1. Home
  2. Kookgroepen
  3. groenten_en_fruit

Cherrytomaatjes: de ideale zomersnack

Op warme zomerdagen willen we graag gemakkelijk, gezond en snel eten. Salades bijvoorbeeld, of andere lichte en vitaminerijke gerechten. ?s Avonds, bij de lunch of gewoon als tussendoortje. lees verder
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

2 rode paprika's 2 oranje paprika's 1 teentje knoflook 4 filets ansjovis op olie 1 scheut azijn 1 eetlepel suiker 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel peper  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

250 gr zilvervlies rijst.* 1kippen bouillontablet.* 100gr:blanke rozijnen.*100gr:ong:zouten cashewnoten.*200gr:kipfilet (vleeswaren).* 1 blik perzikschijfjes op sap.*?blik rode bonen(kidneybeans).*1 kleine komkommer.* 1krop ijsbergsla of frisee.* 12 zwarte olijven zonder pit.* …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

750 gr bloemkool, in grote roosjes 2 eetlepels vloeibare margarine 100 gr magere spekblokjes 300 gr prei, in dunne ringen 1 zakje kaassaus (maggi) 1 bol Mozzarella in plakken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

2 rijpe, maar nog stevige avocado's 1?-2 el limoen- of citroensap 2 el fijngehakte verse dille zout peper 100 gram gravad lax 8 kleine tomaatjes of kerstomaatjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

2 rijpe avocado's citroensap 2 vleestomaten 100 gram roquettesla 1 tl Dijonmosterd 2 el knoflookazijn 3 el zonnebloemolie 3 el walnotenolie versgemalen peper en zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

200 gr pasta, bv penne rigate 100 gr kiprollade (vleeswaar) 100 gr Emmenthalerkaas 250 gr aardbeien 1/2 krop ijsbergsla …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit sausje maak ik bij een borrel, dan meng ik het met artisjokken harten. Ook gebruik ik het als dipsaus bij gekookte artisjokken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Spaanse paprika's zijn rood en behoorlijk lang. Ze lijken op rode pepers, maar zijn niet heet. Dit heb ik gemaakt bij lamsbout op zijn Italiaans. Heerlijke combinatie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een afwisseling op deze winterse rode kool. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ovenschotel uit de provence, waarbij de groente schijven recht op staan. Je kan het maken zoals je het zelf wilt, met vlees of vis, of met aardappelen en andere groenten. Vaak worden deze groenten er in ieder geval voor gebruikt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijk tussendoortje of voorafje, die mijn moeder vroeger maakte. Het is makkelijk gemaakt en heel erg lekker. …  Lees verder »

Mais vind ik zo het lekkerst, maar vaak maak ik het ook alleen met zout en peper, dat is natuurlijk veel gezonder. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Bloemkoolsouffle met (Gruyere)kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 handje rozijnen 1/2 rode kool zonnebloemolie 1 grote ui balsamico-azijn donkerbruine basterdsuiker 2 zoetzure appels zout versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

Net die kleine variatie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Eenvoudige bereiding …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top