 ui 3 teentjes knoflook 1 rode paprika 350 g pruimtomaten 1 jalapenopeper (uit pot) ?30 g chocolade (extra pure) paprikapoeder 3 eetlepels olijfolie 2 theelepels djinten (gemalen komijn) 2 eetlepels koriander (verse, grof gesneden) snufje zout snufje peper (versgemalen) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

1.5 kg baars of andere magere witvis, in 6 steaks gesneden 1,2 dl maisolie 1 grote ui in flinterdunne ringetjes 2 teentjes knoflook, fijqgesneden 350 g tomaten, in plakjes 2 jalapefiopepers uit pot of blik, afgespoeld, uitgelekt en in ringetjes VOOR DE MARINADE: 4 teentjes knoflook, gekneusd 1 tl zwartepeperkorrels 1 tl gedroogde oregano 0.5 tl komijnpoeder 1 tl gedroogde achiote (anatto) 1 tl kaneelpoeder 1,2 dl milde natuurazijn zout bladpeterselie ter garnering …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mexicaans

1 rode paprika 2 uien 150 gram prei 1 pot bruine bonen a 800 gram 4 tomaten 350 gram niet gekruid gehakt 1 zakje Knorr mix voor chili con carne 1 blikje tomatenpuree 8 kleine stokbroodjes 16 plakken jong belegen kaas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

2 uien 4 tenen knoflook 4 tomaten 1 groot blik witte bonen 750 g gehakt (halfom) 1 ei 1 beschuit 2 eetl. fijngehakte peterselie 2 theel. komijnpoeder (djinten) 1 theel. cayennepeper zout 4 eetl. zonnebloemolie 1/2 l blik gezeefde tomaten 2 eetl. fijngehakte bieslook …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

1 rode, 1 gele en 1 groene paprika 3 eetlepels zonnebloemolie 1 schaaltje shoarmavlees (ca. 400 g) 1 blikje tomatenpuree (70 g) 1 doos Fajita dinner kit (505 g) 1 zak gemengde sla (200 g) 125 ml zure room …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Snufje peper (versgemalen) snufje zout 1 vleestomaat (in blokjes) 1 blik mais (a 300 g) 1 eetlepel citroensap 1 rode ui (fijngesnipperd) 1 zak tacochips (a 150 g) 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt) 2 eetlepels olijfolie 25 g boter 4 saucijsjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Voor de Kip: ca. 350 gr kipfilet 250 ml olie 200 ml limoensap 250 ml water of tequila of combinatie ervan 2 el vers gehakte korianderblaadjes 2 stuks knoflook 1 tl komijnpoeder 1/8 tl zout peper Voor de Groenten : 1 el olie 1 middelgrote ui 1 middelgrote paprika 1/2 kop tomaat in blokjes gesneden 8 tortillas (ca 20 cm) Guacamole (optioneel) Creme Fraiche (optioneel) Kaas (optioneel) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Varkenshaas in een soort van chocoladesaus, erg appart. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

675 gram in reepjes gesneden rundvlees of kip, 12 stuks tortilla"s, 3 uien, 3 rode of groene paprika, 1 1/2 pakje Casa Fiesta Fajita Seasoningmix, olijfolie, 180 ml bier, witte wijn of water. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Dit gerecht lijkt sterk op chili con carne maar word net even anders bereid. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

2 el. olie, 2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 6 tomaten, 1 paprika, 1 el. rode wijn azijn, 1 tl. suiker, 1 tl. chilipoeder, 400 gr mais, tortillachips, geraspte kaas, 2,5 dl zure room …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

2 kleine uien, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 groene peper, 2 el olie, 350 gr rundergehakt, 1 el tomatenpuree, chilipoeder, zout, 2 vleestomaten, half bosje koriander, 1 krop ijsbergsla, 4 grote tacoschelpen, 1 dl zure room. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans
Top