Weetjes

30 gram Boter 6 vellen Filodeeg - elk in drie rechthoeken 1 bosje Tijm 150 gram Brie - in zes stukjes 75 gram Ham - in reepjes 6 theelepel Cranberrysaus … Lees verder »
Het was al weer zo`n tijd geleden dat ik Cranberry compote had gemaakt dat ik dacht "hoe deed ik dat ook al weer?" Enfin, met Kerst gaan wij met de hele familie `iets` maken en als één van de bijgerechten wilde ik toch mijn cranberrycompote maken. Na even mijn hersens op volle toeren te laten draaien kwam het weer `bovendrijven` het is mijn ooit eigen bedacht recept (van jaren geleden en nooit opgeschreven) maar het is heel goed mogelijk dat mijn `recept` al eerder bedacht was want wanneer is `een recept` een `eigen recept`? De smaak is echt super lekker! Aangezien ik het voor de Kerst wil maken en dit makkelijk in te vriezen is heb ik het vandaag (22.12.2011) gemaakt, geproefd en het is goedgekeurd! De hoeveelheid is voor rond de 10 personen, heb je minder nodig dan deel je het recept gewoon door twee. Ik zet hieronder de hoeveelheden, de vloeistof kan je wat verminderen (dat was ik toch een beetje vergeten) … Lees verder »
Ingrediënten marinade: 4 stuks hazenbout 1 liter rode wijn 5 takjes thijm 6 stuks kruidnagel 4 stuks laurierblad 15 stuks jeneverbes Ingrediënten saus: 1 winterpeen 1 prei 5 tenen knoflook 5 stengels bleekselderij 2 uien 300 gram ontbijtspek 2 eetl. tomatenpuree 2 eetl. suiker 3 eetl. azijn 2 plakken ontbijtkoek 30 gram boter om te braden 50 gram boter 40 gram bloem peper & zout Ingrediënten Cranberrychutney: 500 gram cranberry 300 gram suiker 1 steranijs 1/2 liter water peper & zout … Lees verder »
25 gram wortel30 gram boter100 gram spekreepjes1 takje verse tijm1 laurierblad8 peperkorrels4 kruidnagels4 jrneverbessen2 kaneelstokjes2 dl wildfond (pot)1 pot creanberry-compote 2 dl witte wijnpeperzout4 hertenbiefstukjes a 150 gram1 eetlepel creme fraiche … Lees verder »
Zo n heerlijk eigen verzonnen recept met champignons en heerlijk vlees die ik nu dikwijls maak bij buffetten en waar ik veel complimentjes over krijg. Echt een aanrader! … Lees verder »
Een prachtige amuse uit een boek van Meneer Heijn … Lees verder »
Een lekker en makkelijk voorgerecht … Lees verder »
Heerlijke zoete cheescake! … Lees verder »
De saus gaat uitstekend samen met in de pan gebakken koteletten, patrijs, biefstuk en wild. Dit recept is van Meesterkok Michel Roux, en echt een TOPPERTJE!! … Lees verder »
Lekker gemakkelijk en feestelijk … Lees verder »
Is niet makkelijk … Lees verder »
1 flesje cranberrysap 1 flesje appelsap ¼ lt. sherry 2 el. geleisuiker … Lees verder »
450 gram cranberries (liefst verse) 250 gram suiker 1 decil. rode wijn of port 200 gram mascarpone eventueel koffieroom 1 eetl. kaneelpoeder 2 eetl. sinaasappellikeur 8 dunne plakjes cake geraspte chocola, kaneel en poedersuiker … Lees verder »
Feestelijke rollade met cranberrysaus. … Lees verder »
3 sneetjes witbrood 100 g camembert 4 ongepaneerde varkensschnitzels (ca. 175 gr) 2 tl cranberry-compote 1 ei zout en peper 2-3 el bloem 6-7 el olie houten prikkers … Lees verder »
Lekker snoepje … Lees verder »
Erg makkelijke en verrassende Bisschopswijn voor de koude herfst en winterdagen … Lees verder »
De jam is een zelfstandig recept, heerlijk op een boterham met kaas of als condiment bij een biefstuk. In een knapperige jasje van filodeeg wordt het echter een elegante voorafje, borrelhapje of een prima aanvulling voor op de kaasplank. … Lees verder »
200 g country cookies, in stukken 50 g roomboter, zacht 600 g roomkaas naturel 50 ml sinaasappelsap 150 g suiker 100 g witte chocolade, in stukjes 3 eieren, losgeklopt 1 zak cranberry`s (340 g) 100 ml rode port … Lees verder »
Laat het vlees door een slager tot een lap snijden … Lees verder »