1. Home
  2. Kookgroepen
  3. koken_met_fruit

Koken met fruit

Koken met fruit komt steeds meer in de belangstelling en dat is niet bepaald verwonderlijk. Langzamerhand is vrijwel iedereen er doordrongen van de noodzaak van gezond eten, met andere woorden: de noodzaak om al te veel vet en suiker te vermijden. Nu is de toepassing van fruit bij de maaltijd niet bepaald nieuw: al in het stenen tijdperk werden in euroopa appels geteeld. Ze vormde met vele andere vruchten een belangrijk deel van het dagelijks voedsel. Dat had ook te maken met de mogelijkheid om ze gedroogd te bewaren. Op het gebied van conserveren kunnen wij meer dan onze voorouders. op koele plaatsen, in de kelder of in de koelkastkunt u fruit zonder voorbewerking lang goed houden. Wees wel voorzichtig met frambozen. Als u die hebt afgespoeld, moet u ze direct verwerken; ze gaan namelijk snel rottrn als ze met vocht in aanraking zijn geweest. Veel vruchten kunt u zelf kweken of in de oogsttijd zoeken; bramen bijvoorbeeld en bosbessen. Met de moderne kweekmethoden in kassen en de aanvoer uit het buitenland zijn veel vruchten bij de groentenboer of op de markt het hele jaar door verkrijgbaar. Bovendien kunt u zelf de nodige variaties in de receptuur aanbrengen door andere vruchten dan de voorgeschreven soorten te gebruiken. Na enig experimenteren zult u merken dat er met fruit heel veel en heel gevarieerde maaltijden op tafel te zetten zijn.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een gerecht met verse zomerse vruchten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Deze soep is heerlijk in de zomer. Zowel als voorgerecht of als nagerecht koud het lekkerst. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Voor de kersenbavarois: 2 potten kersenjam 25 cl room 1 glas Guignolet (een eau de vie van zwarte kersen) 5 blaadjes gelatine Voor de Engelse room: 125 gram suiker 4 eierdooiers 1/4 liter melk 1 likeurglas kirsch  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

3 eieren 150 gram suiker 20 gram maizena 2 dl water 2 mooie citroenen 20 gram boter …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

250 gram gekookte ham (aan een plak) 1 banaan citroensap klein meloentje 1 zure appel trosje blauwe druiven Voor het sausje: 3 eetlepels mayonaise 2 eetlepels zure room 1 theelepel mosterd 1 theelepel suiker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Vruchtensap …  Lees verder »

Jus dorange, Vruchtensap …  Lees verder »

Gebruik het basisrecept op mijn pagina. Basisrecept korstdeeg …  Lees verder »

Gebruik als basis voor de bodem het recept voor Basisrecept korstdeeg op mijn paigina. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

4 rijpe peren van gemiddelde grootte, 1 el citroensap, 4 kruidnagels, 3 dl droge witte wijn, 1? dl sinaasappelsap, 2 tl vloeibare honing, 1 tl donkerbruine basterdsuiker,2 kaneelstokjes, stukjes foelie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Half bakje kwark, meloen, scheutje vers sinaasappelsap, 1 el honing, stukjes mandarijn, geroosterde amandelen, druiven, ananas en een halve passievrucht …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Make-up en cremes zijn niet de enige remedie tegen rimpels. De sleutel tot een mooie huid ligt in de supermarkt.  …  Lees verder »

Perziken in wijn lekker met ijs …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Eendenfilet met exotische fruit en sinaasappellikeur …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een recept uit Tip Culinair …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Frisdrank, Vruchtensap …  Lees verder »

Vruchtensap …  Lees verder »

Vegetarisch voorgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is zooooooo lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top