1. Home
  2. Kookgroepen
  3. crockpot

Koken met de Crockpot

Sinds kort heb ik een crockpot, maar ik ben nog in de ontdekfase. Ik heb er al een paar stoofpotten in bereid en ook hachee en die waren allemaal erg lekker geworden en heel erg gaar, zelfs met mager rundvlees!! De meeste recepten op het web zijn alleen wel erg Amerikaans, en daarom lijkt het me leuk een Nederlands smulwebgroepje te hebben over stoofpannen, met ook Nederlandse recepten.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Lapjes dun rundvlees (dikte van een schnitzel) gevuld met een mengsel van paddenstoelen). Gegaard in een saus van wijn, port en diverse kruiden. Opgediend met een romige paddenstoelensaus. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Duits

Geïnspireerd door onderstaand recept op Smulweb bedacht ik het recept voor deze SUPER lekkere beenham. Bij deze beenham aten we bijna onze vingers op. Het recept waardoor ik geïnspireerd werd is van mauritsenole92 Gemarineerde-varkenshaas-met-paddestoelenroomsaus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Boterzacht vlees in een heerlijk zachte saus en het zoetje van de peer. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Lekker, koolhydraatarm, dus interessant voor zij die Atkins doen onder ons!! cal. 673; eiwitten 47; Kh 8,2; vet 50 …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

RUNDVLEES Zoals je bij de Chinees op`t hoek van`t straat kunnen kopen: Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Dit heb ik ooit bij Gaucho`s gegeten en via via achter het recept hiervan gekomen. De Zuid-Amerikaanse tegenhanger van onze Hachee, heerlijk!!!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Argentijns

Had nog gedroogde witte bonen en al doende kwam deze heerlijke stoofpot tot stand.Baharat specerijen bestaan uit een melange van paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom,nootmuskaat, kruidnagels, ui, knoflook, cayennepeper. Je kunt ook zelf kijken wat je in huis hebt.Ik heb het in de slowcooker gedaan. Kan natuurlijk ook in de stoofpan. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

Eens kijken hoe rode kool uit de slowcooker smaakt. Lekker dus. …  Lees verder »

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dit is een geweldig lekker recept, ik het op smulweb gezet om het met jullie te delen. Het idee is ontstaan toen ik dacht aan ingrediënten voor een echt herfstgerecht. (hoewel, in de winter zal het ook heerlijk smaken). Alles moest van mij in één pan dus groenten, vlees enz zodat ik alles tegelijk kon opscheppen. Ik had de neiging om knoflook toe te voegen maar heb het niet gedaan want knoflook heeft toch een eigen specifieke smaak, die zeer aangenaam is, maar de smaak van deze ingrediënten zou beïnvloeden en dat wilde ik niet. Dus besloten om het niet te doen. Vandaag voor de 1e keer gemaakt en we hebben er werkelijk van zitten smullen! Ik heb het gemaakt in de slowcooker en kan zijn dat de slowcooker die je hebt voorverwarmd moet worden (duurt meestal ongeveer 18 min, houdt daar rekening mee). Verder zie je onderaan dit recept bij serveertips hoe lang het ongeveer kan duren in de oven of op het gas. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

HERFST.je denkt aan heerlijke geuren uit de keuken, wild, nieuwe wijnen, paddenstoelen die weer tevoorschijn komen, prachtig gekleurde pompoenen, mooie kleuren en warmte binnenshuis,. Deze gedachten hielpen ons bij de keuze van deze recepten. …  Lees verder »

Een heel erg lekker recept uit de Volkskrant van Sylvia Witteman. Heeft wat tijd nodig om te stoven, maar dan heb je ook een verrukkelijk gerecht. Heerlijk met kruimige aardappeltjes. Heerlijk ook uit de slowcooker. Plm. 4 /12 uur op slow. Geen omkijken naar. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Deze echte Duitse runderrollades at ik voor het eerst op een vakantie in Duitsland toen ik nog heel jong was. Later ben ik ze zelf gaan maken en we zijn er nog steeds dol op. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Jaren geleden kreeg ik het recept van deze goulash van een kennisje. Het is een bijzondere goulash, waarin varkensvlees en rookvlees is verwerkt. Erg lekker! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Deze heerlijke kalfslapjes zijn een echt feestgerecht. Heel zacht van smaak. Dat lust iedereen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

SUPER LEKKER!Het even voorgebakken vlees wordt samen met de rode kool gestoofd. Dat zorgt voor een heerlijke smaak van de rode kool en lekker zacht vlees. Ook voor de slowcooker! Echt een aanrader! NB. Ik heb in plaats van goudreinetten Elstar gebruikt. De appels geraspt in plaats van in stukjes gesneden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Grote, vochtige stukken vis, stukjes ander zeebanket en kleine pastavormpjes maken van deze frisse stoofpot met citroen en tomaat een heerlijke eenpansmaaltijd …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Ik ben even aan het experimenteren gegaan om een recept te maken voor de BK slowcooker en wat eruit is gekomen is absoluut verrukkelijk! De combinatie van zoet/zuur/pittig doet het goed. Als je niet van heel pittig houdt kijk dan uit met de chilipoeder.Ps Dit is een recept voor de BK slowcooker als je een elektrische slowcooker hebt duurt het langer. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing of stuur mij een berichtje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Dit is een heerlijke stoofpot met Guinness bier en Port. De originele naam is; "Sussex stewed steak" maar ik heb het aangepast voor de slowcooker de ingrediënten ietsje veranderd en/of aangepast en zo is het mijn eigen recept geworden. Het is supergemakkelijk te bereiden met weinig ingrediënten en de smaak is verrukkelijk. De alcohol in dit gerecht verdampt uiteraard maar de combinatie van de Guinness met de Port maakt het net een tikje anders. Ps Als je een elektrische slowcooker hebt duurt het langer. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing. In de stoofpan in de oven duurt het ongeveer even lang. Dit is trouwens ook heel goed te maken in de Römertopf omdat de Römertopf nagenoeg hetzelfde is als de BK slowcooker.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels
Top