1. Home
  2. Kookgroepen
  3. curry_en_co

Garnalencurry

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

start deze Herfst met heel veel lekkere recepten met Kerrie of Curry …  Lees verder »

Dit is een HEERLIJK , caloriearm , gerecht , waar je het door de specerijen warm van krijgt ! de ontgiftiging van je lichaam wordt gestimuleerd door de gemberwortel en kurkuma. Aubergines zijn rijk aan : vit. C , vit. B , betacaroteen en ijzer !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

2 rode pepers 1 stengel citroengras (sereh) 2 tl suiker 2 sjalotten, gehalveerd 1 el zonnebloemolie 1 el vissaus (flesje 250 ml) 1 el gemalen koriander (ketoembar) 3 tenen knoflook 2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild 250 ml kippenbouillon heet (van tablet) 1 blik kokosmelk (400 ml) 350 gram kippendijen 2 rode paprika`s in reepjes 300 g sperziebonen, schoongemaakt  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

250 g pandanrijst 2 aardappelen vastkokend 3 el rijstolie 300 g biefstuk, in blokjes van 1.5 cm 3 cm verse gember, geschild 2 sjalotten, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijngesneden 1 pakje curry pasta massaman 1 pakje kokosmelk (200 ml) 1 kaneelstokje 2 el vissaus 1 el suiker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Om alvast in de vakantie stemming te komen .De voorpret kan alvast beginnen totdat je over een paar weekjes deze richting op rijdt .Nu even aandacht voor de Franse keuken .Hier is het toch allemaal begonnen met vele smaaksensaties top koks en hetzelfde geldt voor de restaurants .Een diversiteit aan gerechten van hele goede maar ook echt hele vreemde tot super gerechten met veel smaak .Ga hieronder eens even kijken of er iets voor je bij zit . …  Lees verder »

Chorizo winterpeen uiten aardappelen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Gemaakt, Gegeten, Goedgekeurd Is nogal pittig, maar je kan dat evt afblussen door er wat yoghurt doorheen te roeren, de smaak wordt er niet minder van. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

De bereiding van dit gerecht kost nog geen 15 minuten, daarna nog een half uur in de oven. In die tijd neem je vast een glaasje wijn en.......het gerecht kan niet mislukken. Wie dit gerecht wel laat mislukken doet het expres volgens Adriaan Jaeggi in de Volkskrant. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Van dit heerlijke gerecht hebben we echt gesmuld. Het gerecht kan ook met rundvlees gemaakt worden. Een recept uit de Volkskrant van Adriaan Jaeggi. Echt een aanrader! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Gemaakt, Geproefd, Goedgekeurd …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijk soepje op te dienen in kleine kopjes. En lekkerrrrrrrrrrrr!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze worst maakt jij zelf en het is helemaal niet moeilijk te maken. Zo krijgt jij een unieke smaak die jij nergens anders geproefd heeft. Gaan zelf experimenteren met kruiden combinaties, is leuk te doen en schijf jou bevindingen allemaal op met elk kruiden combinatie een cijfer voor smaak erbij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Heerlijk brosse kerstkoekjes. …  Lees verder »

Voor de gehaktballetjes: * 500 g lamsgehakt, * 10 g verse geraspte gemberwortel, * 1/2 rode ui,zeer fijngesnipperd, * 2 geperste tenen knoflook, * 1 theel gemalen komijn[djintan], * 25 g gemalen amandelen, * zeezout, * versgemalen zwarte peper. Voor de currysaus: * 1/2 rode ui,grof gehakt, * 25 g verse gemberwortel,geschild,in stukjes, * 2 tenen knoflook, * 150 g verse tomaten,grof gehakt, * 1 theel gemalen komijn, * 1 theel gemalen koriander[ketoembar], * 1 theel kurkuma, * 15 ml kokosolie[of ghee,of zonnebloemolie], * 4 kruidnagels, * 4 kardamonpeultjes,gekneusd, * 1 kaneelstokje,in 3 stukken, * 1 chilipepertje, * 400 ml kokosmelk, * 50 ml water, * 3 curryblaadjes, * 1 theel Garam Masala, * sap van 1/2 limoen, * verse korianderblaadjes voor de garnering. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Een heerlijk pittig vleesgerecht. Ik heb de kogelbiefstukken uit de diepvries van de Aldi gebruikt. Wel heb ik het vlees 2 uur laten stoven. Heerlijk!!!!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Om mijn Allerhande niet vies te maken, plaats ik dit recept hier en zo zal ik het ook nooit kwijt raken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

25 gr. ontbijtspek gesneden 1 ui 1 rode paprika 1/2 groene paprika 1 teen knoflook 1 vacuümverpakte rookworst a 250 gr. 1/2 el. paprikapoeder 1/2 dl. rode wijn 4 dl. gezeefde tomaten uit pak 1 tl. kruidenbouilonpoeder 1/2 tl. gemalen komijn 2 el. zure room …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Top