Huishoudelijke mededeling

Weer eens een hele andere manier van saltimbocca dan ik gewend ben. … Lees verder »
Serveer dit mediterrane brood met wat gedroogde tomaatjes bij de borrel. Lekker met een dip van olijfolie extra vierge met fijngehakte Italiaanse kruiden, op smaak gebracht met chilipeper uit een molentje en wat zeezout. … Lees verder »
Voor als je alvast de zomer in huis wilt halen … Lees verder »
Ovenschotel van prei en bleekselderij … Lees verder »
Dit recept heb ik op internet gevonden, en ik heb deze taart al vele malen gemaakt, steeds weer maak ik hem iets anders, en hij is goedkoop, snel, en iedereen vindt hem hartstikke lekker. … Lees verder »
Verfrissend nagerecht … Lees verder »
Wordt vooral gemaakt en gegeten op markten,braderien en natuurlijk rond oud en nieuw.Een typisch Oostgoninger gebruik. … Lees verder »
120 gr pure chocolade 4 eetl gezouten boter 4 el olijfolie 4 eieren 150 gr suiker 150 gr bloem, gezeefd … Lees verder »
Lekkere salade voor bij Indische of pittige gerechten … Lees verder »
Mascarpone/roommengsel met gedroogde zuidvruchten en koekkruimels. … Lees verder »
Wil je eens spaghetti op een andere manier dan gebruikelijk? Probeer dit recept eens, wie weet vind je het net zo lekker als wij. … Lees verder »
4 el mayonaise 1 el ketchup (1/2 tl verse rode peperpasta) 2 el whisky 200 gr Hollandse garnalen 75 gr veldsla 1 citroen mespunt cayennepeper … Lees verder »
400 gram peultjes zout 3 el zonnebloem- of maïsolie 500 gram varkenshaas, in dunne plakjes 1 blikje bamboescheuten (inhoud 227 gram,uitgelekt) 5 lente-uitjes, in dunne ringen 4 el oestersaus 4 el lichte chinese sojasaus (toko) 1 1/2 tl sambal oelek 1 1/2 el sesamolie … Lees verder »
600 ml witte wijnazijn 25 gr lavendel … Lees verder »
Een puur plantaardige en tegelijk heel romige smoothie! … Lees verder »
Zoet en fris en heel eenvoudig. … Lees verder »
Fruitige & verfrissende Indiase drank. Heerlijk op een zonnige dag; zeer geschikt om je mond mee te blussen tijdens een pittige maaltijd! … Lees verder »
Een zeer tevredenstemmende, traditionele bonensalade die door Soedanese studenten gegeten wordt zoals hier een bord pasta. Het recept heb ik van een vriendin, die het weer van haar Soedanese geliefde heeft leren maken. … Lees verder »
Dit recept is uit een Engels Aromatherapieboek van C. Wildwood. Ik heb dit recept al aan heel veel mensen doorgegeven en het helpt heel goed dus wil ik het aan meerder mensen doorgeven. C. Wildwood schreef: "Dit is een uitstekende verwarmende drank, goed tegen een verstopte neus, maakt het slijm los in neus zowel als op de borst. Helpt bij acute bronchitis, verkoudheid en verstopte neus. Neem dit in bij de eerste tekenen van verkoudheid en/of griep, (zere keel, rillerig en niezen) dan wordt de aanval van het virus gestopt. … Lees verder »
Ons ma is een krasse en kranige dame,die 12 kinderen grootbracht.Bij elk kwaaltje had zij wel een middeltje.Zo ook dit oude recept van vlierbessensiroop. … Lees verder »