1. Home
 2. Kookgroepen
 3. kokenzonderenummers

Bewust koken zonder E nummers

Dit boekje geschreven door Dinneke van den Dikkenberg heeft mij aan het denken gezet. Ik at al bewust gezond via de richtlijnen van de EGA (zie mijn kookgroep) en nu dus ook E-nummer vrij (of in iedergeval beperkt) Het zijn niet mijn eigen recepten maar van Dinneke, de Reform kraam op de markt en de EGA. Ook andere recepten van derden die ik op smulweb vond. Kijk ook even op: www.kook-zonder-e.nl
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Salades zijn altijd lekker. En salade-recepten heb je nooit genoeg. Want salades zijn altijd lekker en vallen bijna altijd in de smaak. Salades kun je maken van allerlei ingrediënten. In het maken van een salade kun je echt je creativiteit kwijt. Onderstaande recepten zijn onderverdeeld in salades als voorgerecht, lunch-, bbq of hoofdgerecht, bij de borrel of buffet en een paar nagerechten ! NB. Ik heb zelfeen selectie gemaakt, maar alle salades kun je natuurlijk serveren op jouw eigen moment. Veel salades kun je ook bij meerdere gelegenheden serveren. Gebruik je creativiteit en ga genieten van heel veel heerlijke recepten! Petra. …  Lees verder »

Gemakkelijk te maken en snel klaar! Pasta is lekker in elk jaargetijde. Dus..zoek een lekker recept uit en ga aan de slag! In dit artikel vind je méér dan 70 pastarecepten met onder meer spaghetti, macaroni, penne, tagliatelle, lasagne, canneloni, ravioli, mie, spätzle, etc. en ook een paar pastasauzen. De recepten zijn onderverdeeld in pasta’s met vlees, gevogelte, vis en ook de vegetariërs onder ons komen aan hun trekken. Alle pasta’s zijn door mij zelf gemaakt en uit eigen keuken! En zoek je er een lekkere salade bij? Kijk dan eens in dit artikel. Daar zit vast wel iets bij wat heerlijk smaakt bij de door jou gekozen pasta. 130-salades-als-voorgerecht-bijgerecht-bij-bbq-lunch-hoofdgerecht-of-nagerecht …  Lees verder »

Hachee, E -nummer vrij Voor 6 personen …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Hongaars

Goulash, E-nummer vrij Voor 6 personen …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Hongaars

200 ml melk 1 appel 15 gram honing 15 gram maïzena kaneel vanille stokje of essence …  Lees verder »

Lekker brosse appelkoek, snel gemaakt, wel moet het deeg 30 min rusten in de koelkast …  Lees verder »

125 gram rietsuiker 1 liter melk 80 gram maizena 1 ei 2 eetlepels water …  Lees verder »

250 gram champignons 1 uitje 15 gram roomboter 1 liter water 1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon 30 gram roomboter 30 gram bloem 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie 10 gram zeezout snufje zout …  Lees verder »

65 gram maizena 100 gram rietsuiker 25 gram cacaopoeder 1 liter melk …  Lees verder »

125 gr. zelfrijzend bakmeel (reform) 100 gram roomboter 150 gram rietsuiker 125 gram gemalen kokos 1 ei 1 eetlepel melk …  Lees verder »

250 gram zelfrijzend bakmeel (reform) 250 gram rietsuiker 1 eetlepel kaneel 250 ml melk 130 gram roomboter zonder zout 1 eetlepel rietsuiker vorm van 20x30 cm …  Lees verder »

Voor mijn moeder, een gerecht zonder E-nummers :-) …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Mexicaans

Onstaan uit onvrede met elke keer weer die pakjes chili con carne. Best wel makkelijk, maar tot de nok toe vol met E-nummers. Dat moet toch gezonder en lekkerder kunnen?! Nou inderdaad, ik ben beslist geen kok, maar dit door anderen geïnspireerde, maar zelfbedachte recept blijkt een succesnummer. En eigenlijk is het helemaal niet meer werk dan met een pakje. Het meeste werk zit nu eenmaal in het snijden. …  Lees verder »

 •  60-120 min.
 • Mexicaans

Mijn kinderen vinden Kip Madras van Knorr heerlijk. Een uitdaging dus om dit beter te doen. In ieder geval één zonder E-nummers en mét zoveel als mogelijk originele ingrediënten. Mijn zoektocht bracht me tot dit recept. Vanwege die originaliteit dus géén Crème Fraîche maar wel yoghurt. Géén rozijnen (kom je in verschillende varianten tegen) maar wél appel. Geen kipfilet, maar stukken kip. Omdat Kip Madras een curry-gerecht is heb ik overwogen om de currypasta zelf te maken. Dit is een tijdrovende bezigheid en goede pastas zijn er volop te krijgen in toko of supermarkt. Ook zonder E-nummers en goed van smaak. Houd met de dosering wel rekening met de pittigheid. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.com …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Indiaas
Top