1. Home
  2. Kookgroepen
  3. kerstrecepten

kerstrecepten

Leuk dat je even komt kijken op deze smulwebgroep met de naam"Kerstrecepten".De naam zegt eigenlijk alles al.Op 16 december 2004 heb ik deze smulwebgroep overgenomen.Er was weinig mee gedaan en ik hoop hem nieuw leven in te blazen.Heb je kerstrecepten, wordt dan lid en zet ze in de webgroep.Ook recepten voor de jaarwisseling zijn welkom.Mocht je niet langer lid willen zijn, laat het me dan even weten zodat ik je naam kan verwijderen.Ik hoop natuurlijk dat iedereen blijft en ook een bijdrage zal leveren.Groetjes,
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Lapjes dun rundvlees (dikte van een schnitzel) gevuld met een mengsel van paddenstoelen). Gegaard in een saus van wijn, port en diverse kruiden. Opgediend met een romige paddenstoelensaus. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Duits

Deze heerlijke gevulde peren waren het nagerecht bij het door ons georganiseerde etentje afgelopen zaterdag. Viel erg in de smaak. Het originele recept stond jaren geleden in het tijdschrift Essen und Trinken. Ik heb er echter zoveel aan veranderd dat ik het een "eigen recept" kan noemen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Geïnspireerd door onderstaand recept op Smulweb bedacht ik het recept voor deze SUPER lekkere beenham. Bij deze beenham aten we bijna onze vingers op. Het recept waardoor ik geïnspireerd werd is van mauritsenole92 Gemarineerde-varkenshaas-met-paddestoelenroomsaus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een heel mooi, maar ook lekker voorgerecht. Ziet er heel spannend uit. Echt een succes bij een etentje! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Halve perziken gevuld met een mengsel van bitterkoekjes, boter en eidooier. Een TOPPERTJE. Goed vooraf te maken. Heerlijk met walnotenijs of vanille-ijs. December 2012 de perziken gevuld met amarettini in plaats van bitterkoekjes en gegeten in combinatie met Cappuccinocakejes-14 en het Super-gemakkelijk-koffie-ijs-van-nigella-lawson. Een fantastische combinatie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Wat is er niet leuker om in de donkere wintermaanden lekker bezig te zijn in de keuken en aan het bakken te gaan? Het hele huis geurt naar de “bakkerij”. Zo kom je helemaal in de sfeer van Kerstmis. In mijn artikel vind je de recepten van mijn Kerststol, meer dan 50 koekjesrecepten en helemaal onderaan nog een paar heerlijke taarten die helemaal in de Kerstsfeer passen. …  Lees verder »

De koude dagen zijn in aantocht...daarom enkele hartverwarmende drankjes.... …  Lees verder »

Een heerlijk fris drankje tussen de dinergangen door. Lekker simpel en toch feestelijk …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een verrukkelijk voorgerechtje: de bekende geitenkaas in rauwe ham maar dan geserveerd met de zoete gebakken appel-honingballetjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Feestelijk gerecht en gemakkelijk te maken. Je kunt dit goed voorbereiden en vlak voor het eten plm. 15 minuten in een voorverwarmde oven zetten. De varkensoesters zijn dan precies goed. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekker voorgerecht met een Oosterse smaak. Bij mijn etentjes altijd een succes. Als je van gember houdt eet je bijna je vingers er hij op! De saus kun je goed tevoren maken. Doe er dan nog geen boter doorheen. Vlak voordat de saus wordt opgediend de saus verwarmen en van het vuur de koude boter erdoor kloppen.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

HOE WORDT KERSTMIS GEVIERD IN DUITSLAND? En natuurlijk mijn recepten van: - echte Duitse Kerststolle - Kerstkoekjes (Plätzchen) - Kerstgebak - Feuerzangenbowle - Kerstmarkten in Münsterland en meer! en nog meer! …  Lees verder »

Lekkere knapperige koekjes met diverse zaden en honing. Dus ook nog gezond. En...snel gebakken. In december 2014 weer gebakken maar recept aangepast. Kijk ook eens bij Notenkrakers-lekker-en-gezond-kerstkoekjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Heerlijke chocoladekoekjes die zonder bloem maar met amandelspijs gebakken worden. Snel klaar en kan niet mislukken. Uit "Backen macht Freude nr. 14" van dr. Oetker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits
Top