1. Home
  2. Kookgroepen
  3. kaas_fantasie

Kaas-fantasie

Welkom op deze sub KAAS_FANTASIE. Op dit moment hebben we al meer dan 250 leden. En ik hoop dat we hier met z'n alle veel plezier aan zullen beleven.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Ik had zin in een lekkere salade en ging eens kijken wat er allemaal voorradig was. Hieruit ontstond deze heerlijke salade. Voor wie geen koemelk kan verdragen kan de salade ook maken met geitenkaas of schapenkaas. OOk heel lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Je kunt dit pastagerecht bereiden met pijnboompitten, hazelnoten of walnoten afhankelijk van je voorkeur. Fontina is een Italiaanse rauwmelkse kaas afkomstig uit het Aostadal. De smaak is zoet-kruidig en smelt gemakkelijk. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je je vingers bij aflikt!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijk hapje voor bij de lunch of de borrel. Heel gemakkelijk te maken. En super lekker! Als je de plakjes in vieren snijdt heb je een heel leuk klein borrelhapje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekkere gemarineerde (geiten)kaas met kruiden en gedroogde tomaatjes. Je kunt natuurlijk ook jong belegen kaas gebruiken. De smaak wordt dan iets anders, maar ook heel lekker. Laat de kaas wel een paar uurtjes intrekken. Lekker op een toastje of stokbrood of gewoon lekker wegprikken! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Een verrukkelijk voorgerechtje: de bekende geitenkaas in rauwe ham maar dan geserveerd met de zoete gebakken appel-honingballetjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Deze lekkere schnitzels krijgen hun krokante korstje in de oven. Je hoeft ze vooraf niet te bakken. Lekker en gemakkelijk dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Een verrukkelijk en snel recept. De mango vormt met de gorgonzola een perfectie smaakcombinatie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Dit recept kreeg ik van een oud-collega toen ik vertelde dat ik niet van bleekselderij hier. Ik moest het natuurlijk proberen en eerlijke gezegd vind ook ik dit een heerlijke ovenschotel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Smullen, smullen, smullen. En dat alleen met wat bladerdeeg en een restje boursin. Kan het gemakkelijker? (Je kunt het bladerdeeg afbakken, in een trommel bewaren en op het moment dat je zelf wilt gebruiken.) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijk borrelhapje !!!. Heel verrassend met een vulling van blauwe kaas en champignons. Heel goed in te vriezen, dus als je een keer geen tijd hebt uit de vriezer halen, nog even 10 minuten bakken en je hebt een zalig borrelhapje of een lekker voorgerechtje. …  Lees verder »

Wij vinden de saus met kruidenroomkaas het allerlekkerst over de bloemkool. Simpel te maken maar met een leuk resultaat. Je kunt er eventueel ook hamreepjes door doen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een frisse witlofsalade die niet alleen wordt gegeten als voorgerecht maar ook als bijgerecht. Kerst 2012 weer eens gemaakt samen met Eva (14jr). Heerlijk als bijgerecht bij eendenborstspiesjes en wortelmousse! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De kipfilets krijgen een lichte paneerlaag waardoor de vulling goed in de kipfilets blijft zitten. Door de kipfilet snel rondom bruin te bakken en daarna in een voorverwarmde oven verder te garen blijven ze heel erg sappig. Terwijl de kip in de oven staat heb je je handen vrij voor de andere gerechten. Ik heb dit gemaakt voor een familiediner en het viel bij allemaal heel erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit blijft een TOPPER! Deze salade is altijd het eerst op. Vooral de gemarineerde mozzarella maakt de salade zo lekker. En...buffelmozzarella is echt veel lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een lekkere en gemakkelijke ovenschotel bestaande uit doperwten, romige champignons, aardappelplakjes en brie. Bij deze schotel werd ik geinspireerd door een smulwebrecept. Je kunt natuurlijk ook diepvrieserwtjes gebruiken dat is nog lekkerder. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch
Top