1. Home
  2. Kookgroepen
  3. kruidje_kook

kruidje kook

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

start deze Herfst met heel veel lekkere recepten met Kerrie of Curry …  Lees verder »

Lekker pittig kipgerecht. Heerlijk met Thaise rijst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Deze SUPERlekkere champignons maakte ik voor een Tapasbuffet ter gelegenheid van een feestje van een vriend. Heel erg lekker! De hoeveelheid is voor 35-40 champignons. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Gemaakt, Gegeten, Goedgekeurd …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

een overzicht van het gebruik van kruiden zoals waarbij en waarvoor …  Lees verder »

Muntplantjes in de tuin vermeerderen zich heel erg snel. Een goede reden om er een lekkere siroop van te maken. Verdund met water maakt u van deze muntsiroop een heerlijk drankje. Bron: Libelle 32-2004 …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Thee …  Lees verder »

Met room, knoflook en thijm. En niet schrikken van de hoeveelheid knoflook. Doordat deze vers is en wordt gepoft, wordt de saus zacht, romig en zoet! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

*ca. 800 gr mager rundvlees*1 ui*4 teentjes knoflook*2 tomaten*2 kleine chilipepertjes*korianderzaadjes*anijszaadjes*1 koffielepel mosterd*2 dl rode wijn*1,2 liter vleesbouillon*een paar aardappelen*2 kleine appelen*arachideolie*takje rozemarijn* …  Lees verder »

Een pizza vol verse groene kruiden, lekker bij de soep of in punten bij de borrel. Een recept uit De Nieuwe Italiaanse keuken" een uitgave van Tip Culinair. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

600 gr grote garnalen(bij voorkeur rauw), 500 gr kleine courgettes, 1 kleine rode paprika, 2 tomaten, 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 3 el olie, zout, versgemalen peper, 150 ml room, 1/2 bosje peterselie, 2 tl citroensap. …  Lees verder »

Een heerlijk stukje vlees gevuld met peterselieboter dat helemaal in de oven gebraden wordt. Heerlijk als je gasten hebt! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

50 gr verse basilicum 2 artisjokharten (blik) 100 gr gerookte zalm 8 plakjes stokbrood 2 el olijfolie 2 kruidenbouillonblokjes 250 ml creme fraiche …  Lees verder »

2 stengels citroengras, 10 sjalotten-fijngehakt, 6 teentjes knoflook-fijngehakt, 5 cm verse gember-fijngehakt, 2 tl kurkuma, 1 el trasi(vispasta), 10 a 15 gedroogde rode pepertjes, 5 el arachideolie, 1 el geconcentreerde tamarinde, zout en bruine suiker naar smaak, 1,5 kg krab-gekookt en schoongemaakt en in 2 a 4 stukken gehakt al naar gelang de grootte. …  Lees verder »

50 gr roomboter (zacht geroerd), 4 tl pesto, 1 kleine citroen (alleen de geraspte schil), 1 el verse dille (fijngesneden), 4 zalmsteaks van 200 gr, 1 citroen (in plakken gesneden), verse dille. …  Lees verder »

100 gr verse geitenkaas, 125 ml creme fraiche, (versgemalen) zwarte peper, 9 plakjes ontbijtspek, 3 grote nieuwe aardappelen, handje rucola (of waterkers), 9 sprietjes bieslook, olie om te frituren. …  Lees verder »

- 4 aardappelen - 1 el fijngehakte ui - 1 el fijngehakte verse peterselie - 1 el fijngehakte bieslook - 1 el fijngehakte dille - 3 el mayonaise - 1 el slagroom - zout en peper  …  Lees verder »

Top