1. Home
  2. Kookgroepen
  3. la_dolce_vita

la dolce vita

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Lekkere pittige pasta van allerlei restjes. Viel bijzonder goed uit! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heel mooi, maar ook lekker voorgerecht. Ziet er heel spannend uit. Echt een succes bij een etentje! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een verrukkelijke pastschotel met een bijzondere smaak door de marsala die eraan wordt toegevoegd. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een niet te droge wijn of sherry gebruiken, maar dan wordt de smaak iets anders. Wij hebben dit met elleboogjes macaroni gegeten, maar met een andere soort pasta misschien nog lekkerder! Wij hebben hiervan gesmuld! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijk snel en verrukkelijk van smaak. Heb je weinig tijd dan komt dit heel goed van pas. Super gezond! Ik heb deze keer blikjes linzen gebruikt omdat ik weinig tijd had (Bonduelle!) maar zelf gekookt nog lekkerder! Je kunt dit natuurlijk ook met andere peulvruchten maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Geen rode pesto in huis voor mijn Italiaanse-tomatensoep-met-mascarpone-en-pesto maar wel de ingrediënten. Deze pesto is echt veel lekkerder dan de gekochte. Gewoon eens proberen! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Je kunt dit pastagerecht bereiden met pijnboompitten, hazelnoten of walnoten afhankelijk van je voorkeur. Fontina is een Italiaanse rauwmelkse kaas afkomstig uit het Aostadal. De smaak is zoet-kruidig en smelt gemakkelijk. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je je vingers bij aflikt!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

En snelle, heerlijke pasta. Feestelijk door de scampi of grote garnalen. Bijzonder door het gebruik van de rucola. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een TOP-recept in onze familie. Een zelf bedachte variatie op een een recept wat ooit eens in een tijdschrift stond. De pastasaus is overheerlijk en supersnel te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een fris en feestelijk welkomstdrankje als je gasten binnenkomen …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Een heerlijk en snel recept. Om je vingers bij af te likken vonden wij! Kan natuurlijk ook met andere pasta. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt. Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Als je geen ansjovis lust oe vegetarisch eet kun je in plaats van ansjovis ook een stukje geitenkaas of feta op de paprika`s leggen. Ook erg lekker!. Dit gerecht is zo super, super lekker! De paprika`s krijgen een heerlijke pittige smaak door de ansjovis, die niet overheerst. Je kunt de paprika`s lauwwarm of koud eten. En pas op: Je eet bijna je vingers er bij op. Zo lekker om de overgebleven saus na afloop te "soppen" met een stuk stokbrood of ciabatta! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit blijft een TOPPER! Deze salade is altijd het eerst op. Vooral de gemarineerde mozzarella maakt de salade zo lekker. En...buffelmozzarella is echt veel lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijke variatie op de Insalata Caprese. Neem 2 kleuren gegrilde en gemarineerde paprika`s met gemarineerde mozzarella en basilicumpesto!Dan heb je een zalig voorgerecht. Dat kan niet missen. Het was overheerlijk met onze warme broodjes als lunchgerecht. Maar ook als voorgerecht een topper bij een Italiaanse maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De kabeljauw wordt rauw ingesmeerd met de tomatenolie van de gedroogde tomaten. Dan in de oven met wat gedroogde tomaten en olijven. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Als je gedroogde witte bonen zelf kookt krijg je toch een hele andere smaak dan bonen uit een potje. Kost wel wat meer tijd, maar echt veel lekkerder. De Toscaanse witte bonen worden gemaakt met veel olijfolie. De combinatie met de verse tonijn is verrukkelijk. Voor ons een blijvertje! Als ik zwarte olijven gebruik neem ik altijd "zongerijpte zwarte olijven (Taggia) van AH excellent". Dit zijn echte zwarte olijven, veel zgn. zwarte olijven zijn geverfde groene olijven, je ziet het ook aan de kleur. Denk aan het weken van de bonen één dag tevoren! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijke pittige pasta! Van de ansjovis merk je in de pasta niet veel meer behalve dat de smaak intensiever wordt. De ansjovis smelt in de saus. Echt een aanrader! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top