1. Home
  2. Kookgroepen
  3. gemberbol

GEMBERTIC?

Noem het een tic, maar ik ben verzot op gember. Met behulp van deze subgroep wil ik een verzameling maken van allerlei gerechten waarin gember verwerkt is.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Altijd moeilijk als je bij een Oosterse maaltijd een salade wilt serveren. Ik kwam op dit idee omdat ik de ingrediënten in huis had en het werd een succes. Een heerlijke pittige sla. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke soep uit de Slanke keuken. Bevat per éénpersoonsportie: energie 370 kCal - eiwit 4 g vet 24 g - koolhydraten 35 g …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekker en gemakkelijk. Je kunt dit al ruim tevoren maken. In plaats van gemberroomkaas is ook gewone kruidenroomkaas erg lekker. Doe er dan wat extra geperste knoflook door heen. Zijn de plakken kaas iets te dik gesneden, smeer dan de roomkaas tussen de plakken. Stapel de plakken en snij hier blokjes van. Kun je garneren met een klein stukje gember. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Heerlijke romige soep met een pittig-zoete smaak. En heel erg gezond! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

In dit recept wordt van naaldje tot draadje uitgelegd hoe je de perfecte appeltaart maakt met je eigen versgemaakte banketbakkersroom! Laat gerust weten wat jullie ervan vinden! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Makkelijk maar verrassend hoofdgerecht met varkensfricandeau gember en sherry. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Deze kabeljauw was werkelijk verrukkelijk !!! Ik wilde eens iets anders en kwam tot dit resultaat. Heerlijk!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Het idee voor deze gevulde avocado kreeg ik van een kennis. Wij vonden het een heel lekker hapje. Een leuk voorgerecht en heel simpel te maken. …  Lees verder »

Boterkoek waar je iedereen mee tevreden kunt stellen. Lekker vlug klaar en kan niet mislukken! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijke zoete lekkernij voor de Sinterklaasperiode. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

De combinatie van tomaten met gember is wel heel erg lekker. Heerlijk als bijgerecht bij een Oosterse maaltijd en ook erg lekker bij een visgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Als je van gember houdt moet je deze koekjes echt eens maken. Ze zijn zo lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Knapperige spruitjes met het zoete van de geconfijte gember, het zachtzure van de appel en de Indische gebakken uitjes. Een zalige combinatie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een heerlijk zacht soepje met een beetje "beet"van de rauwe witlof en het licht zoete van de gember. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Als je van gember houdt wordt dit smullen. Er zit maar weinig boter in de boek dus weinig calorieen. De koek is het lekkerst als hij 4 - 5 dagen rust voordat hij aangesneden wordt. Houdbaarheid van de koek is 2 - 3 weken verpakt in aluminiumfolie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Anders dan andere speculaasjes. Ook lekker met Sinterklaas. Heerlijk pittig door de gember. We kunnen er niet van afblijven! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een cake met een bijzonder lekkere smaak. Het zoete van de banaan tegen het pittige van de gember. Als je van gember houdt moet je deze cake echt een keer maken! Het recept heeft ooit in een Allerhande gestaan. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Voor de echte gemberliefhebber. Heerlijke dunne koekjes volop gevuld met gember. We hebben ervan gesmuld. Hoeveelheid voor plm. 20 stuks. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heerlijke kruidige koek voor iedereen die van gember houdt. De koek is na 2 dagen heerlijk op smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top