1. Home
  2. Kookgroepen
  3. gevogelte

gevogelte

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een TOP-recept. Iedereen vind dit lekker. Gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden als je eters krijgt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Deze overheerlijke kipstukjes hebben we met veel smaak gegeten. Het is een combinatie van verschillende recepten en dat viel erg goed uit. Dit gaan we zeker vaker eten ! Hou rekening met de marinadetijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

In een woord: VERRUKKELIJK!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit stevige kipgerecht met olijven en een geurige sherrysaus komt uit het binnenland van Spanje. De gekookte knoflook-linzen zijn net zo puur als de smaak van de kip. Het recept staat in De Nieuwe Middellandse Zee keuken een uitgave van Tip. Echt een aanrader.(I.p.v. gedroogde linzen is een blikje van Bonduelle ook heel lekker!) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Deze lekkere kip is al jaren het succesrecept van mijn nicht Olga. Heel goed voor te bereiden. Het gerecht wordt er alleen maar lekkerder van. Heerlijk als je een keer veel gasten krijgt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Warm of koud opdienen, met een frisse salade …  Lees verder »

50 gr. diepvriesmais * 50 gr. boter * 50 gr. bloem * 700 ml. melk * 175 gr. geraspte kaas * 250 gr. in stukjes gesneden kipfilet * 1 mespunt versgemalen nootmuskaat * 12 cannellonipijpjes * een snufje paprikapoeder * peper * zout …  Lees verder »

3 eetl. ketjap * 3 eetl. citroensap * 2 eetl. arachide-olie * 1 theel. peper * zout * 500 gr. in blokjes gesneden kipfilet …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

100 gr. in kleine blokjes gesneden ham * 2 eetl. arachide-olie * 1 theel. djahé * 250 gr. in blokjes gesneden gaar kippevlees * 1 eetl. sherry * 1 eetl. ketjap * 1 theel. suiker * 1 theel. maizena * zout * peper * 250 gr. rijst * 6 dl. water …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Scherp gekruide kip uit de wok. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Deze "kip in rafeltjes" vormt met drooggekookte rijst een heerlijke maaltijd. Geef er een groene salade met tomaten bij. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

De kalkoen wordt in Amerika veel meer gegeten dan in Europa. In dit recept wordt hij bereid met Europese wijn en een Amerikaans vruchtengarnituur. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Op deze wijze bereide gerechten zijn vlug klaar en smakelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Door de marinade wordt het vlees heel zacht, ook van smaak. Het vlees kan ook op de bbq of onder de grill bereid worden. De kipspitjes vormen een bijzonder borrelhapje wanneer ze op kleine cocktailprikkers worden geserveerd. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

4 kipfilets 2 eetlepels limoensap zout, peper 1 ui 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel gehakte bieslook 200 g (1/2 blik) tomatenstukjes op sap 60 g rozijnen 3 eetlepels bruine rum zout, peper cayennepeper 500 g (liefst)verse ananas in stukjes  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

400 g kalkoenfilet 1 knoflookteentje 1 struik bleekselderij 2 eetlepels olijfolie 1 theelepel gedroogde rozemarijn of tijm 250 ml kaassaus (vers, doosje of flesje) 1 doosje MAGGI Puree ? la Minute met Kaas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

4 halve kipfilets of 500 gr kipreepjes 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels Griekse gyroskruiden (supermarkt) 2 eetlepels zwarte en groene olijven 1 theelepel suiker 2 vleestomaten in plakjes als garnering Griekse fetakaas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

1ui,grof gesnipperd, beetje olie, 1 een knoflook,gehakt, 400gr, kipfilet of meer, 2 dl. Turkse roomyoghurt, 2 eetl. garam masala, 1 eetl. komijnpoeder, 1 eetl. mosterdzaadjes, 2 appels in blokjes, handje vers korianderblad, zout. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

50 g roomboter 1 theelepel sesamolie 250 g kipfilet in dunne reepjes 1 sinaasappel dikgeschild in partjes 1 limoen goed schoongeboend, de schil geraspt en het sap uitgeperst 4 eetlepels gembersiroop zout, peper, cayennepeper 1 eetlepel aardappelzetmeel 1 eetlepel fijngehakte peterselie  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top