1. Home
  2. Kookgroepen
  3. gebak_en_taarten

Welkom

in de subcommunity gebak_en_taarten Met ingang van vandaag (23-05-06)ben ik de eigenaar van deze webgroep . Het eerste wat ik heb gedaan is alle kandidaatleden lid gemaakt. Na mijn vakantie ga ik aan de slag om hier iets moois van te maken, dus hou deze webgroep in de gaten. Groetjes Sonja
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een "bijzonder" en lekker taartje. Snel gemaakt, dus schortje voor en starten maar.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een simpele, maar o zo lekkere cake. Gauw klaar en smullen maar. Recept iets aangepast v.w.b. gebruik van bloem etc. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Wat is er niet leuker om in de donkere wintermaanden lekker bezig te zijn in de keuken en aan het bakken te gaan? Het hele huis geurt naar de “bakkerij”. Zo kom je helemaal in de sfeer van Kerstmis. In mijn artikel vind je de recepten van mijn Kerststol, meer dan 50 koekjesrecepten en helemaal onderaan nog een paar heerlijke taarten die helemaal in de Kerstsfeer passen. …  Lees verder »

Herfst en winter! Buiten waait en regent het! We krijgen weer zin om te bakken. En wat is er dan lekkerder dan een stukje appelgebak? Soms wil je iets heel snel klaar hebben, soms trek je er langer voor uit. Ik heb een selectie gemaakt uit al mijn zelf gebakken appelgebak. Hieronder vind je ruim 30 lekkere appeltaarten, appelcake’s en appelkoek, gesorteerd op deegsoort ! …  Lees verder »

Ik kreeg visite en wilde een snelle appeltaart bakken. Dit recept vond ik op internet en is snel en lekker. Hij viel in de smaak. De taart kan echt niet mislukken. Je kunt er zelf natuurlijk op varieren door er rozijnen of noten doorheen te mengen of over de taart te strooien,. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Een heerlijke koek die zonder boter gebakken wordt. De vruchten moeten wel een nacht in de whisky staan. De koek blijft gewikkeld in aluminiumfolie zeker een paar weken vers. Ideetje voor de Kerst?. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Volgens het recept een brood. Ik noem het een koek. Ik heb deze nu 2x gebakken en vind hem nog steeds verrukkelijk. En ik niet alleen want de koek was heel snel op. De koek is lauwwarm maar ook koud heerlijk. Ook lekker bij een uitgebreid ontbijt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

EEN TOPPERTJE !! Werkelijk verrukkelijke appeltaart. Vorige week gebakken en mijn man heeft gevraagd hem deze week weer te bakken. Ook mijn gasten waren verrukt en wilden het recept. Niet moeilijk te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Kwark over en wilde iets bakken. Kwam tot dit recept wat erg in de smaak viel. Dacht pas aan een foto toen de taart al bijna op was. Nav reactie van ruthbrock in 2008 heb ik de beschrijving van het recept aangepast. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Deze verrukkelijke appelgebakjes zijn favoriet bij ons thuis. Snel klaar en overheerlijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een verrukkelijk en supersnel te maken taartje. Een toppertje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze heerlijke taart heb ik gebakken t.g.v. de 60e verjaardag van mijn schoonzusje. Van de 3 taarten die ik gebakken heb was deze als eerste op. Erg lekker en zeker niet moeilijk te maken. N.B.Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken kun je voor de bodem kun je eventueel een kant-en-klare taartbodem gebruiken. Voor de taart moet je een gezamenlijke koeltijd van plm. 6 uur plannen. Jammer genoeg vergeten zelf een foto te maken, maar die komt op korte termijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

* 265 gr blanke amandelen of amandelschaafsel * 2 eiwitten * 1 mespunt zout * 250 gr suiker * 4 dooiers * 50 gr boter +om in te vetten * 2 theel kaneelpoeder * bloem om te bestuiven …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Portugees

Heerlijke romige gebakken mascarpone-kwark-taart met een knapperige bovenlaag een een vulling van frambozenjam. Snel gemaakt en snel opgegeten omdat de taart zo lekker is! Maar...de taart kan ook heel goed worden ingevroren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Dit is de appeltaart uit mijn jeugd die mijn Duitse moeder altijd bakte. Zij maakte het deeg uit haar hoofd. Het heeft me even uitproberen gekost maar nu heb ik de smaak te pakken. Heel gemakkelijk te maken en heerlijk als je veel gasten krijgt, maar de koek kan ook heel goed ingevroren worden. Nav opmerking gerbrilmiranda bij reacties: Als je de boter te warm verwerkt, krijg je inderdaad een soort boterkoekdeeg. Het moeten echt kruimels worden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een super-lekkere tulband die ik al heel vaak gemaakt heb. Echt een succes! De tulband wordt gebakken in een kleine vorm en kan bijna niet mislukken. Het recept staat in het Oetker-boekje "Bak met Plezier", nr. 4 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Weer een overheerlijke taart die in 2 fasen gebakken wordt. Helemaal niet moeilijk hoor! Eerst wordt de eerste laag met de kersen 25 minuten gebakken. Daarna wordt het noten-eiwitschuim erop gedaan en nogmaals 25 minuten gebakken. De taart viel weer heel erg in de smaak bij de Senioren waar ik regelmatig voor bak. De taart is de volgende dag nog lekkerder! Voordat de taartgelei over de taart gaat moet de taart plm. 3 uur afkoelen). De taart is ook lekker met verse ontpitte kersen. Voor de gelei kun je dan kersennectar gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

HOE WORDT KERSTMIS GEVIERD IN DUITSLAND? En natuurlijk mijn recepten van: - echte Duitse Kerststolle - Kerstkoekjes (Plätzchen) - Kerstgebak - Feuerzangenbowle - Kerstmarkten in Münsterland en meer! en nog meer! …  Lees verder »

Top