1. Home
  2. Kookgroepen
  3. boonstra_ja_en_b

Ieder is welkom

Ieder die interesse heeft om lid te worden van de subcommunity is welkom. Veel leesplezier gewenst.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Dunne plakjes mager rundvlees, gevuld met ham, rozijnen en kruiden, gestoofd in de oven. Een pittige hoofdschotel voor een winters diner. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Recept van Hans Belterman. Evenals de bewoners van de andere Baltische staen en die van Polen en Rusland zijn de Esten bijzonder gesteld op gerechten met paddestoelen. Daarvoor trekken zij graag zelf de bossen in om de (wilde) paddestoelen te plukken. Hoewel de taart ook warm en lauwwarm kan worden gegeten geeft men er in Estland de voorkeur aan om de taart koud met creme fraiche of zure room te eten. …  Lees verder »

Met spekjes, gehakte walnoten en braadworst. bron: spar.nl …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Bron: spar.nl …  Lees verder »

Uit:'Noesje Djaan, de Afghaanse keuken' …  Lees verder »

500 gr aardbeien, 1 banaan, 250 gr rode bessen, 1 1/2 l appelsap, evt suiker. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

1 ui 2 groene paprika's 1 tomaat 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie ? theelepel gedroogde oregano 2 courgettes ? dl water 75 gram geraspte jong belegen kaas peper uit de molen zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

2 courgettes zout 1 teentje knoflook 4 eetlepels azijn ? theelepel gedroogde tijm 1 dl olijfolie 150 gram gekookte bruine bonen (eventueel uit blik) 10 ontpitte zwarte olijven 2 lenteuitjes 1 rijpe avocado blaadjes sla …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mexicaans

Vorig jaar met oud en nieuw gemaakt. Een daverend succes! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

500 gr+ 2 el. bloem, 160 gr koude boter, 2 tl witte wijn azijn, zout, 2 middelgrote uien, 1 el olie, 500 gr appenzellerkaas, 4 eieren, 200 gr slagroom, 300 ml. melk, geraspte nootmuskaat, vet en bloem voor het bakblik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Zwitsers

Ca 20 gr gist, 250 gr bloem, zout, 5 el olie, 1 teentje knoflook, 400 gr rundergehakt, 1-2 el tomatenpuree, 80 gr olijven, 1 tl gedroogde tijm, cayennepeper, kummel, 2 tomaten, 2 uien, 150 gr feta. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

Indiase saus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

700 gr mager rundvlees, in reepjes ter grootte van een lucifer gesneden 500 gr noedels of spaghetti 5 eetlepels plantaardige olie 1 teen knoflook, gekneusd 3 lente-uitjes, in ringen gesneden 100 gr gesnipperde kool (of selderie) 30 gr bamboescheuten ? theelepel zout 3 gedroogde Chinese paddestoelen, 30 minuten geweekt in warm water en in reepjes gesneden 2,5 eetlepel sojasaus 1 theelepel suiker 2 eetlepels droge sherry 2 eetlepels verse, gepelde garnalen, fijngesneden  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Aardappelkoekjes met bieslook. Bron: In de Zweedse keuken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch
Top