Hartelijk welkom bij de champignon.

Oktober, dè Herfstmaand bij uitstek. … Lees verder »
Een heerlijk borrelhapje, zowel warm als koud. Bron: Het lekkere wijnboek, samengesteld door AH … Lees verder »
Heerlijk buffetgerechtje of tapas gerecht. Je kunt er niet van af blijven. … Lees verder »
Heerlijke pittig gevulde champigons met geroosterde paprika, chorizo, pittige kaas en lekkere kruiden. Heerlijk als voorgerecht, maar ook heerlijke tapas of borrelhapje. … Lees verder »
Een lekkere ovenschotel van groene kool oftewel savooiekool met rijst, gehakt, spekjes en zure room. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor aardappelpuree, maar ik denk dat rijst lekkerder is. Het recept komt uit Hongarije. Heel erg lekker en goed voor te bereiden. Ooit ergens iets dergelijks gelezen en geprobeerd hier een eigen draai aan te geven. … Lees verder »
Heerlijk pittig gehakt gerold in een spitskoolblad (kan ook met Chinese kool of witte kool!) Zachtjes gebakken en overgoten met een lekkere champignonsaus. Kost even tijd, maar het is de moeite waard. Dit is echt smullen! Zie foto`s! … Lees verder »
Heerlijke kruidige gemarineerde champignons. Kun je warm of koud eten. Gewoon lekker wegprikken of op een stukje stokbrood. Na afloop je toastje of stokbrood soppen in de marinade!!! SMULLEN! … Lees verder »
HERFST….je denkt aan heerlijke geuren uit de keuken, wild, nieuwe wijnen, paddenstoelen die weer tevoorschijn komen, prachtig gekleurde pompoenen, mooie kleuren en warmte binnenshuis,. Deze gedachten hielpen ons bij de keuze van deze recepten. … Lees verder »
Heerlijke gevulde paddenstoelen met gedroogde tomaten, olijven en gorgonzola. Echt iets voor de liefhebber van de Italiaanse keuken. Lekker als voorafje, maar ook als hoofdgerecht met een salade en een soepje vooraf of bij de lunch! … Lees verder »
Dit voorgerecht kregen we afgelopen zaterdag bij een etentje bij vrienden. Heerlijk gemarineerd, echt een fantastische combinatie met rucolapuree en venkel. Hoewel ik niet echt van venkel hou, hebben we allemaal gesmuld en wilden we allemaal het recept. Ik had het want het stond in Tip Culinair 12-2003. Wat een geluk!! … Lees verder »
Wat een verrassing: de venkel krijgt een hele bijzondere smaak door de gemarineerde portobello. Echt iets bijzonders. Het kost wat tijd maar dan heb je ook wat. … Lees verder »
Lekkere kalfsentrecotes met een heerlijke saus. Echt iets voor een bijzonder etentje! … Lees verder »
Kippensoep met champignons met een heerlijke pittige smaak, verrukkelijk! Hier kun je echt mee voor de dag komen!! … Lees verder »
Heerlijke champignons gevuld met een mengsel van boursin en gorgonzola met gehakte walnoten. Ik werd hier geinspireerd door het recept van Smulweb van de Portobellos met roquefort en walnoten van Bolleken. … Lees verder »
Een heerlijk borrelhapje !!!. Heel verrassend met een vulling van blauwe kaas en champignons. Heel goed in te vriezen, dus als je een keer geen tijd hebt uit de vriezer halen, nog even 10 minuten bakken en je hebt een zalig borrelhapje of een lekker voorgerechtje. … Lees verder »
Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. … Lees verder »
Romige broccolisoep gevuld met roomkaas en gebakken champignons. Weer eens iets anders. … Lees verder »
De foto is niet zo mooi, maar de smaak van deze champignons des te beter. Deze gevulde paddenstoelen vielen erg in de smaak bij ons en onze vrienden. Ze waren een onderdeel van het voorgerecht bij een Italiaans dinertje. (anti pasta). Deze komen zeker vaker op tafel. … Lees verder »
Lekkere pittige champignonsalade. Kan goed voorbereid worden. Ook lekker als lunchgerecht met stokbrood. … Lees verder »
Lekker en gemakkelijk. Risotto helemaal gemaakt in de oven. Alleen de uien en de champignons worden voorgebakken. Super gemakkelijk als je visite krijgt. Wij vonden het erg lekker. Smaakt iets anders dan wanneer je risotto in de pan maakt, maar ook heel goed. (Ik heb zelf nog een paar druppels truffelolie toegevoegd - heerlijk!) … Lees verder »