1. Home
  2. Kookgroepen
  3. lekker_orgaanvlees

Van oudsher

Van oudsher maakt orgaanvlees een belangrijk deel uit van het voedsel voor de mens. Het was te vinden op de tafel van rijk en arm, soms gold het als een lekkernij, maar in andere tijden bereidde men het alleen om zich ermee in leven te houden.Tong, hart, hersenen, lever, poten, staarten, enz. zijn misschien wel het rijkst aan smaak van alle vleessoorten en ze worden wel gerekend tot de grootste lekkernijen van de kookkunst.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Met spek en rozijnen …  Lees verder »

50 gr roomboter, 1 sinaasappel (onbespoten-met schil, goed gewassen), 25 gr kristalsuiker, 50 gr bloem, 1 1/2 tl Engelse mosterdpoeder, 1 tl paprikapoeder, 500 gr lamslever(in reepjes gesneden), 1 el olie, 125 gr bacon zonder zwoerd(in blokjes), 1 ui(gesnipperd), 300 ml witte wijn, platte peterselie(om te garneren). …  Lees verder »

VOOR DE CROSTINI: 15 gr roomboter, 1 teen knoflook(fijngesnipperd), 2 vleestomaten, 8 plakken stokbrood. VOOR DE KIPPENLEVER & SAUS: 450 gr verse kippenlevertjes, 15 gr roomboter, 1 el olijfolie, 2 el sherryazijn, 1 el slagroom, 1 el peterselie. …  Lees verder »

4 lamsfilets van 250 g, 1 ei, 250 g spinazie, 150 g kippelevers, 1 teentje knoflook, 1 sjalot, 20 g boter, olie, zout, peper, 300 g bladerdeeg, nootmuskaat, cognac. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Uit grootmoeders kookboek voor 4 - 6 personen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

4 plakken kalfslever, 30 g boter, 80 g bloem, mosterd, 1 dl bouillon, 2 sinaasappels, zout, peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

4 plakken kalfslever, 75 g boter, 8 plakken gerookt spek, 30 g bloem, 5 cl bouillon, mosterd, zout, peper, citroensap, dragon, peterselie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

4 plakken kalfslever, 60 g boter, 12 plakjes gerookt spek, saliepoeder, marjolein, 2 grote uien, 1 kg appels, bloem, kaneel, zout, peper. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

4 plakken kalfslever, 70 g boter, 60 g bloem, 1 blik ananas, mosterd, zout, peper. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Recept gekregen van mijn grootmoeder. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

4 plakken kalfslever, 30 g champignons, 1 lookteentje, 4 tomaten, gemengde sla ( kropsla, krulsla, eikeblad), frambozenazijn, notenolie, mangosiroop, peper, zout. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

4 mooie plakken kalfslever, 200 gram gerookt spek, 800 gram witte druiven, 1 dl. witte wijn, 0.5 citroen, peper, zout. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

(kerst) Zweedse leverpate …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

Sinterklaasavond, voor 8 stuksServeer de in een servetje gewikkelde warme nierbroodjes 'uit het vuistje'. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Pens met worteltjes …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Lekker met rijst en witlof met omeletreepjes; voedingswaarde : 270 kcal p.p. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top