1. Home
  2. Kookgroepen
  3. de_japanse_keuken

De Japanse keuken

De Japanse keuken is zowel een lust voor het oog als een streling voor de tong. De gerechten worden fraai gepresenteerd en er worden alleen verse ingredienten gebruikt. De Japanse keuken gebruikt weinig specerijen. Koks laten liever de natuurlijke smaak van de afzonderlijke ingredienten tot hun recht komen. De karakteristieke smaak van Japans eten is afkomstig van dashi, een bouillon van gedroogde vis en zeewier, de rijstwijnen mirin en sake en de drie sojabonenproducten miso, tofu en Japanse sojasaus.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Kijkje achter de schermen bij de Smulweb Keukenagenda …  Lees verder »

Voor het streng natriumarmdieet (dit kunt u zelf verder uitwerken). …  Lees verder »

Een eenvoudig te bereiden belegd met appels-er kan eigenlijk niets fout gaan. Probeer het direct uit! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Een zalig toetje met ijs,sappige perziken en krokante notenpraliné. Een geslaagde combinatie! Probeer het zelf eens. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

* 3 eiwitten. * 75 gr suiker. * 15 gr bloem. * 150 gr broyage(50% suiker-50% gemalen amandelen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

* 375 gr tarwebloem. * 6 eieren. * 1 snuifje zout. * 3 eetlepels suiker. * 1 liter volle melk. * 90 gr gesmolten boter. * 450 gr bosbessenconfituur. * 1 zakje suikerglazuur. * Verse bosbessen. * Boter om te bakken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

* 6 eetlepels yoghurt naatuur. * 2 eieren. * 40 gr gesmolten boter. * 4 eetlepels bloem. * 2-3 appels,golden. * 8 eetlepels pecannoten. * 8 eetlepels vloeibare honing. * 1 snuifje zout. * Boter om te bakken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

* 4 verse forellen. * 2 flesjes Liefmans Goudenband. * 2 uien. * 1 bleekselderij. * 2,5 dl room. * 3 eieren. * 1 citroen. * 1 sjalotje. * 200 gr geklaarde boter. * 30 gr boter. * 2,5 dl water. * 2 wortelen. * 1 soepselder. * 25 gr bloem. * 1 theelepel gekneusde peperkorrels. * 1 laurierblaadje. * Peper & zout. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Het is een ronde sushi maar dan als een cake. Wees creatief en maak een eigen creatie. Kijk voor meer voorbeelden bij Google afbeeldingen; Sushi Cake …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Laat gerust weten wat jullie ervan vinden! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

700 gr boontjes zout Dressing : 1 el geroosterde sesamzaadjes 1 el bruine suiker 2/3 el dashi 1/2 el miso 1 el sojasaus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Tonijn is een traditionele vis in de Japanse keuken. De sojamarinade geeft de tonijnmoten extra smaak. Geen gerecht is zo eenvoudig als dit, maar het is net zo lekker als het gemakkelijk is. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit is een heel gemakkelijk, maar toch smakelijk recept en het is echt japans! Het belangrijkst is dat de saus wat dik wordt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Hoe eet de Japanner? …  Lees verder »

400 g. middelgrote garnalen 4 in schuine stukjes gesneden lente-uitjes 1 cm in dunne reepjes gesneden verse gember 150 g. tauge 2 sjalotten in dunne ringetjes gesneden 1 grote tomaat, zonder zaadjes in reepjes gesneden Voor de dressing: 3 eetlepels Japanse sojasaus 2 eetlepels slaolie 2 eetlepels suiker 1 eetlepel gembersiroop 1 eetlepel chilisaus 1 geperst teentje knoflook sap van een 1/2 citroen of limoen Voor de garnering: fijngehakte walnoten 1/4 krop in reepjes gesneden ijsbergsla peper zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

125 g mihoen 1/2 komkommer 1/2 bosje radijs 1 zak waterkers (75 g) 6 eetlepels Japanse sojasaus 4 eetlepels rijstazijn (fles a 150 ml) of 2 eetlepels sherry 1 theelepel suiker 1 theelepel wasabipasta (tube) of geraspte mierikswortel 1 theelepel sesamolie 2 kleine biefstukken 1 eetlepel olie 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans
Top