Welkom bij goekope-maaltijden

Op het web staat een kookboek dat volgens mij uniek is. Het heet het Culinair Kookboek. Ga maar kijken: http://www.goldweb.nl/culinair/diskette.htm … Lees verder »
Lekkere pittige pasta van allerlei restjes. Viel bijzonder goed uit! … Lees verder »
Dat was smullen en zo simpel! Lekker gekruid mager rundergehakt of tartaar met een reepje kaas en gewikkeld in rauwe gerookte ham. … Lees verder »
Deze salade werd voor ons feest in september 2009 gemaakt door Marianne, onze Duitse buurvrouw. De ingrediënten gaan laagje voor laagje in een glazen schaal. Laat de salade minimaal een uurtje staan. De ingrediënten worden vlak voor het opscheppen met elkaar vermengd. Een heerlijke frisse salade. Vandaag 25/7/2013 weer gemaakt nu met laagjes sla ertussen. Ijsbergsla is beter, wordt niet zo gauw slap. Verder heb ik yoghurt met mayonaise gebruik. Minder calorierijk. Bij de appels heb ik het schilletje erom gelaten voor de kleur. Zorg dat de laagjes goed te zien zijn bij het opdienen. Doe de salade pas aan tafel door elkarr. … Lees verder »
Lekker vakantierecept!! Een heerlijke pittige soep die je heel goed als maaltijdsoep kunt eten. Met veel groenten en pittige chorizo. (kan ook met pittige salami!) … Lees verder »
Heerlijk snel en verrukkelijk van smaak. Heb je weinig tijd dan komt dit heel goed van pas. Super gezond! Ik heb deze keer blikjes linzen gebruikt omdat ik weinig tijd had (Bonduelle!) maar zelf gekookt nog lekkerder! Je kunt dit natuurlijk ook met andere peulvruchten maken. … Lees verder »
Slanke kip, veel groenten en ook nog ERG LEKKER! Wat wil je nog meer? In het originele recept zijn peultjes gebruikt (150 gram). Die had ik dus niet in huis, vandaar de doperwtjes. … Lees verder »
Heerlijk stamppotje van rode bietjes met appel, gebakken uien, spekreepjes, gemberbolletjes, roomkaas en mosterd. … Lees verder »
Een lekkere ovenschotel van groene kool oftewel savooiekool met rijst, gehakt, spekjes en zure room. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor aardappelpuree, maar ik denk dat rijst lekkerder is. Het recept komt uit Hongarije. Heel erg lekker en goed voor te bereiden. Ooit ergens iets dergelijks gelezen en geprobeerd hier een eigen draai aan te geven. … Lees verder »
Lekkere rolletjes van pittig gekruid gehakt in groene kool bladeren. Door het plakje ham wat meegerold wordt wordt het geheel nog smakelijker. … Lees verder »
Zalige romige stamppot van beetgare groene kool met ui, knoflook, spekjes en knapperige champignons. Op smaak gemaakt met wat room en een lepeltje mosterd. We hebben hiervan gesmuld! Hier in Duitsland wordt groene kool erg veel gegeten. De naam voor groene kool is Wirsing, niet te verwarren met Grünkohl, want dat is onze boerenkool. … Lees verder »
Groene kool heeft van zichzelf niet veel smaak, dus daar moet je wat lekkers van maken. Nou, dat is me met dit recept heel goed gelukt. Heerlijk, we hebben gesmuld. … Lees verder »
Een heerlijke herfst ovenschotel van spruitjes met gehakt in een wijnsausje onder een dekje van walnotenpuree. … Lees verder »
Zo`n lekkere combinatie. De shoarma kruiden door het gehakt geven de witlof een hele lekkere smaak. Weer eens heel iets anders. Je kunt de witlof natuurlijk ook nog pittiger maken door er een Spaanse peper door te doen. Ga ik volgende keer proberen. Ik heb zelf de aardappelen geschild, in schijfjes gesneden en plm. 4 minuten gekookt en af laten koelen. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare aardappelschijfjes gebruiken, maar ik vind de zelf gekookte veel lekkerder en is ook goedkoper! … Lees verder »
Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder! … Lees verder »
Een heerlijk en snel recept. Om je vingers bij af te likken vonden wij! Kan natuurlijk ook met andere pasta. … Lees verder »
Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder! … Lees verder »
Lekkere knapperige broccoli en heerlijk zacht van smaak. Wij vinden het altijd heerlijk. Heel snel klaar. Echt iets als je geen tijd hebt. … Lees verder »
Deze overheerlijke gevulde courgettes aten we bij mijn Poolse schoonzusje Bogna tijdens de verjaardag van mijn broer. Heel gemakkelijk te maken. De saus gaat ongekookt onderin de schaal. Dan de rauwe uitgeholde courgettes erin met vulling. Iedereen was verrukt. Recept afgekeken en opgeschreven. Zoets lekkers moet zeker op Smulweb om ook anderen hiervan mee te laten genieten. … Lees verder »
Dit recept kreeg ik van een oud-collega toen ik vertelde dat ik niet van bleekselderij hier. Ik moest het natuurlijk proberen en eerlijke gezegd vind ook ik dit een heerlijke ovenschotel. … Lees verder »