1. Home
  2. Kookgroepen
  3. lekker_zwammen

Nu nog aan de boom!

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Lapjes dun rundvlees (dikte van een schnitzel) gevuld met een mengsel van paddenstoelen). Gegaard in een saus van wijn, port en diverse kruiden. Opgediend met een romige paddenstoelensaus. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Duits

Heerlijke pittig gevulde champigons met geroosterde paprika, chorizo, pittige kaas en lekkere kruiden. Heerlijk als voorgerecht, maar ook heerlijke tapas of borrelhapje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

De combinatie van de kort gebakken zalm met de romige zuurkool met crème fraîche, oesterzwammen en katenspek is SUPER. De witte wijnsaus maakt het geheel compleet. Een toppertje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een verrukkelijke pastschotel met een bijzondere smaak door de marsala die eraan wordt toegevoegd. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een niet te droge wijn of sherry gebruiken, maar dan wordt de smaak iets anders. Wij hebben dit met elleboogjes macaroni gegeten, maar met een andere soort pasta misschien nog lekkerder! Wij hebben hiervan gesmuld! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijk pittig gehakt gerold in een spitskoolblad (kan ook met Chinese kool of witte kool!) Zachtjes gebakken en overgoten met een lekkere champignonsaus. Kost even tijd, maar het is de moeite waard. Dit is echt smullen! Zie foto`s! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

HERFST.je denkt aan heerlijke geuren uit de keuken, wild, nieuwe wijnen, paddenstoelen die weer tevoorschijn komen, prachtig gekleurde pompoenen, mooie kleuren en warmte binnenshuis,. Deze gedachten hielpen ons bij de keuze van deze recepten. …  Lees verder »

Heerlijke gevulde paddenstoelen met gedroogde tomaten, olijven en gorgonzola. Echt iets voor de liefhebber van de Italiaanse keuken. Lekker als voorafje, maar ook als hoofdgerecht met een salade en een soepje vooraf of bij de lunch! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Wat een verrassing: de venkel krijgt een hele bijzondere smaak door de gemarineerde portobello. Echt iets bijzonders. Het kost wat tijd maar dan heb je ook wat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekkere kalfsentrecotes met een heerlijke saus. Echt iets voor een bijzonder etentje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze heerlijke champignons at ik tijdens een BBQ-feestje. Zelf heb ik ze ook een keer in de oven gemaakt. Verrukkelijk: echt een toprecept! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijk borrelhapje !!!. Heel verrassend met een vulling van blauwe kaas en champignons. Heel goed in te vriezen, dus als je een keer geen tijd hebt uit de vriezer halen, nog even 10 minuten bakken en je hebt een zalig borrelhapje of een lekker voorgerechtje. …  Lees verder »

Een heerlijk tapasgerecht of borrelhapje met weer eens een andere smaak. De champignons smaken echt verrukkelijk. Was afgelopen zaterdag een succes bij mijn etentje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Trek in een pittig soepje. Deze is heerlijk snel te maken van wat restjes in de koelkast. Ook lekker mager!! Echt een opkikkertje. Ook een heerlijk soepje voor een Oosterse maaltijd. Vegetarisch bij gebruik groenten- of kruidenbouillontabletten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Romige broccolisoep gevuld met roomkaas en gebakken champignons. Weer eens iets anders. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

De foto is niet zo mooi, maar de smaak van deze champignons des te beter. Deze gevulde paddenstoelen vielen erg in de smaak bij ons en onze vrienden. Ze waren een onderdeel van het voorgerecht bij een Italiaans dinertje. (anti pasta). Deze komen zeker vaker op tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lekkere pittige champignonsalade. Kan goed voorbereid worden. Ook lekker als lunchgerecht met stokbrood. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top