Nog een gevogelte webgroep ?

Heerlijke kipdijfilet met pittige Oosterse gekruide linzen. We hebben ervan gesmuld! … Lees verder »
Het oorspronkelijke recept zag ik bij de tv zender `24 kitchen`. Daar werd een hele kip gebruikt in de tajine. Ik heb kippendijen gebruikt, wat meer of minder van het een en ander en ook andere kruiden toegevoegd zoals `Pul Biber` (Rode pepervlokken) Hier wat informatie van internet; http://www.receptenbaan.nl/pul-biber Pul Biber (rode pepervlokken) wordt gebruikt in veel oosterse landen. Het is pittig maar je tong en keel staan niet in vuur en vlam. Het is te koop in veel buitenlandse supermarkten, niet duur en probeer het eens. Ik heb dit recept 2x gemaakt voordat ik het op smulweb zette, de 1e keer smakelijk gegeten maar toch `miste ik iets` de 2e keer was het echt naar mijn smaak en wij hebben gesmuld dus staat het nu op smulweb. … Lees verder »
Zalige gevulde pannenkoeken met pittige kipvulling. Heel gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. Voor ons een TOPPER! … Lees verder »
Lekkere knapperige kippenpootjes, die van binnen sappig blijven door het bakken in de oven. Vielen erg in de smaak. … Lees verder »
De kipfilets krijgen een lichte paneerlaag waardoor de vulling goed in de kipfilets blijft zitten. Door de kipfilet snel rondom bruin te bakken en daarna in een voorverwarmde oven verder te garen blijven ze heel erg sappig. Terwijl de kip in de oven staat heb je je handen vrij voor de andere gerechten. Ik heb dit gemaakt voor een familiediner en het viel bij allemaal heel erg in de smaak. … Lees verder »
Lekker pittig kipgerecht. Heerlijk met Thaise rijst. … Lees verder »
`Gegrilde kippenlapjes met rucola en Parmesan salade`, een eenvoudig en snel barbecuegerecht van chef-kok Damien Vanderhoeven van ′Restaurant Le Coriandre′ in Brussel. … Lees verder »
Lekker slaatje als je overschot hebt van gebraden kip.... … Lees verder »
Mensen die gewicht willen verliezen nemen vaak hun toevlucht tot rauwkost. Niet zo′n slecht idee. Het heeft een gezond imago en je moet er lang op kauwen. Je maag raak vol, maar je lichaam en geest snakken nog steeds naar iets voedzaams en warms. Wie af wil vallen moet lekker warm en hartig eten, dan merk je er het minste van. Soep kan wonderbaarlijk goed werken. Maak deze exotische soep en eet ervan zoveel je wilt. Denk aan 1 uur marineren!! … Lees verder »
lekkere eenpansschotel waarin alle smaken goed verenigd zijn … Lees verder »
8 kippenbouten 2 dl olijfolie + 4 eetlepels olijfolie 1 stuk gember, in zeer fijne schijfjes gesneden 9 tomaten (waarvan 1 tomaat, fijngehakt) 1 limoen 1 koffielepel honing 1 koffielepel geraspte gember 1 eetlepel acaciahoning peper en zout … Lees verder »
Zomers : zomertijd is barbecuetijd! Meteen het moment om eens origineel met kippenvlees uit de hoek te komen. … Lees verder »
De bereiding van dit gerecht kost nog geen 15 minuten, daarna nog een half uur in de oven. In die tijd neem je vast een glaasje wijn en.......het gerecht kan niet mislukken. Wie dit gerecht wel laat mislukken doet het expres volgens Adriaan Jaeggi in de Volkskrant. … Lees verder »
Mmm...lekkere romige kalkoenreepjes met gedroogde tomaatjes. Echt smullen! … Lees verder »
`Emincé van kipfilet met kerrie, appeltjes en kokos`. De kokosmelk, honing en Batida de Coco geven aan dit gerecht een zuiders en exotisch tintje. Zorg dat alles voorgesneden bij de hand is, dan kan er niets misgaan. … Lees verder »
Verrukkelijke eendenborst. Eenvoudig klaar te maken en snel klaar. Op deze manier vind ik eendenborst het allerlekkerst.De eend moet wel een paar uur marineren! Een heerlijk feestgerecht. … Lees verder »
Geen tijd en geen last van wat extra calorien? Maak dan deze supergemakkelijke en verrukkelijke romige ovenschotel met kipfilet en champignons. De kip gaat rauw plm. 15 minuten in een hete oven, dus je bent zo klaar. … Lees verder »
Overheerlijk en snel gerecht. In plaats van kalkoen kan ook kipfilet worden gebruikt. (foto volgt later) … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »