1. Home
  2. Kookgroepen
  3. indonesisch

Wat heb je nodig om Indisch te kunnen koken.

Om lekker Indisch te kunnen koken, heb je een wadjan (of wok) nodig ! De originele wadjan's zijn vaak gemaakt van staal, dat kan roesten.Om je wadjan goed ingewerkt te krijgen, kun je je het best aan onderstaande regeltjes houden ;Was de wadjan met heet water en een klein beetje afwasmiddel.Spoel hem goed af.Maak hem goed droog en verhit hem dan op een matige vuur op je fornuis.Neem een stuk keukenpapier en vouw het een aantal keren dubbel. Doe er flink wat plantaardige olie op.Besmeer hiermee je wadjan tot er als het ware een dunne olie film op zit. Neem een schoon stuk keukenrol en wrijf hiermee de wadjan schoon.Nu is de wadjan klaar voor gebruik.Vul, na ieder gebruik, de wok met heet water en laat hem weken.Boen hem met een niet krassend sponsje of borsteltje goed schoon en herhaal de stappen 2 t/m 5.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

5 rode chilipepers 3 sjalotten,gepeld en gesneden 2 teentjes knoflook,gepeld en gesnipperd 50 gram verse gember ,gepeld en gesneden 1 eetl trassi 1 eetl kurkuma 1 stengel sereh 2 tomaten,gesneden 1.5 eetl tamarindepulp 50 ml zonnebloemolie 1/2 theel zout 150 ml water 75 gram pinda′s 600 gram gemengde vis ((gamba′s,zeebaars,roodbaars,tilapia)  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Perkadel is een heerlijk gerecht en wordt bij nasi koening gegeten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een lekkere, frisse salade …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Nasi koening oftewel gele rijst is een echte feestmaaltijd ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Gado gado is een HEERLIJK Indonesisch groentegerecht , wat ook lekker smaakt bij warm weer.Bij ons thuis is het een absoluut TOPGERECHT !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Gebakken tempeh is een OVERHEERLIJK Indonesisch gerecht en erg lekker in combinatie met gado gado ( zie mijn andere recept ). En als er eens een restje over is vinden mijn kinderen en ik het de volgende dag op een boterham ook erg lekker !! Je kunt er nooit genoeg van maken !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Soto Ajam is een HEERLIJKE , Indonesische soep waaraan ieder zelf zijn / haar ingrediënten toevoegt. Het wordt vaak bij een feestelijke gelegenheid gegeten en is een dag later nog lekkerder!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Dit is een lekker pittig Indonesisch groentegerecht en een lekkere combinatie met de Indonesische makreel ( zie mijn andere recept ) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

SUPER LEKKER geurend gebak dat uit minstens 20 laagjes bestaat. Voor het bereiden moet je Indonesisch geduld hebben want je moet er steeds bij blijven. Het beslag is echter ook lekker voor een marmercake. Spekkoek wordt gebakken met de bovenwarmte van de grill of de oven. Je kunt ook kant -klare spekkoek kopen in de Toko , die ook heel goed van smaak is , maar zelf bereiden is echt het lekkerst !! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

HEERLIJKE geurige rijst met een vurig kipgerecht , waarin de pikante sambal geraffineerd wordt getemperd door suiker , kokosmelk en citroengras. Tip : gebruik voor een mildere versie de helft van de hoeveelheid sambal of voeg nog een blik kokosmelk toe. Dit is een absoluut lievelingsgerecht van mijn Indonesische moeder en van mij en mijn gezin !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Kijkje achter de schermen bij de Smulweb Keukenagenda …  Lees verder »

Soto is een soep, waar een aantal bijgerechten bij geserveerd worden. Die kun je naar believen in de soep doen - niet alles door elkaar hutselen, maar juist gescheiden houden! Zo is iedere hap weer anders. …  Lees verder »

4 eetlepels plantaardige olie 500 g rundersuddervlees, in blokjes 2 salamblaadjes 1½ cm verse laos 1 stengel sereh, licht gekneusd 1 theelepel asempasta 1 theelepel goela djawa ¼ blok santen of 1 klein blikje kokosmelk 1 eetlepel tomatenpuree voor de boemboe roedjak 3 teentjes knoflook, gesnipperd 8 sjalotjes, gesnipperd ½ theelepel trassi bakar 2 kemirienoten, in aluminiumfolie 10 minuten gepoft in de oven op 160 °C 1 eetlepel sambal oelek …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Een heerlijk pittig vleesgerecht. Ik heb de kogelbiefstukken uit de diepvries van de Aldi gebruikt. Wel heb ik het vlees 2 uur laten stoven. Heerlijk!!!!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

2 eetlepels arachideolie 340 g kipfilet 1 rode ui (170 g), gesnipperd 1 eetlepel bloem 1½ liter kippenbouillon 500 ml tomatensap 420 g maïskorrels uit blik, uitgelekt 2 verse chilipepertjes, zaad eventueel verwijderd, fijngehakt flinke hand vers korianderblad Variatietip In plaats van kipfilet kunt u ook een gegrilde kip kopen. Verwijder vel, overtollig vet en botjes alvorens het vlees in stukjes te verdelen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

25 gram gemalen kokos 250 g zelfrijzend bakmeel 1 zakje vanillesuiker 1 ei 200 ml mineraalwater koolzuurhoudend 3 bananen 500 ml zonnebloemolie 4 bolletjes roomijs vanille …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

1 ui 2 teentjes knoflook 5 rode pepers 1 el olie 1 tl trassi (gedroogde garnalenpasta) 500 g kipfilethaasjes 4 el ketjap manis 2 1/2 el citroensap …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Ongebakken Italiaanse bollen -of Ciabattabrood-margerine- 2 ons fricandeau-gefruite uitjes-pindasaus …  Lees verder »

Top