de zuurpruimen

1 kopje viooltjes 1/2 l wijn- of goede ciderazijn … Lees verder »
1 ui 2 teentjes verse knoflook 3/4 theelepels olijfolie 1 laurierblaadje 1 vers chilipepertje (chillie) 4 takjes koriander 3 eetlepels witte-wijnazijn 250 gram roze garnalen … Lees verder »
1/2 groene paprika. 1/2 teentje knoflook. 1/2 sjalotje. 3 eetlepels kappertjes. 1 dl mayonaise. 1 eetlepel mosterd (bijv. Grey Poupon) 200 g varkensfricandeau (vleeswaar of restje koud vlees) 100 g achterham. 100 g salami. 1 kropsla. zout en peper. … Lees verder »
200 gram dragonblaadjes. 70 gram laurierbladeren. 60 gram engelwortel. 90 gram kappertjes. 5 teentjes knoflook. 3 sjalotjes. 1 liter witte wijnazijn. … Lees verder »
1 kilo schoongemaakte groente, zoals: bloemkool - worteltjes - sperzieboontjes - snijbonen - komkommer - uitjes enz. 50 gram mosterdpoeder. 40 gram tarwebloem. 1 theelepel gemberpoeder. 1 theelepel kurkuma. 10 gram kerrie. 20 gram suiker. 10 gram zout. 1 liter huishoudazijn. 2 eetlepels olie. … Lees verder »
6 haringen. 12 augurkjes. 1/2 liter witte azijn. 1 rode peper. 3 blaadjes laurier. 5 kruidnagelen. 1/2 eetlepel mosterdzaad. 2 uien. 1 citroen. cocktailprikkers … Lees verder »
2 dl ananassap, vruchtvlees opzij houden. 1/2 groene of rode paprika, in fijne reepjes. 2 el tomatenpuree. 1 el tomatenketchup. 2 el ciderazijn. 1 el limoensap. 3 el fijne cristalsuiker 2 el sojasaus olie 1 teentje knoflook, fijngesnipperd 1 theelepel sambal scheutje droge sherry … Lees verder »
1 potje mosselen in ?t zuur (a 370 ml) 100 g Hollandse garnalen. 1 blikje (ca. 200 g) tonijn. 500 g nieuwe geschrapte krieltjes. 200 g peultjes. 10 jonge geschrapte worteltjes. 1 blikje minimais. 3 dl remouladesaus. 12 blaadjes sla. zout. … Lees verder »
5 ansjovisfilets. 150 g zwarte ontpitte olijven. 1/2 teentje knoflook. 1 el fijngesneden basilicum. 1 el kappertjes. ? tl mosterd. peper. 2 el olijfolie. … Lees verder »
300 g gerookte zalm. 1 rijpe advocado. 2 el crem fraiche. 1 teentje knoflook geperst. 1 mespuntje cayennepeper. 4 tomaten zonder zaadjes in blokjes. 1 klein blikje mais. peper en zout. … Lees verder »
750 g spiering. 100 g bloem. 350 g mayonaise. 1 dl citroensap. 1 el kappertjes. 2 st augurken. 1 el ansjovispasta. zout. … Lees verder »
4 eetlepels creme fraiche. 1 zoetzure augurk, in kleine stukjes. 1 eetlepel kappertjes. 1 hardgekookt ei, geprakt. zout, peper. 1/2 bosje dille, fijngehakt. 1 eetlepel geraspte citroenschil. 30 g paneermeel. 2 scholfilets a 100 g. 1 ei, losgeklopt. 2 eetlepels boter of margarine. 1/2 krop frisee-sla. … Lees verder »
2 eieren. 3 zure augurken. 1 klein potje kappertjes. 1 kop mayonaise. kopje verse gehakte kruiden. kopje koffieroom. 4 entrecotes van 200 gr elk. 2 eetlepels olie. zout, vers gemalen zwarte peper. … Lees verder »
1 eidooier * snufje zout * mespunt mosterd * 1 el azijn of citroensap * circa 2 dl olie … Lees verder »
1 ui * 1 teentje knoflook * 1 el olie * 200 gr pompoen * 1 goudreinet * 2 el rozijnen * 1/2 tl koriander * 1 dl water * 1 el azijn * zout * suiker … Lees verder »
500 gr rabarber * 1 Jonagold-appel * 3 uien * 2 el bakgember * 100 gr blanke rozijnen * 200 gr lichtbruine basterdsuiker * 2 dl rodewijnazijn * 1 kaneelstokje * 1 theel foelie * 2 kruidnagels * 2 theel zout * versgemalen peper … Lees verder »
Dit recept is voor 1 liter. … Lees verder »
1/8 groene of witte kool * 1/8 bloemkool * 100 gram wortelen * ? komkommer * ? theel koenjit * 1 el olie * 4 el azijn * 1 el suiker * 1 theel zoute sambal * 100 gram tauge … Lees verder »
Kipfilet in blokjes * ketjap * nassikruiden van de toko * knoflook * gember (pot)* citroensap … Lees verder »
1 komkommer * 1 ui * azijn * suiker … Lees verder »