de italiaanse keuken

Dit is de bekende Melanzane alla Parmigiana maar dan iets hartiger. Het grote verschil is dat de aubergine is gefrituurd (Fritata) in plaats van gegrild. Het beslag dat ik gebruik is hetzelfde als het beslag dat je gebruikt om Courgettebloemen mee te frituren. Ook de toevoeging van Ei en Ham geeft het gerecht iets meer smaak maar staat de auberginesmaak nooit in de weg. Natuurlijk hoef je deze ingrediënten niet te gebruiken en dan is het recept bruikbaar als vegetarische maaltijd. Als dit goed is gedaan proef je meer de Auberginesmaak dan als je de aubergine in olijfolie doet grillen. Daarnaast is het een steviger gerecht en kan door de korstjes ook de saus beter hechten aan de Aubergines. Ik sta open voor reacties, tips of opmerkingen … Lees verder »
Dit is het lekkerste recept voor Focaccia dat ik ken. Lok iedereen in huis naar je oven, terwijl je dit platte Italiaanse brood aan het bakken bent. Niets is meer uitnodigend dan de lichte geur van versgebakken brood met een zoet vleugje rozemarijn. Deze versie is gemakkelijk te maken. Het resultaat is verrukkelijk met wat anti-pasti en hemels als bijgerecht bij al je mediterrane kunststukjes. Mijn man is er dol op. Bij ieder etentje dat ik plan, stelt hij voor dat ik Foccacia maak. Ongeacht de aard van het menu: Frans, Italiaans, Nederlands, Indonesisch, etc. ;-) Variatie Bestrooi met ui en/of gekneusde knoflook. Experimenteer met verschillende kruiden. In plaats van verse rozemarijn kun je ook gedroogde gebruiken. Bewaren Helemaal laten afkoelen! Eerste dag: gewikkeld in een theedoek in de kast. Daarna in een plastic zak. … Lees verder »
Een heerlijk recept voor de liefhebbers van de rustieke Italiaanse keuken. Vul je huis met tongstrelende geuren en wow je gasten. Dit is slow-food van hoog niveau! Ideaal om te maken op een vrije winterdag. Ik was onder de indruk van de zachte smaak van het konijn. De tweede dag was de saus nog lekkerder! Je kunt dit gerecht dus prima een dag van tevoren maken. … Lees verder »
Bodem 25 g basterdsuiker 50 gram boter in blokjes 75 gram bloem Half ei Mespuntje zout Mascarponevulling 250 gram mascarpone 2,5 blaadje gelatine 75 g poedersuiker 1,5 eetlepel citroensap Geraspte schil van 1 citroen 2 eieren Coulis 200 gr rode bessen suiker Scheutje Limonchello (Italiaanse dank) Scheutje water Reep chocola … Lees verder »
Gebaseerd op het koken van mosselen bij Salerno: supersimpel en superheerlijk ! Vergeet de mosselsauzen en alle toevoegingen die eigenlijk de smaak verstoppen. Dit is The Real McCoy voor mosselliefhebbers! … Lees verder »
Deze heerlijke vissoep is gebaseerd op de Siciliaanse vissoep: snel te bereiden, heerlijk van smaak en wordt alleen maar beter met een mooi glas krachtige witte wijn (al smaakt een rode wijn er ook heerlijk bij!). Zet zo`n bord vissoep in een mooi bord op tafel en je bent al op vakantie in Italie ! … Lees verder »
4 ansjovisjes (potje van John West of goede Marokaanse ansjovisjes uit een potje) zorg dat de visjes in het potje een heldere kleur hebben, 2 knoflooktenen, 500 gram verse spaghetti, 1 kleine verse peperocino, 1/2 bosje platte peterselie, 4 el goede olijfolie, parmezaanse kaas (vers of van Lidl) … Lees verder »
Kipfilet gevuld met pancetta … Lees verder »
Griesmeel Con Amore … Lees verder »
Gekregen van mijn nicht; een goed recept voor pizzadeeg. Lukt altijd … Lees verder »
770 g varkensfilet (1 stuk), 1 el gedroogde salie, 2 stevige appel, geschild in parten, 1 pakje pancetta (Italiaanse bacon), 2 el boter, 4 el (olijf) olie, 100 ml calvados (Gall en Gall), verwarmen, 1 pot gevogelte fond (380 ml), 2 tl tijnblaadjes (schaaltje 15 g), 1,5 kg vastkokende aardappen, in parten, 2 tenen knoflook (in de schil) … Lees verder »
6-8 personen … Lees verder »
6-8 personen … Lees verder »
6-8 personen … Lees verder »
4-6 personen … Lees verder »
500 g casarecci of een andere korte pastasoort, 1 el olijfolie + extra voor door de pasta 3 tenen knoflook geperst, 20 rauwe garnalen gepeld darmkanaal verwijderd staart eraan, 1/4 tl gedroogde rode chilivlokken, 2 el fijngesneden verse peterselie, sap en rasp van 1 grote citroen, 250 ml witte wijn, 100 g ongezouten bpter gekoeld in kleine stukjes, 1 el kleine kappertjes gespoeld … Lees verder »
Snelle Gebakjes, 10 stuks. … Lees verder »
Akelig lekker en makkelijk van tevoren te maken. A.s zondag moeten we de hele dag weg, dan maak ik dit dus op zaterdag. Ook ideaal voor bij het buffet. … Lees verder »
1 kg aubergine,azijn,2 tot 4 knoflookteentjes,dille, oregano,2 rode spaanse pepertjes, olijfolie,zout … Lees verder »
Lekker zomers voor in de tuin op te smullen … Lees verder »