Welkom!

Meer dan 50 recepten van onder meer heerlijke hartige taarten met en zonder kaas. Quiches, gevulde broodjes, lekkere boterhammen, lekkere hapjes met bladerdeeg. Heerlijk voor de zaterdag met een lekkere soep en gemakkelijk tussen de feestdagen door. … Lees verder »
Gebak van Cakebeslag … Lees verder »
Tiramisu maar dan effe anders, Als de de advocaat en de Licor 43 vervangt door ammareto en tia maria heb je de normale tiramisu. Ook erg lekker. … Lees verder »
Kijkje achter de schermen bij de Smulweb Keukenagenda … Lees verder »
Dit is natuurlijk geen echte pizza. Er komt geen deeg aan te pas. Ik vond het recept weer tussen mijn verzameling oude recepten. Het is een leuk recept voor een feestje. Op een buffet doet de pizza het erg goed. In kleine stukjes gesneden als borrelhapje ook een succes. … Lees verder »
Een pizza vol verse groene kruiden, lekker bij de soep of in punten bij de borrel. Een recept uit De Nieuwe Italiaanse keuken" een uitgave van Tip Culinair. … Lees verder »
Lekker als hoofdgerecht, lunchgerecht of in puntjes gesneden een heerlijk pikant Mexicaans borrelhapje. Op ons verjaardagsfeestje een succes! Een toprecept! Niet alleen voor vegetariërs, maar iedereen smult hiervan. … Lees verder »
Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen. … Lees verder »
Een heerlijke hartige taart ditmaal zonder deeg, eigenlijk dus meer een ovenschotel. … Lees verder »
Een variatie op mijn hartige taart met prei en ham. Deze viel bijzonder in de smaak tijdens het laatste feestbuffet. Als je de taart in kleine stukjes snijdt heb je ook een heerlijk borrelhapje. … Lees verder »
Heerlijke romige taart die snel te maken is. De dunne ringen rode ui (witte is ook goed natuurlijk) gaan rauw op de taart. Lekker met crème fraîche en geitenkaas. Niet alleen lekker voor vegetariërs! Dit lust iedereen die van geitenkaas houdt. … Lees verder »
Nog nooit zoiets gemaakt of gegeten maar het recept trok me aan. Het was echt overheerlijk! Iedereen wilde het recept en ik ga dit zeker nog vaker maken! (Ik was vergeten een foto van de hele taart te maken. Gelukkig bij het laatste stukje dacht ik aan de foto). … Lees verder »
Een werkelijk heerlijke hartige taart. Zacht en romig van smaak. Een taart die ik zeker veel vaker zal maken. Ook heerlijk als buffetgerecht. … Lees verder »
Verrassend lekkere hartige taart. Weer eens heel iets anders. Ik heb het recept iets aangepast door in plaats van dragon verse tijm te gebruiken en er nog wat. Eventueel wat reepjes rode paprika erdoor zal ook lekker zijn! Volgende keer probeer ik dat ook. … Lees verder »
Deze taart wordt volgens het originele recept gebakken met korstdeeg.Ik had bladerdeeg in de vriezer en heb dat gebruikt. Om het deeg niet teveel te laten rijzen en wat krokanter te houden heb ik de taartbodem eerst voorgebakken met een steunvulling. Zie uitleg! Steunvulling: Sommige taartbodems worden eerst gaar gebakken met een steunvulling, dit is om teveel rijzen van de bodem tegen te gaan. Bekleed de vorm met het deeg. Leg hierop een stuk bakpapier (eventueel met de vork nog flink wat gaatjes in het deeg prikken). Leg hierop wat gedroogde erwten of rijst (deze zijn meerdere keren te gebruiken, maar alleen nog maar voor dit doel). Knikkers kan ook! Bak de bodem zoals aangegeven in het recept. Verwijder na de baktijd de steunvulling en het bakpapier. Doe nu de vulling op de taartbodem en bak de taart verder af volgens het recept. ALS JE BANG BENT DAT DE VULLING TOCH TE NAT BLIJFT KLOP DAN 2 EIEREN MEE MET DE ROOM EN MELK. Ik vind het echt vervelend om te horen dat bij sommigen de taart te nat blijft. Bij mij was dit zeker niet het geval. Omdat de taart zo goed gelukt was is hij op Smulweb terecht gekomen. Voor wie bang is dat de taart te nat wordt, gebruik dan de helft van de room en de eieren. Ik denk dat het ook ligt aan de soort aardappelen die je gebruikt. De ene aardappel neemt meer vocht op dan de ander. Veel succes met deze - overigens - lekkere taart ! … Lees verder »
Een heerlijke hartige tomatentaart met Comtékaas. Je kunt natuurlijk ook andere kaas gebruiken, maar deze kaas maakt de taart bijzonder. De taart kun je prima een dag tevoren bakken en vlak voor het serveren 15 minuten in de oven van 200 graden verwarmen. Heerlijk! … Lees verder »
Een lekker"jaren-70" stokbroodje. Lekker als warme lunch of als een flinke hap bij de borrel. Een recept van Hans Belterman. Het brood kun je al enige tijd tevoren voorbereiden en in de koelkast bewaren. … Lees verder »
Dit recept komt uit het kookboek Lekker en gezond koken met Mathijs van Mathijs Vrieze . Voor slechts € 18,95 kun je hem bestellen in de webshop op www.mathijsvrieze.nl. … Lees verder »
Een Lekkere VleesStoofpot . … Lees verder »
In augustus zijn de tomaten goedkoop dus dan kun je dit recept goed maken. ik heb dan tomaten uit eigen tuin . en ik heb dit recept met gele tomaten gemaakt .... is wel grappig als iemand om tomatenketchup vraagt en die krijgt een fles met gele inhoud voor gezet echt lachen..... als je tomaten uit eigen tuin hebt en je hebt niet genoeg in een keer oogsten kun je ze zolang in de vriezer bewaren tot je genoeg tomaten hebt. … Lees verder »