Campingrecepten

Lekkere pittige pasta van allerlei restjes. Viel bijzonder goed uit! … Lees verder »
Recepten van enthousiaste kookclub zomergasten. … Lees verder »
Lekker vakantierecept!! Een heerlijke pittige soep die je heel goed als maaltijdsoep kunt eten. Met veel groenten en pittige chorizo. (kan ook met pittige salami!) … Lees verder »
Een heerlijke warme aardappelsalade vol smaken. Ook koud heerlijk. Past prima bij barbequegerechten. … Lees verder »
Dit is een voorgerecht dat er zijn mag. Neem geen coquilles uit de diepvries want die zijn echt niet lekker. Haal verse bij de visspecialist of bij de visafdeling bij een horecagroothandel zoals Hanos, Sligro. Als je het zelf niet weet dan haalt de visboer ze wel uit de schelp. Ontzettend leuk en lekker voorgerecht wat je zo kunt neerzetten op de kaart van een beter restaurant. Echt de moeite waard om eens te proberen en echt niet moeilijk om te maken. Denk wel aan die mooie coquilles. Nooit te lang bakken want dan worden ze droog en dat is zonde van zo`n mooi vers product. … Lees verder »
Een lekkere snelle maaltijd. Dit recept heb ik op de achterkant van een zak rösti gelezen maar heb zelf wel wat aanpassingen gedaan. … Lees verder »
In Philadelphia zijn twee grote concurrenten, schuin tegenover elkaar hebben zij hun philly steaks restaurants gevestigd. Beide claimen de lekkerste philly cheesesteak op de markt te hebben gebracht, Gino`s Steaks en Pat`s Steaks. Op een Amerikaanse site met campingrecepten heeft Louise Olivier dit recept gevonden. Vervolgens is het op de de site www.kokenopdecamping.nl. gezet. Waar ik het weer gevonden heb. Het is ook zeer geschikt voor de skottelbraai, maar kan net zo goed op een 1-pits kooktoestel gemaakt worden. … Lees verder »
Dit is een gerecht die je ook op de camping kunt maken op de skottelbraai. … Lees verder »
Dit is een ZALIGE , smaakvolle en lichte salade. Snel gemaakt , ziet er fantastisch uit en is gezond. … Lees verder »
In deze heerlijke frisse witlofsalade is een grote diversiteit van smaken aanwezig. Het bittere van de witlof, het zoete van de appel en druiven, en het hartige van de kaas. Afgemaakt met een lekkere frisse dressing. De croutons zorgen bovendien voor het crunchy effect en een extra bite. Al deze smaken samen maken het tot een hele heerlijke frisse salade … Lees verder »
400 g Volkorenpasta 2 flinke handenvol verse basilicumblaadjes 80 ml EV Olijfolie 300 g Verschillende soorten tomaat in kleine partjes, kleine gehalveerd Geschaafde oude pecorino … Lees verder »
Dit recept is ingestuurd door chambres d`hôtes L`Ammonite. Wil je ook je lekkerste saladerecept als recept van de dag terug zien? Mail hem dan door naar eline@younitymedia.nl … Lees verder »
Heerlijke frisse salade met stukjes appel, gedroogde abrikozen, belegen kaas en walnoten (Sorry! Foto gemaakt zonder de noten!) … Lees verder »
Deze salade zag ik ooit eens ergens op een menukaart staan. En omdat ik altijd moeite heb met kiezen tussen vlees of vis is dit voor mij een ideale combinatie Ik kende de Surf & Turf wel als hoofdgerecht en durfde het dus wel aan om dit ook als salade te bestellen Het was een goede keuze Ik heb gewoon onthouden wat de ingrediënten waren en dus met een beetje creativiteit en uitproberen was het helemaal niet moeilijk om het zelf ook te maken. … Lees verder »
Mexicaanse bonenschotel ingrediënten (voor 2 personen): 250 gram gehakt scheutje olijfolie 1 uitgeperst teentje knoflook 1/3 gele paprika in blokjes 1/3 rode paprika in blokjes 1/3 groene paprika in blokjes 125 gram champignons in schijfjes 1 ui, gesnipperd of in ringen 1 grote prei in ringen 1 blikje maïs 2 blikjes kidneybonen à 400 gram of 1 blik bruine bonen (maar kidney bonen blijven mooi heel!) zoete chilisaus(uit een flesje) (evt.)hete chilisaus(uit een flesje) 3 schijfjes ananas in blokjes 1 theelepel chilipoeder 1 theelepel thijm snufje zout snufje peper een frisse bak sla Bereidingswijze: Doe een scheutje olijfolie in de wok en bak hierin de uitjes en de champignons met het uitgeperste teentje knoflook tot het iets glazig ziet en voeg daarna het gehakt toe met de chilipoeder, thijm en een snufje peper en zout. Blijven wokken (doorroeren met houten wok vork en spatel) totdat het gehakt lekker rul is. Voeg daarna de prei en de 3 soorten paprika toe...dit een minuut of 5 wokken op een hoog vuur. Beetgaar is het lekkerste! Indien nodig iets water toevoegen. Giet het vocht van de maïs en de kidneybonen (of bruine bonen) af en voeg ze bij het wokmengsel. Even goed doorwarmen en dan naar behoefte een scheut zoete chilisaus en eventueel een scheut hete chilisaus toevoegen. Roer aan het eind van de kooktijd de ananasblokjes erdoor en dien meteen op. Lekker met een bak frisse sla. Erbij drinken: Een kan koud water met ijsblokjes of een koel glas wijn of bier om de hitte te blussen! *) Tip: Dit recept is ook ideaal voor `s zomers op de sköttelbraai! Eet smakelijk!!! … Lees verder »
Ook geschikt voor bij BBQ maar dan in een koekenpan op kolen. Een handig tip is om nooit jou oude koekenpannen weg te gooien, want die kan op bbq als skottelbraai gebruikt worden. … Lees verder »
Varkensvlees is ideaal voor roerbak gerechten. Het meest geschikte delen zijn de haas of hamlappen. Deze recept is ook geschikt voor skottelbraai. … Lees verder »
Lekker, snel en makkelijk … Lees verder »
Een perfecte paella om op de camping te eten. Maar thuis smaakt hij ook lekker hoor. Makkelijk en snel klaar. … Lees verder »
Runderreepjes met appel en rozijnen … Lees verder »