1. Home
  2. Kookgroepen
  3. de_zuurpruimen

de zuurpruimen

Zilveruitjes Inmaken benodigdheden ? verse zilveruitjes ? witte natuurazijn ? zakje inmaakkruiden> ? glazen wekpotten van 500ml ? zout Bereiding Haal van de zilveruitjes de stengel en de worteltjes af,was ze goed. Zet ze dan 24 uur in een zout water(70gram zout op 1 liter water),zorg dat alle uitjes goed onder het water staan. Spoel ze na 24 uur in een vergiet en haal de buitenste schil van het zilveruitje af,daarna gaan ze weer voor 24 uur in een zoutwater bad. Spoel na deze tijd de zilveruitjes af onder de stromende waterkraan,laat ze uitlekken. Doe de uitjes in de met heet water omgespoelde weckpotten,vul deze voor ongeveer 2/3 met uitjes.Doe er ongeveer per pot 1/4 zakje inmaakkruiden bij ,giet de pot nu verder vol met natuurazijn tot de rand van de pot. Sluit de weckpot zorgvuldig ,laat de pot met zilveruitjes op een koele donkere plaats ongeveer 2 maanden staan. Na die 2 maanden zijn ze klaar voor gebruik.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

1 kopje viooltjes 1/2 l wijn- of goede ciderazijn …  Lees verder »

1 ui 2 teentjes verse knoflook 3/4 theelepels olijfolie 1 laurierblaadje 1 vers chilipepertje (chillie) 4 takjes koriander 3 eetlepels witte-wijnazijn 250 gram roze garnalen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

1/2 groene paprika. 1/2 teentje knoflook. 1/2 sjalotje. 3 eetlepels kappertjes. 1 dl mayonaise. 1 eetlepel mosterd (bijv. Grey Poupon) 200 g varkensfricandeau (vleeswaar of restje koud vlees) 100 g achterham. 100 g salami. 1 kropsla. zout en peper.  …  Lees verder »

200 gram dragonblaadjes. 70 gram laurierbladeren. 60 gram engelwortel. 90 gram kappertjes. 5 teentjes knoflook. 3 sjalotjes. 1 liter witte wijnazijn. …  Lees verder »

1 kilo schoongemaakte groente, zoals: bloemkool - worteltjes - sperzieboontjes - snijbonen - komkommer - uitjes enz. 50 gram mosterdpoeder. 40 gram tarwebloem. 1 theelepel gemberpoeder. 1 theelepel kurkuma. 10 gram kerrie. 20 gram suiker. 10 gram zout. 1 liter huishoudazijn. 2 eetlepels olie. …  Lees verder »

6 haringen. 12 augurkjes. 1/2 liter witte azijn. 1 rode peper. 3 blaadjes laurier. 5 kruidnagelen. 1/2 eetlepel mosterdzaad. 2 uien. 1 citroen. cocktailprikkers …  Lees verder »

2 dl ananassap, vruchtvlees opzij houden. 1/2 groene of rode paprika, in fijne reepjes. 2 el tomatenpuree. 1 el tomatenketchup. 2 el ciderazijn. 1 el limoensap. 3 el fijne cristalsuiker 2 el sojasaus olie 1 teentje knoflook, fijngesnipperd 1 theelepel sambal scheutje droge sherry …  Lees verder »

1 potje mosselen in ?t zuur (a 370 ml) 100 g Hollandse garnalen. 1 blikje (ca. 200 g) tonijn. 500 g nieuwe geschrapte krieltjes. 200 g peultjes. 10 jonge geschrapte worteltjes. 1 blikje minimais. 3 dl remouladesaus. 12 blaadjes sla. zout. …  Lees verder »

5 ansjovisfilets. 150 g zwarte ontpitte olijven. 1/2 teentje knoflook. 1 el fijngesneden basilicum. 1 el kappertjes. ? tl mosterd. peper. 2 el olijfolie. …  Lees verder »

300 g gerookte zalm. 1 rijpe advocado. 2 el crem fraiche. 1 teentje knoflook geperst. 1 mespuntje cayennepeper. 4 tomaten zonder zaadjes in blokjes. 1 klein blikje mais. peper en zout. …  Lees verder »

4 eetlepels creme fraiche. 1 zoetzure augurk, in kleine stukjes. 1 eetlepel kappertjes. 1 hardgekookt ei, geprakt. zout, peper. 1/2 bosje dille, fijngehakt. 1 eetlepel geraspte citroenschil. 30 g paneermeel. 2 scholfilets a 100 g. 1 ei, losgeklopt. 2 eetlepels boter of margarine. 1/2 krop frisee-sla.  …  Lees verder »

2 eieren. 3 zure augurken. 1 klein potje kappertjes. 1 kop mayonaise. kopje verse gehakte kruiden. kopje koffieroom. 4 entrecotes van 200 gr elk. 2 eetlepels olie. zout, vers gemalen zwarte peper. …  Lees verder »

1 eidooier * snufje zout * mespunt mosterd * 1 el azijn of citroensap * circa 2 dl olie …  Lees verder »

1 ui * 1 teentje knoflook * 1 el olie * 200 gr pompoen * 1 goudreinet * 2 el rozijnen * 1/2 tl koriander * 1 dl water * 1 el azijn * zout * suiker …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

500 gr rabarber * 1 Jonagold-appel * 3 uien * 2 el bakgember * 100 gr blanke rozijnen * 200 gr lichtbruine basterdsuiker * 2 dl rodewijnazijn * 1 kaneelstokje * 1 theel foelie * 2 kruidnagels * 2 theel zout * versgemalen peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit recept is voor 1 liter. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

1/8 groene of witte kool * 1/8 bloemkool * 100 gram wortelen * ? komkommer * ? theel koenjit * 1 el olie * 4 el azijn * 1 el suiker * 1 theel zoute sambal * 100 gram tauge …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Kipfilet in blokjes * ketjap * nassikruiden van de toko * knoflook * gember (pot)* citroensap …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas

1 komkommer * 1 ui * azijn * suiker …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands
Top