1. Home
  2. Kookgroepen
  3. gebak

Luikse wafels

Een wafel die gemaakt is met behulp van gist, dus een deeg, geen beslag (deze is dun en licht tot helemaal vloeibaar). Dit deeg word gemaakt met de kneed ha(a)k(en). Dit deeg heet een gistdeeg. 375 gr bloem 135 gr melk handwarm 35 gr gist 110 gr eieren 5 gr zout 1 zk vanillesuiker 200 gr boter 225 gr griensuiker 4 gr bakpoeder los de gist op in de melk bloem, bakpoeder mengen met het gistmelk, vanillesuiker en de eieren kneed het deeg 3 minuten meng de boter met het zout meng de boter en greinsuiker door het deeg laat het deeg 45 minuten gaan verdeel het deeg in (20) stukken van 125 gram (dat is ongeveer de grootte van een mandarijn) geef een rusttijd van 15 minuten. Het wafelijzer voorverwarmen op 175 0C. begin met het bakken Baktijd: 3-5 minuten. Het wafelijzer moet niet ingevet worden (want er zit veel boter in het deeg).
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep
Top